Pientalon herkkusuut – keväinen kerrosvanukas mangosta ja kookoksesta

Keittiö

Kevyt kerrosvanukas maistuu keväältä! Mango-kookoskerrosvanukas koostuu vanilijaisesta kookososiosta ja sitruunaisesta mangokerroksesta.

Terveellinen ja maistuva resepti on Johannan Paleokeittiö-blogista.

4 annosta

Vaniljainen chia-kookosvanukas

  • 4 dl kookosmaitoa
  • 1 banaani
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • hyppysellinen suolaa
  • 1 dl chia-siemeniä
  1. Sekoita kookosmaito, banaani, vaniljajauhe sekä suola tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa.
  2. Lisää banaani-kookosmassaan chia-siemenet ja anna seoksen ”geeliytyä” välillä sekoittaen. Tämä kestää huoneenlämmössä n. 15–20 min. Siirrä vanukas tarjoiluastioihin ja jääkaappiin jähmettymään, kun chia-siemenet ovat sulautuneet massaan eivätkä enää erotu erillisiksi kerroksiksi.

Sitruunainen mangosose

  • 1–2 kypsää mangoa
  • 0,5–1 sitruunan mehu 
  • hyppysellinen suolaa
  1. Kuori ja soseuta mango tehosekoittimessa. 
  2. Sekoita soseen joukkoon hieman suolaa sekä sitruuna- mehua erissä: maista välillä ja lisää mehua tarvittaessa.
  3. Kaada sose tarjoiluastioihin napakoituneen kookos- vanukkaan päälle. Anna maustua jääkaapissa esim. foliolla peitettynä mielellään seuraavaan päivään.
  4. Koristele ennen tarjoilua esimerkiksi kookoslastuilla sekä tuoreilla mintunlehdillä. 

Teksti ja kuva: Johanna Grönlund, Paleokeittiö-blogi


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

jälkiruoka kerrosvanukas Pientalon herkkusuut resepti

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: