MAINOS | Solar Water Solutions

Vedenpuhdistuslaite tekee merestä hyvää juomavettä

Mökki
Kotimaisilla vedenpuhdistuslaitteilla saat juomavettä vaikka suoraan omasta mökkirannastasi. Laite poistaa vedestä suolan, sinilevän sekä muutkin epäpuhtaudet. Jäljelle jää vain raikas ja puhdas vesi. Keskity tänä kesänä mökkeilyyn veden kantamisen sijaan!
12.5.2023

Mökkitalkkarit Riitta ja Jaakko ovat mökkeilleet Porvoon ulkosaaristossa jo 15 vuotta. Saaren kaivon vesi osoittautui juomakelvottomaksi, joten alussa juomavedet kuljetettiin kaupungista. Sitten saareen hankittiin Solar Water Solutionsin vedenpuhdistuslaite, joka poistaa vedestä suolan ja kaikki epäpuhtaudet.

Vedenpuhdistuslaite toimii aurinkoenergialla tuottaen 60 litraa tunnissa hyvää juomavettä suoraan Itämerestä.

SolarRO-vedentekolaitteen ansiosta voimme viettää pidempiäkin aikoja mökillä, eikä sinne tarvitse enää kantaa vettä, Riitta kertoo.

Saamme hyvänmakuista juomavettä helposti ja edullisesti. Ekologiset asiat ovat entistä tärkeämpiä, ja on loistojuttu, että laitteisto toimii aurinkosähköllä. On myös ihana tiskata hyvällä vedellä, eikä keitetyllä merivedellä.

Kun Riitan ja Jaakon lapsenlapset tulevat käymään saaressa, vedentekolaite on hyödyksi myös saunalla: käänteisosmoositeknologia puhdistaa merivedestä suolan lisäksi turvallisesti myös levämyrkyt. Jos meressä on sinilevää, vettä ei suositella käytettävän pesuvetenä eikä sitä saa käyttää löylyvetenä, joten vedenpuhdistuslaitteesta on iso hyöty.

Puhdista vetesi ekologisesti merestä, epäpuhtaasta järvestä, joesta ja suolaisesta kaivosta

 • jätä vesipullot kauppaan
 • unohda dieselillä toimivat laitteet
 • tee vetesi omasta mökkirannasta
 • toimii myös uusiutuvalla energialla
 • pienennä hiilijalanjälkeäsi.
Vedenpuhdistuslaite toimii aurinkovoimalla.
SolarRO-vedentekolaitteen ansiosta saareen ei enää tarvitse kantaa vettä ja saunassakin voi peseytyä makealla levättömällä vedellä. Jaakko ja Riitta arvostavat, että laitteisto toimii ekologisesti aurinkosähköllä.

Vedenpuhdistuslaite tekee omavaraiseksi

SolarRO tekee mökkirannan merivedestä juomakelpoista vettä, mutta lisäksi se puhdistaa kehnon porakaivo- tai rengaskaivoveden. Puhdasta juoma- ja käyttövettä syntyy ympäristöystävällisesti aurinkoenergialla, kuten Riitan ja Jaakon mökillä, mutta myös verkkovirran käyttö on mahdollista.

Jo yli 200 suomalaista mökkeilijää on valinnut SolarRO-laitteen.

SolarRO-vedenpuhdistuslaitteet ovat kotimaista laitteita, jotka on kehitetty ja valmistettu Suomessa laadukkaista komponenteista. Ruokaviraston hyväksymä laboratorio on testannut SolarRO:n tuottaman veden ja todennut sen korkealuokkaiseksi sekä juomavedelle asetetut laatuvaatimukset täyttäväksi.

Laitteessa on eri kokoluokkia. Omaan käyttöön sopiva malli valitaan sen mukaan, miten paljon puhdasta vettä mökillä tai omakotitalossa tarvitaan:

 • SolarRO MINI 150 tuottaa järvi-, joki-, tai kaivovedestä juomavettä 150 litraa tunnissa ja merivedestä 60 litraa tunnissa.
 • SolarRO MINI 75 combi tuottaa järvi-, joki- tai kaivovedestä 75 litraa tunnissa ja merivedestä 40 litraa tunnissa.

SolarRO MINI on helppo kytkeä suoraan aurinkopaneeliin, verkkovirtaan tai generaattoriin. Laitteen huollon voi tehdä vaivatta itse: esisuodattimet tulee vaihtaa kohteen raakaveden likaisuuden mukaan, tyypillisesti yhden–kolmen kuukauden välein, ja käänteisosmoosikalvot kolmen–viiden vuoden välein.

Tee vetesi omasta mökkirannasta ja säästä kuluja sekä ympäristöä

 • ei enää dieselkuluja veden kuljettamisesta
 • ei enää muovipullojen kuluttamista
 • markkinoiden energiatehokkain vedentekolaite
 • voit tehdä vettä myös aurinkovoimalla – pouta ei maksa penniäkään.
vedenpuhdistuslaite
Vedenpuhdistuslaite tekee saarimökkeilijästä omavaraisen juoma- ja käyttövedessä. SolarRO poistaa merivedestä suolan, levän, bakteerit, virukset ja muut epäpuhtaudet.

Näin vedenpuhdistuslaite tekee merivedestä juomavettä

SolarRO MINI -laitteen puhdistusteknologia perustuu käänteisosmoosimenetelmään, jossa erotetaan raakaveteen liuenneet suolat ja epäpuhtaudet. Laite poistaa vedestä suolan, bakteerit, virukset, lääkejäämät, fluoridit, radonin, mikromuovit ja muut haitalliset aineet.

Prosessin lopuksi vesi kulkee aktiivihiilisuodattimen ja UV-desinfiointilaitteen läpi varmistaen veden hyvän maun ja täydellisen puhtauden. Vedestä tulee laadultaan erinomaista ja hyvänmakuista, eikä puhdistusprosessissa käytetä kemikaaleja.

vedenkäsittelylaite

SolarRO MINI on suunniteltu täysin automaattiseksi, eikä sitä tarvitse säädellä puhdistuksen aikana

 1. Raakavesi nostetaan käänteisosmoosilaitteelle nostopumpulla, joka käynnistyy automaattisesti samaan aikaan kuin käänteisosmoosilaite.
 2. Puhdistettu vesi johdetaan säiliöön, jonka koko voi olla esimerkiksi 100–300 litraa.
 3. Vesisäiliössä on kätevä pintakytkin, joka huomaa, kun tankin veden pinta saavuttaa ennalta määrätyn alarajan, ja käynnistää laitteen tuottamaan lisää vettä. Kytkin myös pysäyttää laitteen ja pumpun automaattisesti.
 4. Puhdas vesi voidaan ottaa säiliön hanasta tai jakaa erillisen vesiautomaatin avulla paineellisena kiinteistön vesipisteisiin.

Saaristossa juomavettä voi tehdä helposti ja energiatehokkaasti omasta rannasta Solar Water Solutionsin järjestelmällä. Katso video!