Parittomien sukkien suuri mysteeri saattoi vihdoin ratketa

Kylpyhuone
Harmittelin kavereille somessa parittomien sukkien määrää meidän kotona. En voi edes syyttää lapsiani, vaikka mieli tietysti tekisi, koska parittomien joukossa on aina myös omia sukkiani. Mihin ihmeeseen se toinen sukka katoaa, missä vaiheessa ja miksi?
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Kävi ilmi, että monella kaverillani on ihan sama ongelma ja ihmetyksen aihe. Nauratti nämä vertaistukikommentit – oli niin helppo samastua.

Kysymys: ”Tätä mysteeriä en vaan voi tajuta. Puolisen vuotta sitten kävin läpi kaikkien sukkalaatikot ja jätin vaan parit tallelle. Ja nyt taas pyykistä tulee tällainen sekalainen sakki. Syökö pesukoneet oikeesti sukkia?”

↑”Kolmas vasemmalta näyttää siltä, että saattaisi löytää parin meiltä”, huomasi yksi kaveri.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Vastaus: ”Kyllä ne syö tai sitten on olemassa joku sukka-kotitonttu!”

”Kone meillä on syönyt sukkia rummun ja tiivisteen välistä sinne rummun toiselle puolelle. Ja nukkasihdin putkesta oon monta sukkaa vetänyt taas ihmisten ilmoille…”

”Syö varsinkin edestä täytettävät. Siitä on videokin.”

Ja tässä se video:

Ratkaisu: jokaiselle perheenjäsenelle nimikoidut pesupussit

Kokeilin kerran meillä sellaista keinoa, että jokaisen piti laittaa sukkapari nipuksi odottamaan pesua. Se toimi niin kauan, kun kaikki muistivat ja viitsivät. Eli pari viikkoa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Eräällä keskustelupalstalla suosittiin sukkapidikkeitä, joilla liitetään sukkapari yhdessä pesukoneeseen. Sekin voisi olla kokeilemisen arvoinen idea, mutta jäisi ehkä pian pyykkirutiinista vaivalloisuutensa takia.

Onneksi parviäly, eli tässä tapauksessa neuvokkaat Facebook-ystäväni, ei jättänyt ilman toimivan oloista ratkaisua.

”Ainut oikeasti toimiva konsti on hankkia jokaiselle perheenjäsenelle nimikoidut reilun kokoiset pesupussit, joihin jokainen laittaa likaiset sukkansa odottamaan pesua.”

Samaan keskusteluun tuli vielä yksi oikein varteen otettava ehdotus.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

”Mä voin lähettää meiltä samanlaisen kasan… jospa sieltä löytyisi parit sukille.”

↑Ehkä pesukone syö sukkia siksi, että eriparisukat näyttävät hauskoilta?

Muutama idea parittomalle sukalle

”Kyllä noista saa monta paritettua. Onko se nyt niin nöpönnuukaa, jos toisessa on raitoja ja toisessa ei…. ja jos toisessa nyt on pitkä varsi ja toisessa ei. Tuntuu hassulta jaloissa hetken mutta puolilta päivin viimeistään ei enää edes muista, mitä on jalkaansa laittanut”, kommentoi vielä yksi kaveri.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Jos ei kuitenkaan halua vetää jalkaansa eripari sukkia, voi yksittäisille voi keksiä käyttöä siivousrätteinä, askartelumateriaalina tai pienellä tuunauksella käsinukkena.

Koiran jalassa olevan haavan suojaaminen onnistuu kätevästi parittomalla sukalla, jonka voi heittää aina pois lenkin jälkeen – niitä parittomia sukkia riittää kyllä moneen lenkkiin. 

Sukat ovat myös käteviä pakkauksia, pieniä pussukoita tai vaikka muutossa rikkoutuvien esineiden suojia.

Teksti: Susanna Cygnel

Kuvat: Pexels.com