MAINOS | Kruunuaita Oy

Puuaita kotimaisesta puusta kestää yli 30 vuotta

Piha
Puuaita on ekologinen ja kaunis valitan ja valmistajana Kruunuaita.
Puuaita koristaa pihaasi ja tuo kotiisi yksityisyyttä, mutta on myös pitkäikäinen, ekologinen ja jopa eettinen valinta. Kruunuaita Oy käyttää aidoissaan kotimaista puuta. Se myös haluaa ylläpitää luonnon tasapainoa palauttamalla käyttämänsä puut takaisin luontoon taimien muodossa sinne, missä niitä eniten tarvitaan.
19.4.2024

Puuaita on tyylikäs ja kaunis tapa rajata piha ja saada näkösuojaa sekä turvaa perheelle. Se on myös pitkäikäinen valinta, sillä puuaidan elinkaari on yli 30 vuotta.

Kotimaisesta puusta tehty aita on monella tavalla ekologinen ja eettinen tuote.

Kruunuaita Oy tuottaa kotimaisesta puusta noin 10 000 juoksumetriä puuaitaa vuodessa.

Kruunuaita Oy käyttää aidoissaan kotimaista puuta, koska se on lähellä tuotettu, luonnollinen ja kestävä materiaali: kuljetuksesta aiheutuvat päästöt ja kustannukset pysyvät kohtuullisina. Suomalaisen puun käyttö myös tukee maamme metsätaloutta ja kotimaista työllisyyttä.

Kruunuaita Oy on koko toimintansa ajan pyrkinyt tekemään tuotannossaan muitakin ekologisia valintoja. Yhtenä osoituksena vastuullisuudesta yritys lahjoittaa puuntaimia kehitysmaihin tuottamiensa aitametrien mukaan.

puuaita_elinkaari_Kruunuaita
Puuaidalla on pitkä ja kestävä elinkaari.

Puuaita oman tai valmiin mallin mukaan

Aidan tilaaminen Kruunuaidalta sujuu vaivattomasti, ja asiakas saa pihaansa juuri sellaisen aidan kuin haluaa ja tarvitsee.

Kruunuaita Oy valmistaa aidat aina tilauskohtaisesti joko asiakkaan oman mallin mukaan tai Kruunuaidan valmiiden aitamallien mukaan – niitäkin on on kymmeniä.

Aitapaketin toimitusaika on noin kuusi viikkoa tilauksesta.

Kruunuaidalta tilatessa voi valita, haluaako aidan avaimet käteen -periaatteella eli asennettuna ja valmiiksi maalattuna vai haluaako aidan asentaa ja maalata itse.

Jos aidan haluaa asentaa itse, pituuden voi mitata metrimitalla ja Kruunuaita toimittaa tarvittavat tarvikkeet sekä ohjeet aidan asennukseen.

Puuaita sopii kauniisti ympäristöönsä.
Puuaidan mallin ja värin voi valita sopimaan täydellisesti omaan pihaan.

Suomalainen puuaita on vastuullinen valinta

Suomen pinta-alasta on 78 prosenttia metsätalousmaata, ja metsäteollisuus onkin yksi tärkeimmistä teollisuuden aloista Suomen kansantalouden kannalta.

Suomalaisen puun käyttäminen on vastuullista, koska puita istutetaan ja metsiä hoidetaan Suomessa jatkuvasti ja järjestelmällisesti.

Näin hyvin asiat eivät ole kuitenkaan kaikkialla maailmassa. Metsät vähenevät erityisesti kehitysmaissa väärinkäytön ja ilmaston lämpenemisen takia.

Puita kuitenkin tarvitaan muun muassa polttoaineeksi, rakennusmateriaaliksi, eroosion estämiseksi, tulvien hillitsemiseksi ja myös ilmakehän kasvihuonekaasujen sitomiseksi.

Jos tuhoutuneita puita ei korvata kehitysmaissa

  • metsät hupenevat
  • eroosio kiihtyy
  • ruokamultakerros katoaa
  • maanviljely muuttuu mahdottomaksi
  • ihmisten hyvinvointi vaarantuu
  • polttopuita ei riitä ruuan kypsentämiseen.

Kruunuaita auttaa kehitysmaita juoksumetri kerrallaan

Kruunuaita Oy osallistuu Kirkon Ulkomaanavun puuprojektiin, jossa istutetaan puita kehitysmaihin. Istuttamisen lisäksi paikallisille annetaan koulutusta ja tukea ympäristöystävällisessä maan ja luonnonvarojen käytössä.

Kruunuaita lahjoittaa vuosittain yhden taimen jokaista myymäänsä 50 aitametriä kohden kehitysmaiden puuprojektiin.

Puuprojektin avulla edesautetaan ympäristönsuojelua, palautetaan luonnon tasapainoa ja annetaan tulonhankintamahdollisuuksia kehitysmaissa. Samalla Kruunuaita haluaa ottaa kantaa maailman eriarvoisuuteen ja istuttaa taimet sinne, missä niitä erityisesti tarvitaan.