Karamellisoidut päärynät ja mascarponevaahto

Karamellisoidut päärynät valmistuvat nopeasti paistinpannulla. Tarjoile päärynäjälkiruoka mascarponevaahdon kanssa.
28.3.2023
Varaa yksi kokonainen päärynä jokaista ruokailijaa kohden.
Annos kahdelle
- 2 päärynää
- 3 rkl voita
- 3 rkl fariinisokeria
- 1 vaniljatanko kanelia
- 1⁄2 dl vettä
- (loraus konjakkia)
Mascarponevaahto
- 2 dl kuohukermaa
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 rkl konjakkia
Pähkinöitä (esim. pekaanipähkinää)
MAINOS
MAINOS LOPPUU
- Valmista mascarponevaahto. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää mascarpone-tuorejuusto. Mausta vaniljasokerilla ja konjakilla. Sekoita tasaiseksi.
- Kuori ja halkaise päärynät. Poista siemenkodat, kanta ja säikeet.
- Mittaa fariinisokeri lautaselle. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet fariinisokerin sekaan.
- Lisää kanelia maun mukaan. Sekoita haarukalla tasaiseksi.
- Painele päärynät leikkuupinta alaspäin sokeri-mausteseokseen.
- Sulata voi (valurauta)pannussa. Nosta päärynät leikkuupinta alaspäin pannulle ja paista, kunnes pinta hieman ruskistuu ja karamellisoituu. Käännä päärynät ja lisää vesi (ja konjakki) sekä jäljelle jäänyt sokeri-mausteseos. Hauduta kannen alla pehmeiksi.
- Paahda pähkinät nopeasti kuumalla, kuivalla pannulla.
- Tarjoile päärynät mascarpone-vaahdon ja paahdettujen pähkinöiden kera.
Vinkki! Päärynän sijaan voit käyttää jälkiruoassa myös omenaa.
Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty
MAINOS
MAINOS LOPPUU