Siirry pääsisältöön

Asuntomessut Vaasassa 2008

Keittiö
Vaasan asuntomessualue on tällä hetkellä rakenteilla. Luvassa on monipuolinen ja kiinnostava kattaus erilaisia taloja. 15 hehtaarin kokoiselle asuntomessualueelle rakentuu noin 130 asuntoa lähes 500 uudelle suvilahtelaiselle. Alueelle on luvassa 19 omakotitaloa, 28 yhtiömuotoista pientaloa kuudelle tontille ja 3 kerrostaloa. Kahdessa kerrostalossa on tarjolla niin omistus- kuin vuokra-asuntojakin
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023
Vuoden 2008 asuntomessut järjestetään Vaasan Suvilahdessa 11.7.-10.8.2008. Alue on vehreän luonnon keskellä ja suojaisan merenlahden rannassa. Keskustaan on vain 3 kilometriä matkaa. Suvilahti on noin 30 vuotta vanha viihtyisä asuinalue, jota voidaan kutsua todelliseksi puutarhakaupungiksi.
Asuntomessualue on tällä hetkellä rakenteilla. Luvassa on monipuolinen ja kiinnostava kattaus erilaisia taloja. 15 hehtaarin kokoiselle asuntomessualueelle rakentuu noin 130 asuntoa lähes 500 uudelle suvilahtelaiselle. Alueelle on luvassa 19 omakotitaloa, 28 yhtiömuotoista pientaloa kuudelle tontille ja 3 kerrostaloa. Kahdessa kerrostalossa on tarjolla niin omistus- kuin vuokra-asuntojakin.
Messualue rakennetaan rantavyöhykkeelle osana lähiön uudistushanketta. Yleistavoitteena on rakentaa mittakaavaltaan ja rakennusmuodoiltaan monipuolinen asuinalue, joka sovitetaan yhteen osaksi Suvilahden nykyistä lähiötä.
Messuilla kaksi teemaa: Koteja meille kaikille ja ekologisuus
Vaasan Asuntomessujen tavoite on rakentaa erilaisia unelmakoteja. Monipuoliselle messualueelle nousee siis koteja meille kaikille – erilaisille ihmisille, moniin elämäntilanteisiin ja vaihtuviin tarpeisiin.
Suvilahden merellisyys ja luonnon vehreys ovat alueen rakastetuimpia piirteitä. Asuntomessualue liittyy luontevasti koko kaupungin kattavaan viheralueverkostoon. Vihreät arvot vaikuttavat messualueen kaavoittamisesta ja suunnittelusta aina talojen rakentamiseen ja messutapahtuman toteuttamiseen asti. Luontoystävällisyyttä edistävät myös vaihtoehtoiset, saastuttamattomat sähkön ja lämmön tuottamisen mahdollisuudet. Ekologisesti suunnitellulla messualueella asuinympäristön luonnosta nauttivat sekä suvilahtelaiset että muutkin ulkoilijat metsän eläimiä myöten!
Asuntomessut virkistävät vanhaa aluetta
Suvilahti on rakennettu 1960-1970-luvuilla. Se on kaunis puutarhakaupunki, joka sijaitsee aivan merenrannan ja keskustan tuntumassa. Nykypäivään tultaessa alueen elinvoima on kuitenkin kuihtunut ikärakenteen vanhenemisen myötä. Asukasmäärä on romahtanut 1970-luvun 4 000 asukkaasta nykyiseen 2 500 asukkaaseen. Vaarassa ovat monet peruspalvelut, joista tärkeimpiä ovat koulu, päiväkodit ja ostoskeskus.
Lähettyvillä on monia harrastusmahdollisuuksia kuten jäähalli ja lenkkeilypolut. Talvipäivistä nautiskellaan usein kuntoillen meren jäällä. Suvilahden urheilumahdollisuudet tulevat myös lisääntymään valtakunnallisen lähiliikuntahankkeen myötä.
Asuntomessujen ansiosta koko Suvilahden alue virkistyy, ja sen suosio asuinalueena kasvaa. Messualueelle rakennetaan noin 200 asuntoa eli koteja jopa 500 uudelle suvilahtelaiselle. Uusien asukkaiden myötä palvelut paranevat, ja Suvilahti voi jälleen kukoistaa.
Lähde: www.vaasa.fi