Pientalon herkkusuut – pääsisen lohi-kurkkurullat

Keittiö

Pientalon herkkusuiden pääsiäismenun makupaletti avataan raikkailla lohi-kurkkurullilla.

Lohi-kurkkurullat

  • 200 g kylmäsavulohta
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 prk smetanaa
  • tilliä
  • mustapippuria
  • 1 kurkku
  • muutama jokiravunpyrstö
  • 1 lime
  1. Hienonna kylmäsavulohi pieneksi kuutioksi.
  2. Notkista tuorejuusto kulhossa, lisää smetana ja kylmäsavulohi­ kuutiot. Silppua joukkoon tilli ja mausta mustapippurilla. Anna aromien syventyä jääkaapissa hetki.
  3. Pese ja leikkaa kurkku juusto­ höylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Levitä kurkkuviipaleet leikkuulaudalle ja kuivaa leikkuu­ pinta talouspaperilla.
  4. Levitä kylmäsavulohimassaa viipaleiden päälle ja kääri kurkut rullalle.
  5. Nosta rullat tarjoiluvadille ja koris­ tele jokiravunpyrstöin, tillinoksilla ja limelohkoilla.

Vinkki! Piparjuuri sopii kylmäsavulohen kanssa. Käytä piparjuurella maustettua tuorejuustoa tai lisää nokare piparjuuritahnaa kylmäsavulohimassan joukkoon.

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

alkuruoka Herkkusuut kylmäsavulohi kylmäsavulohi-kurkkurullat Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut pääsiäinen pääsiäismenu pääsiäisruoka

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: