Pientalon herkkusuut – Köyhät ritarit ja raparperihilloke

Kesällä kaikki ruuat valmistetaan ulkona! Sesonkiherkku raparperi viihtyy grillattujen köyhien ritarien seuralaisena.
Köyhät ritarit 4:lle
- 4 pullaviipaletta
- 1 dl maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
- voita paistamiseen
- Kasta pullaviipaleet maito-vaniljasokeriseoksessa lautasella. Paista Muurikka-pannulla miedolla lämmöllä voissa molemmin puolin.
- Tarjoa heti raparperihillokkeen, mansikoiden ja jäätelön tai kermavaahdon kanssa. Kokeile myös Kujalan tilan makeaa tervasiirappia, se toimii hyvin jälkiruuissa.
Raparperihilloke
- 1⁄2 l raparperia
- 1⁄2 dl vettä
- 1⁄2 dl (hillo)sokeria
- ripaus tuoretta minttua
- Leikkaa raparperinvarret n. 1 cm:n paloiksi kattilaan. Lisää vesi, kuumenna ja sekoita joukkoon sokeri. Keitä 5–10 min, kunnes raparperi on soseutunut.
- Mausta hienonnetuilla mintunlehdillä ja anna jäähtyä kylmäksi ennen tarjoilua.
Yhteistyössä Kujalan Tila / Kujalan Herkku Oy , Opa Muurikka Oy
Reseptit: toimitus, kuva: Maru Lemmetty
Julkaisuun liitetyt avainsanat:
grillata Grillaus grilli grilliruoka köyhät ritarit Pientalo ja piha Pientalon herkkusuutLisää samasta aiheesta
Keittiö | 19.9.2016
Pientalon herkkusuut – herkkusuiden tarte Tatin
Keittiö | 22.10.2016
Pientalon herkkusuut – pannacotta valkosuklaasta ja piimästä
Keittiö | 21.4.2015
Pientalon herkkusuut – keväinen kerrosvanukas mangosta ja kookoksesta
Keittiö | 13.4.2016