Liesituuletin on keittiön tärkeimpiä laitteita

Keittiö

Nykyteknologia tekee liesituulettimista enemmän kuin pelkkiä kärynpoistajia: voit valita todella hiljaisen, huoneilmaa puhdistavan tai erityisen energiatehokkaan liesikuvun. Liesituuletin voi olla keittiön katseenvangitsija tai sitten sen voi upottaa näkymättömiin.

Keittiö on kokkailun ohella monessa kodissa myös keskeinen oleskelupaikka, joten miellyttävä sisäilma on tärkeää. Liesituuletin onkin yksi keittiön merkittävimmistä hankinnoista, sillä ilman sitä keittiö täyttyisi ruuankäryistä.

Käryjen poiston lisäksi puhdasta ja raitista huoneilmaa

Puhdas huoneilma tekee kodista paremman paikan elää. Tehokkaiden rasva- ja aktiivihiilisuodattimien lisäksi E.ion-liesikuvuissa hyödynnetään ionisaatio-teknologiaa, jonka avulla parannetaan sisäilman laatua.

E.ion System vähentää epämiellyttäviä hajuja ja auttaa palauttamaan sisäilmaan optimaalisen ionitasapainon, joka edistää merkittävästi ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Luonnossa puhdistavia ioneja syntyy muun muassa vesiputouksissa, meren aalloissa ja salamoissa, joista ne vapautuvat ilmaan. Puhtaan ilman voi aistia esimerkiksi sateen jälkeen metsässä tai vaikka korkeilla vuorilla. Vastaava ilmaa raikastava ilmiö saadaan aikaiseksi vaikuttamalla ionitasapainoon E.ion-järjestelmällä.

Ilmamolekyylien tasapainolla on positiivinen vaikutus ihmisten hyvinvointiin ja terveyteen. Ioneja sanotaankin myös ilman vitamiineiksi niiden tuottamien hyötyjen ansiosta. Niillä on vaikutusta ilmanlaatuun, saasteiden poistamiseen, energiatehokkuuteen ja erityisesti ihmisten biokemiaan: ne parantavat muun muassa mielialaa ja keskittymiskykyä.

Huonetilan tuulettaminen talvella ja ilmastointi kesällä kuluttavat paljon energiaa. E.ion System -liesikupu on olennaisesti energiaystävällisempi verrattuna tavalliseen liesikupuun. Maksimiteholla tavallisen liesikuvun poistama ilmamäärä on 600 m³/h, jolloin koko keittiön ilmatila joudutaan lämmittämään tai jäähdyttämään 18 kertaa tunnissa. E.ion-järjestelmää käytettäessä ilman poistumista ei tapahdu ollenkaan. Lue lisää täältä >.

E.ion-tekniikka tekee tuuletuksesta tehokkaan ruoanlaiton aikana, minkä lisäksi sensori tunnistaa ja huolehtii sisäilman puhtaudesta muulloinkin. Kuvassa E.ion Eolo -seinämalli.

Katso video, miten E.ion-liesituuletin toimii:

NRS – nauti hiljaisuudesta

Kun keittiössä on vähemmän melua, elämänlaatukin paranee. Falmecin NRS-liesituulettimessa yhdistyvät kärynkeräyskyky, käytännöllisyys ja hiljaisuus. Voit laittaa ruokaa, työskennellä, puhua ja kuunnella musiikkia ilman tuulettimen aiheuttamaa taustamelua ja silti samanaikaisesti tuuletin kerää tehokkaasti ruoanlaitosta syntyneet käryt sisäänsä. Falmec NRS -mallit ovat markkinoiden hiljaisimpia liesituulettimia. Äänitaso on erinomaisesta tuuletustehosta huolimatta jopa 82 % perinteistä liesituuletinta matalampi.

NRS-järjestelmän hiljaisuus on kiinni monesta tekijästä, jossa ilmavirtauksien hallitsemisella on tärkeä rooli. Tekniikka pohjautuu ilman aiheuttamien äänien pienentämiseen niin moottorissa kuin hormistossa. Parhaimman tehokkuuden ja suorituskyvyn aikaansaamiseksi on tärkeää, että asennuksessa käytetään kuvun mukana tulevaa erikoisvalmisteista hormiputkea. Äänenvaimennusjärjestelmä on hiljaisimmillaan, kun ilma johdetaan hormin avulla pois huonetilasta. Tätä asennustapaa suositellaan käytettäväksi aina, kun se on mahdollista.

NRS-liesikupua voi käyttää myös aktiivihiilisuodattimen kanssa ja kierrättää puhdistettu ilma takaisin huonetilaan. Tällöin kupuun asennetaan erillinen vaihdettava hiilisuodatin. Falmecilla on normaalia tehokkaampi ja pitkäikäisempi erikoissuodatin. Aktiivihiilisuodatin muodostaa ilmankululle esteen ja nostaa äänitasoa sekä heikentää imutehoa, mutta tästäkin huolimatta NRS-tuuletin aktiivihiilen kanssa on selvästi tavallista liesituuletinta hiljaisempi. Lue lisää täältä >.

Lähes äänetön NRS-liesituuletin tekee ruoanvalmistuksesta uudenlaisen elämyksen. Voit ruoanlaiton lomassa keskustella rauhassa tai kuunnella lempimusiikkiasi ilman häiritseviä liesituulettimen ääniä. Kuvassa Stilo NRS.

Säästä energiaa ja luontoa

Energiatehokkuus tarkoittaa energian tehokasta käyttöä ja kasvihuonepäästöjen vähentämistä kustannustehokkaasti.

Falmec A+ -liesituulettimien edistyksellinen tekniikka optimoi moottorin suorituskyvyn kaikilla nopeuksilla ja samalla minimoi sähkönkulutuksen. Hiiliharjattomat moottorit myös kestävät käytössä pitkään. Perinteisiin liesituulettimien moottoreihin verrattuna A+-malliston moottoreiden energiankulutus madaltuu maksiminopeudella noin 70 % ja pienimmällä nopeudella jopa 90 %. 

Muuta keittiön ilmettä design-liesikuvulla

Design-liesikupujen mallisto on suunniteltu huolellisesti viimeisimpiä muotoilun trendejä silmällä pitäen. Jokainen yksityiskohta, kulma, muoto ja jopa valon heijastuminen on viimeiseen saakka hiottuja tyylin taidenäytöksiä.

Design-liesikuvuilla voidaan yllättää ja herättää huomioita. Ne voivat olla keittiön katseenvangitsijoita tai sisustuksen jatkajia. Kuvassa Ghost-liesituuletin.

Liesituulettimesta ei ole pakko tehdä keittiön keskipistettä, sillä Lapetekin valikoimassa on myös paljon huomaamattomia liesituulettimia. Upotettavat liesituulettimet poistavat ruuanlaiton käryt huomaamattomasti mutta tehokkaasti. ”Näkymättömien” liesituulettimien valikoimassa on katto-, pöytä- ja kaappimalleja.

4 vinkkiä liesituulettimen käyttöön

  • Käynnistä liesituuletin n. 10 minuuttia ennen ruoanlaiton aloittamista, jotta ilmavirta keittiössä kulkee haluttuun suuntaan.
  • Käytä ykkösnopeutta, kun käytät alhaisia lämpötiloja ja kakkosnopeutta, kun keität keskilämmöllä, grillaat tai paistat ruokaa. Kolmosnopeutta käytetään, kun rasvaa ja höyryjä muodostuu normaalia enemmän.
  • Liesikuvun huono imu voi johtua esimerkiksi likaisista suodattimista, liian pienestä poistoilmahormin halkaisijasta, liian pitkästä ja mutkikkaasta hormista tai siitä, ettei huoneilmaan tule riittävästi korvausilmaa, jolloin alipaine kasvaa liian suureksi.
  • Liesituuletinta tulisi käyttää myös ruoanlaiton jälkeen, jolloin tuuletin poistaa loputkin käryt huoneesta. Useissa Lapetekin liesituulettimissa ominaisuus, jolla yhdellä kytkimen painalluksella tuuletin käy tietyn ajan ja sammuttaa sen jälkeen itse itsensä.

 

Lue lisää täältä >.


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

keittiö Lapetek liesikupu liesituuletin

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.lapetek.fi/

on keittiötuotteiden tukkuliike ja maahantuontiyritys. Edustamamme tuotemerkit ovat BLANCO ja LAPETEK. Keittiön toimivuuden viimeistelyn takaavat huolella valitut keittiöallas, hana, jätemekanismi, liesikupu, liesitaso ja valaistus.

Lue lisää: Lapetek