Kerrosvanukas mangosta ja kookoksesta
Kevyt kerrosvanukas on raikas välipalana tai jälkiruokana! Mango-kookoskerrosvanukas koostuu vaniljaisesta kookososiosta ja sitruunaisesta mangokerroksesta.
10.8.2022
4 annosta
Vaniljainen chia-kookosvanukas
- 4 dl kookosmaitoa
- 1 banaani
- 1 tl vaniljajauhetta
- hyppysellinen suolaa
- 1 dl chia-siemeniä
- Sekoita kookosmaito, banaani, vaniljajauhe sekä suola tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa.
- Lisää banaani-kookosmassaan chia-siemenet ja anna seoksen ”geeliytyä” välillä sekoittaen. Tämä kestää huoneenlämmössä n. 15–20 min. Siirrä vanukas tarjoiluastioihin ja jääkaappiin jähmettymään, kun chia-siemenet ovat sulautuneet massaan eivätkä enää erotu erillisiksi kerroksiksi.
Sitruunainen mangosose
- 1–2 kypsää mangoa
- 0,5–1 sitruunan mehu
- hyppysellinen suolaa
- Kuori ja soseuta mango tehosekoittimessa.
- Sekoita soseen joukkoon hieman suolaa sekä sitruuna- mehua erissä: maista välillä ja lisää mehua tarvittaessa.
- Kaada sose tarjoiluastioihin napakoituneen kookos- vanukkaan päälle. Anna maustua jääkaapissa esim. foliolla peitettynä mielellään seuraavaan päivään.
- Koristele ennen tarjoilua esimerkiksi kookoslastuilla sekä tuoreilla mintunlehdillä.
Teksti ja kuva: Johanna Grönlund, Paleokeittiö-blogi
MAINOS
MAINOS LOPPUU