Kaupan ruukkuyrtistä voi olla iloa pidempäänkin

Keittiö Piha
Kaupasta ostetun ruukkuyrtin voi saada kasvamaan, jos onnistuu löytämään vaaleajuurisen ja oikein tuoreen yksilön. Kokeile, saatko basilikan tai korianterin kukoistamaan!
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Ruukkuyrtti hupenee nopeasti herkullisen ruuan mausteeksi. Olisipa hienoa, jos se riittäisi vähän pidempäänkin. Marketin ruukkuyritin voi hyvin saada kasvamaan kotona, kunhan tietää muutamat niksit.

↑Suihkuta yrtti aluksi, että se saa riittävästi kostetutta.

1) Osta mahdollisimman tuore yrtti. Hae ruukkuyrtti lähikaupastasi samana päivänä, kun sen saapuu kauppaan.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

2) Valitse kotikasvatukseen raikkaimman näköiset yksilöt. Juuriston kunto ratkaisee, sillä tuoreen yrtin tuntee vaaleista juurista. Jos juuristo on ehtinyt ruskeaksi, se tuskin enää innostuu kasvamaan.

3) Voit leikata saman tien osan yrtistä ruuanlaittoon, mutta istuta loput kasvista vielä samana päivänä. Jos yrtti ehtii kuivahtaa tiskipöydällä, sen taru on todennäköisesti loppu.

4) Mullaksi sopii yrttimulta tai hiekkapitoinen kaktusmulta.

5) Suihkuta yrtti istutuksen jälkeen hyvin ja pistä sen päälle läpinäkyvä rei’itetty muovipussi noin viikon ajaksi. Jos muoviin tiivistyy kosteutta, ota se hetkeksi pois kasvin päältä homeen välttämiseksi.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

6) Jos kodista löytyy vielä lämmin, vedoton ja valoisa kasvupaikka istutukselle, voit saada kerättyä yrttisadon muutamien viikkojen päästä.

↑Valoakin tarvitaan, jotta yrtti ottaa kasvaakseen. Talviaikaan kasvatus voi olla haastavaa, mutta ei kannata luovuttaa, sillä kesällä valoa ja lämpöä taas riittää. 

 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lue lisää yrteistä ja niiden kasvatuksesta. 

 

Kuvat: Pixabay.com

MAINOS
MAINOS LOPPUU