Pientalon herkkusuut – Köyhät ritarit ja raparperihilloke

KeittiöPiha

Kesällä kaikki ruuat valmistetaan ulkona! Sesonkiherkku raparperi viihtyy grillattujen köyhien ritarien seuralaisena.

Köyhät ritarit 4:lle

  • 4 pullaviipaletta
  • 1 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • voita paistamiseen
  1. Kasta pullaviipaleet maito-vaniljasokeriseoksessa lautasella. Paista Muurikka-pannulla miedolla lämmöllä voissa molemmin puolin.
  2. Tarjoa heti raparperihillokkeen, mansikoiden ja jäätelön tai kermavaahdon kanssa. Kokeile myös Kujalan tilan makeaa tervasiirappia, se toimii hyvin jälkiruuissa.

Raparperihilloke

  • 1⁄2 l raparperia
  • 1⁄2 dl vettä
  • 1⁄2 dl (hillo)sokeria
  • ripaus tuoretta minttua
  1. Leikkaa raparperinvarret n. 1 cm:n paloiksi kattilaan. Lisää vesi, kuumenna ja sekoita joukkoon sokeri. Keitä 5–10 min, kunnes raparperi on soseutunut.
  2. Mausta hienonnetuilla mintunlehdillä ja anna jäähtyä kylmäksi ennen tarjoilua.

Yhteistyössä Kujalan Tila / Kujalan Herkku Oy , Opa Muurikka Oy

Reseptit: toimitus, kuva: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

grillata Grillaus grilli grilliruoka köyhät ritarit

Lisää samasta aiheesta

Aiheeseen liittyviä tuotteita

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: