MAINOS | Pluspuu Talot

Hirsihuvila merelliseen maisemaan

Mökki
Hirsihuvila sopii täydellisen rentoutumisen tyyssijaksi luonnon ja meren äärellä. Saariston upeat maisemat avautuvat silmien eteen suurten ikkunoiden ja lasiseinien takaa. Vapaa-ajan asunto näyttää kuuluvan juuri siihen kohtaan.
28.3.2024

Hirsihuvila sopii saariston maisemaan. Jykevät hirret ja suuret ikkunat sitovat vapaa-ajan asunnon osaksi ympäröivää luontoa, kuin se olisi aina ollut siinä.

Pluspuu Talojen mallisto on alun perin inspiroitunut saaristosta ja talomallitkin on nimetty upeiden saaristopaikkakuntien ja saarien mukaan. Kaikissa mökeissä, huviloissa ja saunoissa toistuu laadukas, moderni, selkeä ja ajaton design.

Suurista ikkunoista tulvii valoa ja luonnon näkymiä sisälle. Kuvan malli Korppoo.

Arkkitehti apuna – näin suunnitellaan hirsihuvila

Pluspuun pääarkkitehti Memmu Pitkänen kertoo, että jokainen hirsihuvila ja -mökki suunnitellaan asiakkaamme toiveet ja tontin erityispiirteet huomioiden.

Komeudessaan huvila antaa kuitenkin tilaa luonnolle ja sen palauttavalle voimalle.

Pitkänen vinkkaa, että suunnitellessa vapaa-ajantaloa merelliseen ympäristöön tulee ottaa huomioon itse rakennuksen lisäksi tontin olemus mukaan lukien ilman- ja tuulensuunnat sekä tontin suojaisuus.

– Tuulihan voi olla saaristossa melkoinen, Pitkänen toteaa.

Pluspuu Talojen palvelu on yksilöllistä, sillä rakennusarkkitehti saapuu tarpeen mukaan henkilökohtaisesti tontille tarkistamaan, että kaikki mahdollinen on otettu huomioon hirsihuvilan suunnittelussa.

Usein tuntuu parhaalta istahtaa terassille haistelemaan meren tuoksuja ja nauttimaan auringosta. Nauvo Roofdeck.

Hirsitalon levollinen tunnelma

Hirsi on luonnollinen rauhoittava materiaali, josta syntyy terveellinen ja akustisesti miellyttävä rakennus. Pluspuu Talojen hirsimökit ja hirsihuvilat tehdään jykevistä hirsistä, joiden ympäröimänä on hyvä olla.

Valitse omaan taloosi sopivin hirsi

  • Painumaton hirsi edustaa uusinta hirsiteknologiaa. Se mahdollistaa haastavienkin yksityiskohtien käytön rakenteissa. Painumista ei tarvitse ottaa huomioon rakentamisen edetessä, eikä kierrejalkojen, ikkunoiden ja ovien jälkisäätöjä enää tarvita.
  • Lamellihirsi on yleisin hirsitalon seinämateriaali. Siinä halkeileminen ja painuminen on erittäin vähäistä.
  • Massiivihirsi on yhdestä tukista sahattu ja koneellisesti höylätty. Se on paras vaihtoehto perinteitä ja luonnonmukaisuutta kunnioittavalle rakentajalle. Massiivihirrestä voi toteuttaa myös modernit kohteet jiirinurkalla.
Upea hirsihuvila ei varasta mereltä pääosaa vaan istuu maisemaan kuin se olisi aina ollut paikallaan.

Valo ja luonto tulvivat hirsihuvilan sisälle

Saaristoluonto pääsee parhaalla tavalla oikeuksiinsa hirsihuvilan ulkopuolella.

Päivän kiertokulkua, merta, puiden, kasvien sekä kallioiden kauneutta ja luonnon eläinten touhuja voi seurata yhtä lailla sisätiloista kuin terassiltakin – minne nyt milloinkin tekee mieli asettua.

Kiire unohtuu ja mieli lepää.

Pluspuu Talojen hirsimökeissä ja -huvioloissa huoneet ovat korkeita, mikä lisää avaruutta ja tilan tuntua. Niin mökin sisällä kuin sen ulkopuolellakin vallitsee vapauden ja helppouden tunne – tällaista elämä on parhaimmillaan.

Hirsirakennus sopii täydellisesti merelliseen maisemaan. Kuvassa Pellinki.

Hirsihuvila harmoniassa ympäristönsä kanssa

Pluspuu Talot pystyvät reagoimaan asiakkaidensa toiveisiin nopeasti ja joustavasti.

– Henkilöstömme on hyvin sitoutunutta tekemään asiakkaittensa haaveista totta, kertoo Pluspuu Talojen markkinointipäällikkö Pia Yliharju.

Tärkeä arvomme on laatu palvelussa, suunnittelussa, hirressä ja asennuksessakin.

Pluspuu Taloilla on laaja vapaa-asuntojen valikoima, jossa on hirsirakennuksia moneen tarkoitukseen saunoista ja aitoista isoihin hirsihuviloihin.

– Vaikka mallistomme koot alkavat meillä 50 neliöstä ylöspäin niin, että 150 neliöinen hirsihuvila on suurin, toteutamme myös pienempiä ja suurempia mökkejä sekä huviloita. Kaikkia malleja voimme muokata toiveiden mukaisesti, Yliharju sanoo.

Hirsihuvila syntyy asiakkaiden toiveiden pohjalta.
Pluspuun pääarkkitehti Memmu Pitkänen (vas.) ja markkinointipäällikkö Pia Yliharju lupaavat toteuttaa asiakaan toiveet. Kaikkia malleja voi muokata.

Hirsirakentamisen parhaat ammattilaiset

Pluspuun suunnittelemat rakennukset valmistaa Pirkanmaalla kotimainen, 50-vuotias perheyritys Ollikaisen Hirsirakenne Oy.

Myös pystytyksestä rakennustyömaalla huolehtivat hirsirakentamistaidoistaan tunnetut talotehtaan ammattilaiset.

Mitään ei jätetä sattuman varaan, koska asialla ovat oman alansa eli hirsirakentamisen rautaisimmat osaajat.

Näin hirsihuvilan hankinta etenee

  1. Suunnittelu – asiakas ja arkkitehti yhdessä: Yksilöllinen hirsitalo syntyy yhteistyössä Pluspuun myyjän ja arkkitehdin kanssa. Lähtökohtana on useimmiten Pluspuu talomalli, mutta suunnittelu voidaan aloittaa myös täysin puhtaalta pöydältä.
  2. Projektinjohto – ammattilaiset mukana: Pluspuu Talot auttaa vastuuhenkilöiden, suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden hankkimisessa rakennusprojektiin.
  3. Talopaketin asennus – hirsihuvila kohoaa tontille: Pluspuu Talojen omat hirsiasentajat ovat laadun tae. Hirsitalon rakentaminen on pitkälti työmaalla tehtävää käsityötä, joten Pluspuu-talopaketin asennuksen tekee aina talotehdas takuutyönä. Lisäksi saaristo-olosuhteissa esimerkiksi kuljetuksien hallinta vaatii erityistä huomiointia.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!