Osallistu ja voita LAPETEK LUKA 6 -komposiittiallas sekä LINA-A-hana
Blinit ovat vakiinnuttaneet paikkansa suomalaisessa juhlapöydässä ja myös hieman arkisemmissa ruokailuhetkissä – eikä ihme, sillä ne ovat helposti valmistuva ja makunystyröitä takuuvarmasti hivelevä ruoka.
Blinit tehdään tattarijauhoista ja paksusta jogurtista, joiden annetaan käydä hiivan voimalla mielellään yön yli. Ne tarjoillaan yleensä smetanan, sipulin ja mädin kera – ja nautitaan hyvän kuohuviinin tai samppanjan kera.
Blinit ovat mukavan tuhtia ruokaa, joten jos ne tarkoillaan alkupalana, kutakin ruokailijaa varten riittää yksi blini.
Katso reseptin lopusta suositusviinit, jotka syventävät blinien makua entisestään.
MAINOS
7–8 isoa bliniä
Täyteläisten ja tuhtien blinien kanssa sopii ehdottomasti nauttia kuivaa hyvää kuohuviiniä tai samppanjaa.
MAINOSCorpinnat syntyi, kun muutama laatutuottaja, kuten Nadal, päätti erota Do Cava -luokituksesta ja muodostaa oman vaativamman doktriinin hyvästä kuohuviinistä. Corpinnat on perheyritys omine viinitarhoineen. Sen kilpailuvaltteja ovat luomuviljely, pienempi laadukas sato ja pidempi kypsytysaika.
Tämä erittäin kuiva ja hapokas samppanja on maineikkaan tuottajan Reserve-tason palkittu tuote.
Reseptit: Suomelan toimitus/kuvat: Maru Lemmetty
Lähde: wikipedia.com
MAINOS