Ekorakentaminen, osa 3: ostoslistalla keittiö

Keittiö
Ekorakentaminen-sarjassa seurataan astetta ekologisemman talon rakentamisen vaiheita ja valintoja. Hengittävät rakenteet, uusiutuvan energian hyödyntäminen ja painovoimainen ilmanvaihto ovat rakenteilla olevan ekomman talon kulmakiviä. Kolmannessa osassa tilataan keittiö.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

En ajatellut, että ensimmäinen hankinta rakennusprojektissa olisi keittiö. Puustellin edustaja oli soitellut jo keväällä 2016 ja olin kertonut rakentamisen starttaavan syksyllä 2016. Hän lupasi olla yhteydessä. Mielenkiinnosta merkitsin päivän kalenteriin, jolloin hän lupasi soittaa – ja hän soitti.

Rehellisesti sanoen en uskonut meidän pääsevän kauppaan, niin laadukas ja hintava Puustelli-mielikuva minulla oli. Mutta. Osaava suunnittelija otti huomioon tarkan budjettini ja suunnitteli keittiön sitä kunnioittaen. Sen lisäksi syksyn tarjouksessa oli minua miellyttäneet valkoiset tammiviiluovet. Sain ne käytännössä mdf-ovien hinnalla. Tammiovet kuuluvat päästöluokituksessa parhaaseen M1-luokkaan.
Lue lisää Puustelli-kalusteiden päästöluokituksesta.

Kampanjassa oli myös kodinkoneita erikoishinnoin, ja ne helpottivat ostopäätöstä. Ainoa mikä keittiöstä enää puuttuu, on työpöydän tasot. Ne ajattelin ostaa mittatilaustyönä, petsata ja öljytä itse. 

Teksti: Ekompi-blogin Riikka, kuva: Puustelli

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Tutustu Ekompi-rakennusblogiin täällä >.