Pientalon herkkusuut – juhlapöydän pavlova ja lemon curd

Keittiö

Pinnalta rapea ja sisältä vaahtokarkkimainen pavlova kruunaa kesäisen juhlapöydän. Täytä makeat pavlovat kermavaahdolla, kirpeällä lemon curdilla ja tuoreilla marjoilla.

Pavlova

12 kpl

  • 3 kananmunan valkuaista
  • ripaus suolaa
  • 2½ dl sokeria
  • kermavaahtoa, lemon curdia ja marjoja
  1. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Säästä keltuaiset lemon curdia varten. Lisää vaahtoon n. 1 dl sokeria ja jatka vatkaamista, kunnes seos on kiiltävää ja jähmeää. Sekoita joukkoon loput sokerista. 
  2. Pursota marenkivaahdosta tähtityllalla leivinpaperin päälle n. 12 kpl ympyröitä (Ø 6 cm), joissa on pienet reunat.
  3. Paista pavlova-kuppeja uunissa 100 asteessa reilu tunti. Marenki saa olla pinnalta rapea ja sisältä vaahtokarkkimainen. 
  4. Täytä jäähtyneet pavlovat juuri ennen tarjoilua lemon curdilla ja kermavaahdolla. Koristele marjoilla ja mintunlehdillä.

Lemon curd eli sitruunatahna

  • 2−3 tl sitruunankuoriraastetta
  • 2 sitruunan mehu
  • 1−1 ½ dl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
  • ripaus suolaa
  • 50 g voita
  • 3 kananmunan keltuaista
  1. Raasta sitruunoista kuorta ja purista mehu. Sekoita sokeri, perunajauhot ja suola kattilassa. Lisää sitruunamehu ja voi. Kuumenna sekoitellen, kunnes voi sulaa.
  2. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon keltuaiset yksitellen. Lämmitä seosta liedellä parin minuutin ajan, kunnes se paksuuntuu. Älä anna kiehua! Lisää sitruunankuoriraaste, jäähdytä ja purkita.

Vinkki! Lemon curd säilyy jääkaapissa noin viikon – kokeile esimerkiksi paahtoleivän päällä!

Kuva: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

jälkiruoka Pientalon herkkusuut resepti

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: