Pientalon herkkusuut – pannacotta valkosuklaasta ja piimästä

Keittiö

Ihana italialainen pannacotta toimii myös piimästä tehtynä! Tarjoile täyteläinen valkosuklaa-piimäpannacotta lakkojen tai muiden marjojen kanssa.

Valkosuklaa-piimäpannacotta

4 annosta | 15 min + 4 h

  • 3 liivatelehteä
  • 3 dl piimää
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 rkl hunajaa
  • vaniljaa myllystä tai 1 vaniljatangon siemenet
  • 100 g valkosuklaata
  • 0,5–1 sitruunan mehu
  • 2 dl lakkoja
  • rouhittua valkosuklaata
  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi.
  2. Sekoita piimä, sokeri, hunaja ja vanilja kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen lähes kiehumispisteeseen, nosta kattila levyltä ja paloittele joukkoon valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kuumenna sitruunamehu esim. mikrossa, purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne kuumaan mehuun. Kaada liivate-mehu-seos nauhana kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Jaa seos jälkiruoka-astioihin ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4 h tai yön yli.
  4. Tarjoile lakkojen ja valkosuklaarouheen kanssa.

Kuva: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

pannacotta Pientalon herkkusuut

Lisää samasta aiheesta