MAINOS | Elix Aqua

Kaivoveden laatu: vesianalyysit ja vedensuodatuslaitteet helposti

Keittiö
Kaivoveden laatu selviää laajalla vesianalyysillä.
Kaivoveden laatu kannattaa selvittää säännöllisesti. On tärkeä varmistua, että kotitaloudessa käytettävä vesi on hyvää eikä sisällä haitallisia aineita. Elix Aqua tarjoaa asiakkailleen luotettavan vesianalyysin ja laadukkaat vedensuodatuslaitteet asennettuna.
1.5.2024

Kaivoveden laatu vaikuttaa koko perheen hyvinvointiin. Silmämääräiseen arvioon ei voi luottaa, koska vedessä voi olla haitallisia aineita, jotka eivät näy tai maistu.

Haitallisia aineita ovat esimerkiksi arseeni, uraani ja radon.

Elix Aqua on vesianalyyseihin ja vedensuodatuslaitteisiin erikoistunut suomalainen yritys, joka on tehnyt kaivoveden laadun varmistamisen mahdollisimman helpoksi asiakkailleen.

Ensin kaivoveden laatu tutkitaan puolueettomassa kotimaisessa laboratoriossa, joka täyttää tiukat eurooppalaiset laatukriteerit.

Jos kaivovedestä löytyy haitallisia aineita, Elix Aqua suosittelee juuri oikeanlaista vedensuodatinta ja myös asentaa sen avaimet käteen -palveluna.

Kaivoveden laatu vaikuttaa koko perheen hyvinvointiin.
Kaivoveden laatu vaikuttaa koko perheen hyvinvointiin, joten se kannattaa tutkituttaa säännöllisesti ja korjata tarpeen mukaan oikeanlaisella suodattimella.

Kaivoveden laatu selviää huippulaboratoriossa

Elix Aqualla kaivoveden laadun varmistus alkaa aina vesianalyysistä. Vesinäyte analysoidaan akkreditoiduilla menetelmällä puolueettomassa Eurofins-laboratoriossa Lahdessa.

Kaivoveden todellinen laatu selviää vain laajalla vesianalyysillä.

– Vedestä otetaan laaja vesinäyte, ja esimerkiksi porakaivosta tutkitaan aina arseeni, radon ja uraani kertoo Juha Vaittinen Elix Aquasta.

Hän vinkkaa, että ennen vesinäytteen tilaamista kannattaa aina varmistua, että kyseessä on on todellakin laaja vesinäyte ja siinä tutkitaan kaikki tarpeellinen: tuotenimenä laaja vesinäyte ei ole kaikilla toimijoilla välttämättä lupaus laajasti tutkittavista asioista.

Näin kaivoveden laatu selviää

  • Saat näyteastian ja ohjeet postissa.
  • Ota vesinäyte ohjeiden mukaan.
  • Toimita vesinäyte tuoreena postin kuljetettavaksi. Postimaksu on valmiiksi maksettu.
  • Saat vesianalyysin tiedot sähköpostilla noin kahden viikon kuluessa.
  • Elix Aquan ammattilainen auttaa sinua tulkitsemaan tulokset puhelimitse.
Elix Aquan vesinäyte auttaa selvittämään kaivoveden laadun.

Vesianalyysi kertoo vedensuodattimen tarpeen

Eurofins-laboratorion tekemä vesianalyysi kertoo luotettavasti, onko kaivovedessä haitallisia aineita ja tarvitaanko kaivoveden laadun parantamiseen mahdollisesti vedensuodatinta.

Elix Aquan asiantuntija tutkii vesianalyysin tulokset ja tarjoaa niiden perusteella sopivan suodatusratkaisun. Voit tilata vesinäytteen netistä, ja saat näyteastiat ohjeineen postissa.

Vedensuodattimen valinta perustuu laajaan vesianalyysiin.

Tyypillisimmät poikkeamat veden laadussa ovat rauta, mangaani, humus, kalkki, korroosio, värinmuutos, arseeni, fluori, nitraatti, radon, uraani, kloridi, suola ja bakteerit.

– Kaikki nämä ja monta muuta poikkeamaa voidaan suodattaa Elix Aquan laitteilla pois niin, että kaivosta saadaan varmasti puhdasta juomavettä, Vaittinen lupaa.

Elix Aquan avaimet käteen -palvelussa kohteeseen asennetaan luotettavat premiumluokan suodatuslaitteet, jotka räätälöidään vesianalyysin tulosten mukaan.

Suodattimen malli 1010AT poistaa vedestä raudan ja mangaanin.
Suodatin 1010AT poistaa kaivovedestä raudan ja mangaanin, jotka ovat melko yleisiä haitta-aineita kaivovedessä. Elix Aqua räätälöi suodattimen kunkin kohteen mukaan erikseen.

Vedensuodatin räätälöidään ja asennetaan kohteeseen

Vedensuodatuksessa on monia muuttuvia tekijöitä, eikä ole olemassa ihmelaitetta, joka puhdistaa kaiken.

– Jokainen kohde vaatii erillisen tarkastelun. Suosittelemme aina juuri asiakkaan tarpeeseen sopivaa suodatinta, Vaittinen painottaa.

Elix Aquan asentamat suodatinlaitteet massoineen ovat eurooppalaista kärkikastia.

– Laitteemme ovat todella laadukkaat ja puhdistavat kaivoveden varmasti. Annamme palveluistamme suodatustakuun, mikä tarkoittaa, että jos jokin ei toimikaan luvatulla tavalla, korjaamme sen, Vaittinen sanoo.

Asennuksen jälkeen kaivovedestä otetaan vielä seurantanäyte, jolla varmistetaan suodatetun kaivoveden laatu. Elix Aqua myös huolehtii asentamiensa laitteiden huollosta.

Elix Aqua kuuluu Lamminranta Group -konserniin, jossa on kokemusta puhtaasta vedestä jo vuodesta 1961. Perheyrityksessä on tätä nykyä puhtaan veden osaajia kolmannessa sukupolvessa.

Kaivoveden laatu on syytä tarkistaa säännöllisesti.