Pientalon herkkusuut – Kylmäsavuporo-voileipäkakku

Keittiö

Leivo juhlapöytään suolaiset kakkuklassikot! Kylmäsavuporon aateloima voileipäkakku sopii parempiinkin pirskeisiin.

6:lle

Pohja

  • 1 pkt (500 g) grahampaahtoleipää

Kostutus

  • 1 dl täysmaitoa

Täyte

  • 300 g kylmäsavupororouhetta
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g crème fraîchea
  • nippu ruohosipulia
  • mustapippuria, suolaa

Kuorrutus

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g crème fraîchea
  • 1⁄2 sitruunan mehu
  • vettä

Koristelu

  • 100 g kylmäsavuporoa
  • kapriksia
  • tuoretta timjamia tai herneenversoja
  • mustapippuria
  1. Hienonna ruohosipuli. Notkista tuorejuusto kulhossa lusikalla. Sekoita joukkoon crème fraîche ja kylmäsavuporo-rouhe, mausta ruohosipulilla, suolalla ja pippurilla.
  2. Leikkaa leivistä reunat pois ja kostuta leivät joko sudilla tai dippaamalla maitoon. Asettele ensimmäinen kerros leipiä tarjoiluastialle pohjaksi. Levitä pohjalle puolet täytteestä ja asettele seuraava kerros kostutettuja leipiä täytteen päälle. Toista. Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa mieluiten yön yli.
  3. Valmista kuorrute. Notkista tuorejuusto kulhossa, sekoita joukkoon crème fraîche ja sitruunamehu. Lisää vettä vähän kerrallaan niin, että saat kuorrutteesta riittävän notkeaa. Kuorruta kakku kauttaaltaan.
  4. Koristele kylmäsavuporosiivuilla, kapriksilla, timjamilla tai herneenversoilla. Rouhi päälle mustapippuria.

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Herkkusuut Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut porovoileipäkakku voileipäkakku voileipäkakut

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: