Pientalon herkkusuut – karamellisoidut päärynät mascarponevaahdolla

Keittiö

Syksyn pimenevien iltojen samettisessa tunnelmassa katetaan pöytään tuhtien makujen herkkuja. Kutsu naapurit kylään ja pistä pöytä koreaksi! Tarjoile jälkiruoaksi karamellisoituja päärynöitä mascarponevaahdolla.

Varaa kokonainen päärynä ruokailijaa kohden.

Annos kahdelle

  • 2 päärynää
  • 3 rkl voita
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 1 vaniljatanko kanelia
  • 1⁄2 dl vettä
  • (loraus konjakkia)

Mascarponevaahto

  • 2 dl kuohukermaa
  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl konjakkia

Pähkinöitä (esim. pekaanipähkinää)

 

  1. Valmista mascarponevaahto. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää mascarpone-tuorejuusto. Mausta vaniljasokerilla ja konjakilla. Sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja halkaise päärynät, poista siemenkodat, kanta ja säikeet.
  3. Mittaa fariinisokeri lautaselle. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet fariinisokerin sekaan. Lisää kanelia maun mukaan. Sekoita haarukalla tasaiseksi.
  4. Painele päärynät leikkuupinta alaspäin sokeri-mausteseokseen.
  5. Sulata voi (valurauta)pannussa. Nosta päärynät leikkuupinta alaspäin pannulle ja paista, kunnes pinta hieman ruskistuu ja karamellisoituu. Käännä päärynät ja lisää vesi (ja konjakki) sekä jäljelle jäänyt sokeri-mausteseos. Hauduta kannen alla pehmeiksi.
  6. Paahda pähkinät nopeasti kuumalla, kuivalla pannulla.
  7. Tarjoile päärynät mascarpone-vaahdon ja paahdettujen pähkinöiden kera.

Vinkki! Päärynän sijaan voit käyttää myös omenaa.

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Herkkusuut jälkiruoka karamellisoidut päärynät mascarpone mascarponevaahto Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut päärynä resepti ruoka ruokaresepti


Lisää samasta aiheesta


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: