Luo kesäinen sisustus – katso 7 ihanaa sisustusideaa

Sisustus
Kesäinen sisustus pyrkii tuomaan luonnon kauneuden ja valon sisätiloihin, luoden harmonisen ja rentouttavan ilmapiirin, joka kutsuu nauttimaan kesän antimista.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
13.4.2023

Kesä on vuodenaika, jolloin päivät ovat pitempiä, aurinko paistaa kirkkaammin ja luonto puhkeaa loistoonsa. Tämä luonnon herääminen vaikuttaa myös sisustukseen, joka heijastelee kauden energisyyttä, raikkautta ja elinvoimaa. Värit, materiaalit ja somisteet muuttuvat keveämmiksi ja ilmavammiksi, korostaen kodin lämmintä ja kutsuvaa tunnelmaa. Kesäinen sisustus on täydellinen keino virkistää asuintiloja ja luoda inspiroivia ympäristöjä nauttia kesän parhaista hetkistä.

Kuinka luoda ihana kesäinen sisustus omaan kotiin?

1. Värikäs tunnelma

Kodikasta iloa ja piristystä luodaan sisustuksessa rohkeiden, kesäisten sävyjen käytöllä. Trendikkäitä pastellisävyjä tai voimakkaampia värejä kannattaa kokeilla tekstiileissä, seinämaalauksissa tai koriste-esineissä, jotta koti hehkuu eloisuutta. Harmoninen kokonaisuus tai rohkeat kontrastit voidaan luoda värien avulla, jotka tuovat tilaan elävyyttä ja energiaa.

2. Kukkaloisto

Sisustuksen kesäinen tunnelma saadaan loistamaan kukkien ja viherkasvien avulla. Ne tuovat luonnon lähelle ja luovat viihtyisän ympäristön, joka hivelee niin silmää kuin tuoksuaistia. Erilaisia kukka-asetelmia ja sommitelmia kannattaa kokeilla, jotta tila elävöityy ja luonnon elementit tuodaan kotiin. Kukkien avulla voidaan myös luoda teemoja ja yhdistellä värejä, joiden avulla saadaan aikaan kesäinen tunnelma.

3. Valon leikki

Valon ja varjon leikki luo tilaan miellyttävän tunnelman ja kutsuu viettämään rentouttavia hetkiä oman kodin rauhassa. Valaistuksessa voidaan käyttää esimerkiksi lämpimiä sävyjä, jotka tuovat tilaan kodikkuutta, tai kirkkaita värejä, jotka saavat tilan tuntumaan iloisemmalta ja energisemmältä. Valon avulla voidaan myös korostaa tiettyjä sisustuselementtejä ja luoda tilaan erilaisia tunnelmia.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

4. Tekstiilien keveys

Kesäiseen sisustukseen sopivat kevyet ja hengittävät tekstiilit, jotka tuovat mieleen auringon lämmön ja raikkaan tuulenvireen. Ohuita verhoja, pehmeitä tyynyjä ja kevyitä mattoja voidaan käyttää, jotta kotiin saadaan rentouttava ja viileä tunnelma. Tekstiilien materiaaleina voidaan suosia luonnonkuituja, kuten pellavaa ja puuvillaa, jotka tuntuvat miellyttäviltä ihoa vasten ja tuovat tilaan luonnollisen ilmeen.

5. Ulkotilojen hyödyntäminen

Kesäinen sisustus ei rajoitu pelkästään sisätiloihin, vaan ulkotilat kuten parveke, terassi tai piha voivat toimia kodin jatkeena ja täydentää sisustusta. Ulkotiloista voidaan luoda viihtyisiä oleskelualueita käyttämällä esimerkiksi ulkokalusteita, värikkäitä tekstiilejä ja tunnelmallista valaistusta.

6. Luonnonmateriaalien käyttö

Kesäisen sisustuksen tärkeänä osana on luonnonmateriaalien hyödyntäminen. Puu, kivi, lasi ja keramiikka ovat materiaaleja, jotka tuovat kodin sisustukseen lämpöä ja luonnollisuutta. Erilaisten materiaalien yhdistäminen luo mielenkiintoisia kontrasteja ja dynaamisuutta, joka kutsuu tutkimaan tilaa ja nauttimaan sen eri elementeistä. Esimerkiksi skandinaavinen sisustustyyli on loistava valinta kesäksi, koska siinä hyödynnetään paljon eri luonnonmateriaaleja.

7. Tilaan sopivat kalusteet

Kesäiseen sisustukseen voidaan valita kalusteita, jotka ovat kevyitä ja helposti liikuteltavissa, jotta tilan ilmettä voidaan muuttaa tarpeen mukaan. Siroja sohvapöytiä, kevyitä nojatuoleja ja monikäyttöisiä jakkaroita voidaan käyttää, jotta tila voidaan muuntaa helposti ja luoda viihtyisä tunnelma. Kalusteita valittaessa on hyvä etsiä niitä, jotka sopivat yhteen valitun värimaailman ja materiaalien kanssa, jotta tilasta saadaan harmoninen kokonaisuus.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kuinka aloittaa kesäisen sisustuksen luominen omaan kotiin?

Kesäisen sisustuksen luomisen aloittaminen omassa kodissa voi tuntua aluksi vaikealta, mutta oikeilla valinnoilla ja inspiraation lähteillä se muuttuu nautinnolliseksi prosessiksi, joka johtaa harmoniseen ja viihtyisään lopputulokseen. Tilan tarkastelu ja pohdinta siitä, millaiset värit, materiaalit ja kalusteet sopisivat parhaiten kesäisen tunnelman luomiseen, auttaa aloittamisessa. Erilaiset sisustuslehdet, verkkosivustot ja sosiaalisen median kanavat tarjoavat runsaasti ideoita ja inspiraatiota.

Kun sopivat ideat ja elementit on valittu, on aika alkaa toteuttaa kesäistä sisustusta. Kokeilemalla rohkeasti erilaisia yhdistelmiä ja asetelmia löydetään oman kodin henkeä parhaiten vastaava ilme. Kesäisen sisustuksen luomisessa ei ole oikeita tai vääriä valintoja, vaan tärkeintä on löytää sopiva tunnelma, joka tuo iloa ja rentoutta arkeen. Lopputuloksena on kodin tila, joka heijastaa kesän elinvoimaa ja kutsuu viettämään unohtumattomia kesäiltoja.

Tämän julkaisun on kirjoittanut Mukavaollakotona.fi-sivuston sisustusaiheisiin julkaisuihin erikoistunut Tuukka Nygrén. Mukavaollakotona.fi-sivuston tavoitteena on innostaa ihmisiä sisustamaan ja auttaa heitä luomaan juuri itselle täydellinen koti.

MAINOS
MAINOS LOPPUU