Oksasilppureita on tarjolla monenlaisia ja –hintaisia. Ennen päätöksentekoa kannattaa miettiä muun muassa näitä asioita:
Jos puita ja pensaita on paljon ja silputtavaa kertyy joka vuosi runsaasti, kannattaa hankkia hieman järeämpi polttomoottorilla toimiva laite jonka teho riittää paksujenkin oksien hakettamiseen. Pienempiin harvemmin tehtäviin töihin riittää myös sähkökäyttöinen silppuri. Yleensä kannattaa kysyä neuvoa asiantuntevalta myyjältä.
Mikäli leikkauspaikalla ei ole sähköä saatavilla, on polttomoottorilla toimiva silppuri ainoa vaihtoehto. Mutta jos käyttötarve on vähäisempää ja työhön käy vähän kevyempikin sähkökäyttöinen laite, tulee vain huolehtia että taloudesta löytyy tarpeeksi pitkiä jatkojohtoja jotta laite saadaan sinne missä oksat ovat.
Oksasilppurin käyttö on varovaisuutta ja tarkkuutta vaativa työ. Ennen työhön ryhtymistä on syytä lukea käyttöohjeet huolella läpi, ettei laite tai sen käyttäjä vahingoitu. Kuinka paksua oksaa laitteella voi maksimissaan silputa, missä on hätäkatkaisin ja mitä tehdä, jos leikkuri jumiutuu. Mm näitä asioita on hyvä tietää etukäteen.
MAINOSKun silppuriin työnnetään oksia ja terä alkaa jauhamaan niitä palasiksi, voi oksa heilua hyvinkin voimakkaasti silppurin suulla. Tällöin on mahdollista että oksa piiskaa silppurin käyttäjää ja jos ei käyttäjällä ole suojakypärää, hansikkaita ja pitkähihaista paitaa tai puseroa, voi jälki olla hyvinkin rumaa. Myös kuulosuojainten käyttö työn aikana on suositeltavaa. Silppurin käyttöön suositellaan vain yhtä ihmistä kerrallaan.
Teksti ja kuvat: Hankkija