MAINOS | Lapetek

Huippuimuria ohjaavat kuvut nyt myös saarekemallina

Keittiö
Keittiössä huippuimuria ohjaavat kuvut -jutussa esiintyvät Lapetek Apollo V
Huippuimuria ohjaavat kuvut tuovat saarekemallien liesituuletinvaihtoehtoihin uusia tuulia. Linjakkaat Lapetek Apollo - ja Jona Slim-V -liesituuletinmallit saa nyt myös huippuimuriversiona.
12.1.2024

Huippuimuria ohjaavat kuvut ovat nyt saatavina saarekemalleihinkin, mikä lisää keittiösuunnittelun mahdollisuuksia. Lapetek Apollo ja Jona Slim-V on saatavissa kolmessa eri värissä: valkoinen, ruostumaton teräs ja musta. Niillä voi ohjata sekä AC- että EC-moottoreita.

Liesituulettimen tehtävä on poistaa käryjä ja kosteutta. Sen myös toivotaan toimivan hiljaisesti. Liesituulettimissa tekniset ominaisuudet ovat olennaisia, mutta yleensä myös ulkonäkö ratkaisee – liesituuletin näkyvällä paikalla vangitsee katseen.

Erilaisiin keittiöihin on valittavissa juuri sopiva liesituuletin ja nyt myös huippuimuria ohjaavat kuvut on saatu upeisiin saarekemalleihin.

Liesituuletinmalleja on

  • erimuotoisia
  • erivärisiä
  • seinämalleja
  • saarekemalleja
  • kaapistoon integroitavia malleja
  • huippuimuria ohjaavat kuvut.

Huippuimuria ohjaavat kuvut – saarekkeen imutehoiset kruunut

Huippuimuria ohjaavat kuvut on saatu saarekemalleihin. Kuvassa Jona Slim-V.

Jona Slim-V on kaunis 90-senttinen saarekemalli, joka on nyt saatavilla myös huippuimuriversiona. Jatkohormin avulla Jona Slim-V voidaan asentaa jopa kolmen metrin korkuiseen tilaan. Aktiivihiilisuodattimella toimivaan malliin on lisätty myös ohjainpelti, jonka avulla ilma palautuu aktiivihiilikäytössä miellyttävästi huoneilmaan.

Uusi Lapetek Apollo-V-X on ilmeeltään ajattoman elegantti huippuimurinohjain. Alaosan kiertävä imualue, perimetrinen imutekniikka, parantaa käryjen keräystä. Värivaihtoehtoina ovat valkoinen, ruostumaton teräs ja musta. Uudelleen muotoiltu imualue kiertää koko alaosan.

Huippuimuria ohjaavat kuvut

Huippuimurilla ohjataan liesikuvun ulkopuolella, useimmiten katolla, olevaa tuuletinmoottoria.

Lapetekin huippuimuriohjaukseen tarkoitetut liesikuvut vastaavat muotoilultaan täysin moottorimallisia liesituulettimia. Huippuimuria ohjaavat liesituulettimet ovat saatavilla perinteisten ruostumattoman teräksen ja valkoisen lisäksi modernin mustana versiona.

Huippuimuria ohjaava moottori voi olla tarkoitettu

  • keittiön käryjen poistoon: X1-malli
  • sekä keittiön käryjen poistoon että kosteiden tilojen ilmanvaihtoon: X2-malli
  • taloyhtiössä yhteiseksi ilmanvaihtokojeeksi kaikille asunnoille: liesikuvulla ei varsinaisesti ohjata moottoria vaan ainoastaan sitä, onko imu päällä vai poissa: X3-malli

Huippuimuriohjaimilla säädetään huippuimurin tehoa, mutta maksimi-imutehon ratkaisee aina ohjattavan huippuimurin teho.

Huippuimureiden ohjaustapoja on kaksi erilaista: AC-mallilla ohjataan perinteisiä AC-moottorilla varustettuja huippuimureita, kun taas EC-mallilla ohjataan energiatehokkaita EC-moottorilla varustettuja huippuimureita.

Ohjaus on suunniteltu sopimaan yhteen Vilpen 230V/50Hz, 1-vaiheisella AC/EC moottorilla varustetun huippuimurin kanssa, tai teknisesti vastaavan tyyppisen huippuimurin kanssa. Laitteiden yhteensopivuus tulee aina varmistaa huippuimurin valmistajalta. LTO-kojeita ei voi ohjata Jona Slim – ohjainkuvusta.

Seinälle asennettavat liesituulettimet

Jona Slim -mallissa on 60 ja 90 senttimetriset laitteet, joiden ajaton ilme sopii sekä moderniin että perinteiseen keittiöön. Slim-muotoilun viimeisteltyä linjakasta ilmettä korostaa etupaneelin ja hormin yhtenäinen kapeampi muotoilu. Säädettävä ajastintoiminto takaa viimeistenkin käryjen poistumisen huonetilasta, kun ruuanlaitto on lopetettu.

Mustat JonaSlim-liesituulettimet 60- ja 90-senttisenä keittiöissä, joissa voidaan hyödyntää huippuimuria ohjaavat kuvut.

Kolmessa värissä saatava Jona Slim-V-X-tuuletin sopii yhteen AC- ja EC-moottorilla varustetun huippuimurin kanssa.

Texaline on 60 senttiä leveä maalaishenkinen malli, joka sointuu kauniisti modernien sileiden keittiöovien kumppaniksi mutta myös perinteisen kehysoven seuraksi. Aktiivihiilisuodattimeksi voi valita kertakäyttöisen vaihdettavan suodattimen tai ekologisemman pestävän ja uudelleen aktivoitavan Long Life -suodattimen.

Kaapistoon piiloutuvat käryn poistajat

Kaapistoon integroitavia liesituuletinmalleja on saatavilla kaksi tyylikkään huomaamatonta versiota, joista Lapetek Free 54 -malli piiloutuu täysin kaapiston alle näkymättömiin. Ainoastaan ohjainpaneeli jää viistosti näkyvillä.

Toinen kalusteisiin asennettava malli Lapetek Trekk on hienovaraisen huomaamaton liesituuletin, josta jää näkyville ainoastaan tyylikäs ulosvedettävä lippa. Trekk-mallia saa mustana, valkoisena sekä rst-lipallisen mallina, jossa runko on joko valkoinen tai musta. Leveyksiä on valittavissa 50 tai 60 senttimetriä leveisiin kaappeihin ja myös huippuimuriversiona.

Trekk on kalusteeseen piiloutuva ulosvedettävällä lipalla oleva huippuimuriohjain.Sitä on saatavana valkoisena ja mustana, minkä lisäksi molempiin runkoihin on
saatavissa etulista ruostumattomast teräksestä.

Lapetek Trekk on kalusteeseen piiloutuva ulosvedettävällä lipalla oleva huippuimuriohjain. Sitä on saatavana valkoisena ja mustana, minkä lisäksi molempiin runkoihin on saatavissa etulista ruostumattomasta teräksestä.

Molemmissa kaapistoon integroitavissa liesituuletinmalleissa ruuanlaitosta syntyvien käryjen poistumista jouduttaa tuulettimen imualueen ulottuminen etureunaan saakka. Kytkintoiminnot ovat yksinkertaiset ja helpot käyttää.

Free 54 -mallin huomaamaton ohjauspaneeli tulee viistosti alas kaapiston sisältä, joten valaistuja Soft Touch -painikkeita voi käyttää kumartumatta kaapin alle. Led-valaisimet valaisevat tehokkaasti ruuan laittamista, ja ne voi himmentää ruuanlaiton jälkeen ruokailuhetkeen sopivaksi.

Kaapistoon integroitava malli Free 54 on huomaamaton, ja sen ansiosta kaapistorivi säilyy kokonaisena.

Riittävästi työvaloa ja pestävä aktiivihiilisuodatin

Lapetek liesituulettimien valoteho on entistä parempi: liesituuletin langettaa liedelle tasaisen valon, joka on jopa kaksinkertainen entiseen verrattuna. Lisäksi valoja voidaan himmentää kolmiportaisesti, mikäli joskus vähäisempikin valo riittää tai valoja halutaan säätää tilanteeseen sopivaksi.

Kaikissa Lapetek-liesituuletinmalleissa käytetään astianpesukoneessa pestäviä metallirasvasuodattimia, jotka poistavat tehokkaasti rasvan ja käryt.

Kaikkiin moottorimallisiin seinä- ja saarekeliesituulettimiin on saatavilla perinteisen aktiivihiilisuodattimen lisäksi lisävarusteena ekologinen pestävä ja pitkäikäinen Long-Life-aktiivihiilisuodatin. Sen ansiosta puhdistettu ilma voidaan palauttaa huonetilaan silloin, kun laitetta ei kytketä poistohormiin.

Liesituulettimiin on myös saatavilla jatkohormit kupujen väreissä, eli ruostumaton teräs, valkoinen ja musta.

Lapetekin liesituulettimissa on miellyttävät Soft Touch -kytkimet taustavaloilla.

Lisää ideoita keittiöön