Oletko muuttamassa – älä unohda näitä asioita

Sisustus
Moni muuttaja on niin keskittynyt tavaroidensa järjestelyyn ja pakkaamiseen, että vähemmän konkreettiset asiat, kuten erilaisten sopimusten solmiminen, jäävät unohduksiin.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
24.2.2020

Lopputuloksena saattaa olla laatikoiden kantaminen pimeään asuntoon ja kadonneet postit.

Muuton yhteydessä ei kovinkaan monessa kodissa yleensä vältytä kaaokselta. Tehtävänä on kymmeniä asioita, mutta aina jotain unohtuu. Yleisimmät unohdukset liittyvät erilaisiin ilmoituksiin ja sopimuksiin, jotka huomataan vasta, kun ne ovat jääneet hoitamatta.

– Yleisimmin muuttajat unohtavat tehdä ilmoituksen muutostaan isännöitsijälle, eikä ole lainkaan harvinaista, että myös osoitteenmuutos postiin jää tekemättä. Moni on unohtanut myös tehdä sähkösopimuksen uuteen asuntoon, kertoo kiinteistövälittäjä Pekka Viilto Takiolta.

Etäluettavat sähkömittarit voivat aiheuttaa yllätyksen

Ennen unohduksesta huolimatta on saatettu elää monta viikkoa vanhan asukkaan sähkösopimuksen turvin. Etäluettavien mittareiden yleistyttyä sähköjä ei kuitenkaan enää ole, jos sopimusta ei ole muistanut hoitaa. Toisaalta etäluettavat mittarit ovat mahdollistaneet myös sen, että sähköt saa tarvittaessa nopeasti päälle soittamalla sähköyhtiön asiakaspalveluun.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

– Omakotiasujilta saattaa myös unohtua vesisopimuksen teko. Erityisesti, jos muutetaan taloyhtiöstä, jossa se ei kuulu omalle vastuulle. Näistä asioista joskus muistuttelen asiakkaita, Viilto sanoo.

Aloita muutto hyvissä ajoin

Jotta ikäviltä unohduksilta vältytään, kannattaa muutto aloittaa hyvissä ajoin, vähintään kuukautta ennen. Kaikki mahdolliset sopimukset sähköstä kotivakuutukseen on hyvä hoitaa heti alta pois.

– Hyvä muistisääntö on, että kaikkiin paikkoihin, joista sinulle tulee postia, kannattaa ilmoittaa muutosta, Viilto vinkkaa.

Netistä löytyy myös erilaisia muuttajan muistilistoja, joita voi käyttää apuna. Muuttohässäkkää helpottaa huomattavasti, kun jokaiselle viikolle on merkannut hoidettavat tehtävät.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

– Kannattaa myös muistaa, että hoidettavat asiat jäävät harvoin vain muuttopäivään. Viimeistään muuton jälkeen esimerkiksi pitää ilmoittaa uuden kodin isännöitsijälle tuoreista asukkaista, Viilto muistuttaa.

Lähde: Fortum