Pientalon herkkusuut – katkaravut valkosipulimarinadissa

Nyt grillataan! Pyörittele katkaravut valkosipulimarinadissa, anna maustua ja grillaa juuri ennen tarjoilua.
Katkaravut valkosipulimarinadissa
- 8 valkosipulinkynttä
- 0,25 nippua persiljaa
- 1,5 dl oliiviöljyä
- 0,5 sitruunan mehu
- 4 rkl makeaa chilikastiketta
- 12 kuningaskatkarapua
- Purista valkosipulin kynnet kulhoon. Silppua joukkoon persilja ja lisää loput ainekset. Pyörittele katkaravut marinadissa ja anna maustua .–1 tuntia.
- Grillaa raakoja kuningaskatkarapuja kovalla lämmöllä ensin n. 2 min/puoli ja sen jälkeen keskilämmöllä 3–4 min/puoli. Valmiiksi kypsille ravuille riittää lyhyempi paistoaika.
- Tarjoile ruohosipulin, limen ja aiolin eli valkosipulimajoneesin kanssa.
Vinkki! Jos käytät pakastettuja katkarapuja, ota ne hyvissä ajoin huoneenlämpöön sulamaan.
Kuva: Maru Lemmetty
Lisää samasta aiheesta
Keittiö | 24.5.2015
Pientalon herkkusuut – herkkusuiden chimichurri ja entrecôte-pihvit
Keittiö | Piha | 17.6.2016