Vedenpuhdistuslaite tekee merestä korkealaatuista juomavettä energiatehokkaasti

Mökki

Aurinkoenergialla toimiva SolarRO-vedenpuhdistuslaite tekee mökkirannan merivedestä korkealuokkaista juomavettä. Sillä saa juomavettä myös huonolaatuisesta porakaivo- tai rengaskaivovedestä. Laitetta voi käyttää verkkovirrallakin, eikä se kuluta paljoa energiaa.

Mökkitalkkarit Riitta ja Jaakko ovat mökkeilleet Porvoon ulkosaaristossa jo 15 vuotta. Saaren kaivon vesi osoittautui juomakelvottomaksi, joten alussa juomavedet kuljetettiin kaupungista.

Sitten saareen hankittiin Solar Water Solutionsin vedenpuhdistuslaite, joka poistaa vedestä suolan ja kaikki epäpuhtaudet. Se toimii aurinkoenergialla tuottaen 60 litraa tunnissa hyvää juomavettä suoraan Itämerestä.

– SolarRO-vedentekolaitteen ansiosta voimme viettää pidempiäkin aikoja mökillä, eikä sinne tarvitse enää kantaa vettä, Riitta kertoo.

– Saamme hyvänmakuista juomavettä helposti ja edullisesti. Ekologiset asiat ovat entistä tärkeämpiä, ja on loistojuttu, että laitteisto toimii aurinkosähköllä. On myös ihana tiskata hyvällä vedellä, eikä keitetyllä merivedellä.

Kun Riitan ja Jaakon lapsenlapset tulevat käymään saaressa, vedentekolaite on hyödyksi myös saunalla: käänteisosmoositeknologia puhdistaa merivedestä suolan lisäksi turvallisesti myös levämyrkyt. Jos meressä on sinilevää, vettä ei suositella käytettävän pesuvetenä eikä sitä saa käyttää löylyvetenä, joten vedenpuhdistuslaitteesta on iso hyöty.

SolarRO-vedentekolaitteen ansiosta saareen ei enää tarvitse kantaa vettä ja saunassakin voi peseytyä makealla levättömällä vedellä. Jaakko ja Riitta arvostavat, että laitteisto toimii ekologisesti aurinkosähköllä.

Vedenpuhdistuslaite tekee omavaraiseksi

SolarRO tekee mökkirannan merivedestä juomakelpoista vettä, mutta lisäksi se puhdistaa kehnon porakaivo- tai rengaskaivoveden. Puhdasta juoma- ja käyttövettä syntyy ympäristöystävällisesti aurinkoenergialla, kuten Riitan ja Jaakon mökillä, mutta myös verkkovirran käyttö on mahdollista.

SolarRO-vedenpuhdistuslaitteet ovat kotimaista laitteita, jotka on kehitetty ja valmistettu Suomessa laadukkaista komponenteista. Ruokaviraston hyväksymä laboratorio on testannut SolarRO:n tuottaman veden ja todennut sen korkealuokkaiseksi sekä juomavedelle asetetut laatuvaatimukset täyttäväksi.

Laitteessa on eri kokoluokkia. Omaan käyttöön sopiva malli valitaan sen mukaan, miten paljon puhdasta vettä mökillä tai omakotitalossa tarvitaan: SolarRO MINI 150 tuottaa järvi-, joki-, tai kaivovedestä juomavettä 150 litraa tunnissa ja merivedestä 60 litraa tunnissa. SolarRO MINI 75 combi tuottaa järvi-, joki- tai kaivovedestä 75 litraa tunnissa ja merivedestä 40 litraa tunnissa.

SolarRO MINI on helppo kytkeä suoraan aurinkopaneeliin, verkkovirtaan tai generaattoriin. Laitteen huollon voi tehdä vaivatta itse: esisuodattimet tulee vaihtaa kohteen raakaveden likaisuuden mukaan, tyypillisesti yhden–kolmen kuukauden välein, ja käänteisosmoosikalvot kolmen–viiden vuoden välein.

↑Vedenpuhdistuslaite tekee saarimökkeilijästä omavaraisen juoma- ja käyttövedessä. SolarRO poistaa merivedestä suolan, levän, bakteerit, virukset ja muut epäpuhtaudet.

Näin merivedestä syntyy juomavettä

SolarRO MINI -laitteen puhdistusteknologia perustuu käänteisosmoosimenetelmään, jossa erotetaan raakaveteen liuenneet suolat ja epäpuhtaudet. Laite poistaa vedestä suolan, bakteerit, virukset, lääkejäämät, fluoridit, radonin, mikromuovit ja muut haitalliset aineet.

Prosessin lopuksi vesi kulkee aktiivihiilisuodattimen ja UV-desinfiointilaitteen läpi varmistaen veden hyvän maun ja täydellisen puhtauden. Vedestä tulee laadultaan erinomaista ja hyvänmakuista, eikä puhdistusprosessissa käytetä kemikaaleja.

SolarRO MINI on suunniteltu täysin automaattiseksi, eikä sitä tarvitse säädellä puhdistuksen aikana:

  1. Raakavesi nostetaan käänteisosmoosilaitteelle nostopumpulla, joka käynnistyy automaattisesti samaan aikaan kuin käänteisosmoosilaite.
  2. Puhdistettu vesi johdetaan säiliöön, jonka koko voi olla esimerkiksi 100–300 litraa.
  3. Vesisäiliössä on kätevä pintakytkin, joka huomaa, kun tankin veden pinta saavuttaa ennalta määrätyn alarajan, ja käynnistää laitteen tuottamaan lisää vettä. Kytkin myös pysäyttää laitteen ja pumpun automaattisesti.
  4. Puhdas vesi voidaan ottaa säiliön hanasta tai jakaa erillisen vesiautomaatin avulla paineellisena kiinteistön vesipisteisiin.

 

Saaristossa juomavettä voi tehdä helposti ja energiatehokkaasti omasta rannasta Solar Water Solutionsin järjestelmällä. Katso video!

 

 

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

juomakelpoinen vesi juomavesi juomavettä merestä kaivoveden puhdistus kaivovedestä juomavettä kaivovesi käyttövesi käänteisosmoosi laadukas juomavesi levänpoisto pesuvesi puhdasta kaivovettä saunavesi Solar Water Solutions SolarRO SolarRO Mini SolarRO Mini -vedenpuhdistuslaite suolanpoisto vedenpuhdistus vedenpuhdistuslaite vedenpuhdistuslaitteet vedentekolaite

Julkaisuun liitetty yritys

https://solarwatersolutions.fi

Solar Water Solutions kehittää, valmistaa ja myy laitteita, joilla merivedestä tehdään juomavettä uusiutuvalla energialla. 

Yhden miehen innovaatiosta on kasvanut perheyritys, jonka missiona on tuottaa puhdasta vettä ympäristöystävällisesti ja niin, että ihmisillä on myös varaa siihen.

Lue lisää: Solar Water Solutions