Köyhät ritarit ja raparperihilloke

Ruoka
Köyhät ritarit ovat jälkiruokien ikisuosikki. Kokeile valmistaa ne vaihteeksi Muurikka-pannulla paistettuina!
MAINOS
MAINOS LOPPUU
19.6.2023

Köyhät ritarit 4:lle

  • 4 pulla- tai vehnäleipäviipaletta
  • 1 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • voita paistamiseen
  1. Kasta pullaviipaleet maito-vaniljasokeriseoksessa lautasella.
  2. Paista Muurikka-pannulla miedolla lämmöllä voissa molemmin puolin.
  3. Tarjoa heti raparperihillokkeen, mansikoiden ja jäätelön tai kermavaahdon kanssa. Kokeile myös Kujalan tilan makeaa tervasiirappia, se toimii hyvin jälkiruuissa.

Raparperihilloke

  • 1⁄2 l raparperia
  • 1⁄2 dl vettä
  • 1⁄2 dl (hillo)sokeria
  • ripaus tuoretta minttua
  1. Leikkaa raparperinvarret noin 1 cm:n paloiksi kattilaan.
  2. Lisää vesi, kuumenna ja sekoita joukkoon sokeri. Keitä 5–10 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut.
  3. Mausta hienonnetuilla mintunlehdillä.
  4. Anna jäähtyä kylmäksi ennen tarjoilua.

Reseptit: toimitus, kuva: Maru Lemmetty