Jätevesiprojekti etenee näin

MökkiPiha

Jätevesiprojekti edessä? Ennen vuotta 2004 rakennetuilla haja-asutusalueen kiinteistöillä, jotka sijaitsevat pohjavesialueella tai enintään 100 metrin päässä rannasta, on oltava ympäristönsuojelulaissa määritellyn perustason puhdistusvaatimusten mukainen jätevesien käsittelyjärjestelmä asennettuna 31.10.2019 mennessä. Aikaa asentaa tai kunnostaa oman mökin tai omakotitalon jätevesijärjestelmä asetuksia vastaavaksi on enää kaksi kesää. 

Jätevesien käsittely ja puhdistaminen estävät vesien rehevöitymistä ja tautien leviämistä sekä auttavat pitämään rannat ja asuinympäristön puhtaina ja viihtyisinä. Laadukas jätevesijärjestelmä säästää rahaa, aikaa, vaivaa ja tietenkin myös luontoa.

Näin jätevesiprojekti etenee

1. Selvitä tonttikohtaiset määräykset

Jätevesien käsittelyn vaatimukset selviävät oman kuntasi viranomaiselta tai asiantuntevalta jätevesi- tai LVI-suunnittelijalta. Jätevesiasetus määrittelee myös, miten jätevesisuunnitelma on laadittava ja mitä suunnitelmaan pitää liittää. Hyvä selvitystyö nopeuttaa jätevesiprojektia. Tietoa ympäristönsuojelulaista ja jätevesiasetuksesta saat osoitteesta: www.jätevedet.fi

2. Tee jätevesisuunnitelma

Jätevesijärjestelmä suunnitellaan tontti- ja kohdekohtaisesti. Pätevöitynyt suunnittelija laatii ohjeiden mukaisesti jätevesisuunnitelman. Suunnitelman laatiminen alkaa kohteen katselmoinnilla. Hyvin tehty jätevesisuunnitelma auttaa hakemuksen läpimenoa.

3. Hae tarvittavat luvat

Jätevesijärjestelmän suunnitelma on esitettävä kunnan lupaviranomaiselle liitteenä rakennuslupahakemukseen (uusi kiinteistö tai rakennus) tai toimenpidelupahakemukseen (vanhan järjestelmän uusiminen). Kuntakohtaisista vaatimuksista ja prosessista saat lisätietoa kunnalta tai jätevesisuunnittelijalta. Odota kunnan päätöstä ennen jätevesijärjestelmän hankintaa.

4. Hanki jätevesijärjestelmä

Hanki suunnitelman mukainen jätevesijärjestelmä. Jätevesijärjestelmä voidaan hankkia avaimet käteen -toimituksena, jolloin asennus kuuluu hintaan, tai ostamalla se suoraan jälleenmyyjältä. Tietoa jälleenmyyjistä ja asennusyrityksistä löydät osoitteesta: www.jätevedet.fi

5. Asenna jätevesijärjestelmä

Jätevesijärjestelmän asentaminen kannattaa useassa tapauksessa jättää ammattilaisen tehtäväksi. Jätevesijärjestelmä on pitkäikäinen, kiinteistön arvoon vaikuttava investointi, jolla oikein asennettuna on erittäin pitkä käyttöikä. Asennusyritysten yhteystiedot osoitteesta: www.jätevedet.fi

6. Käyttöönottotarkastus

Kunnan vaatimusten mukaan ennen jätevesijärjestelmän käyttöönottoa sen suunnitelmanmukaisuus pitää tarkistaa. Lisätietoa tarvittavista tarkastuksista saat kunnalta tai jätevesisuunnittelijalta. Jätevesijärjestelmän saneeraaja: muista myös hyödyntää kotitalousvähennys!

Jätevesien käsittely ja puhdistaminen pitää rannat puhtaina ja viihtyisinä.

Tarvetta lisätiedoille? Lataa ilmainen Jätevesiopas tästä > 

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

jätevedet jätevesi jätevesiasetus jätevesien käsittely jätevesijärjestelmä jätevesilaki jätevesiprojekti jätevesiremontti jätevesisaneeraus Wawin-Labko

Julkaisuun liitetty yritys

https://www.wavin.fi

Luontoon kohdistuva rasitus on kasvanut äärimmilleen, joten meiltä jokaiselta vaaditaan yhä suurempaa vastuullisuutta ympäristömme tilan huomioimisessa jokapäiväisissä valinnoissamme.

Suomalaisella Wavinilla on jo lähes 50 vuoden kokemus erilaisten ympäristöalan muovituotteiden suunnittelusta ja valmistuksesta. Luotettavat ratkaisut ovat tehneet yrityksen tunnetuksi innovatiivisten ratkaisujen kehittäjänä. Vuosien varrella kertynyt tietotaito ja sertifioitu laatujärjestelmä varmistavat, että tuotteet ovat ensiluokkaisia ja soveltuvat Suomen vaativiin olosuhteisiin.

Wavin tarjoaa satoja tuotteita ja tuhansia ajatuksia sinun ja ympäristösi parhaaksi. Ympäristöystävälliset tuotteet, monipuolinen tuotevalikoima ja vahva ammattitaito ovat yrityksen vahvuuksia, joihin voit luottaa myös jatkossa.

Tuotevalikoima kattaa liike- ja palvelurakentamisen erotinkaivojärjestelmät, haja-asutusalueen jätevesienkäsittelyjärjestelmät, kiinteistö- ja kunnallistekniikan putkisto- ja kaivojärjestelmät sekä hule- ja sadevesien käsittelyjärjestelmät.

 

Lue lisää: Wavin Finland