Karitsankare uunissa

Ruoka
Pientalon herkkusuut – Herkkusuiden karitsankare ja rosmariiniperunat
Karitsankare, valkosipuli ja rosmariini ovat yhdistelmä, joka hellii makunystyröitä. Tarjoa karitsankareen kanssa rosmariiniperunoita ja papu-pekoniseosta.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
4.4.2023

Karitsankare uunissa

Ohjeet 6:lle

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 25 g voita
  • 5–10 valkosipulinkynttä
  • 1,2–1,5 kg karitsankaretta
  • kourallinen tuoretta timjamia
  • suolaa, mustapippuria

Kastike karitsalle

  • 1 dl paistinlientä tai lihafondia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl punaviiniä
  • mustapippuria, tarvittaessa suolaa
  1.  Kuumenna oliiviöljy ja voi pannulla. Lisää kokonaiset valkosipulinkynnet kuorineen. Paista lihaa pannulla molemmilta puolilta pari minuuttia.
  2.  Nosta liha uunivuokaan ja mausta timjamilla, pippurilla ja suolalla. Paista uunissa 180 °C:ssa n. 15 min tai kunnes lihalämpömittarin sisälämpötila on 56 °C.
  3.  Anna lihan vetäytyä n. 10 min ja leikkaa siivuiksi luiden välistä. Valmista kastike kiehauttamalla nesteet kattilassa, keitä hieman kasaan ja mausta.

Papu-pekonilisuke

  • 200 g pekonia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 400 g vihreitä pakastepapuja
  • mustapippuria
  1. Silppua pekoni ja valkosipulinkynnet. Paista pekonia, valkosipulia ja papuja kuumalla pannulla, kunnes pavut ovat kypsiä. Mausta pippurilla.

Rosmariiniperunat

  • 1 kg perunoita (siikli)
  • 100 g voita
  • 1⁄2 dl oliiviöljyä
  • 7 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl kuivattua rosmariinia
  • muutama porkkana
  • suolaa
  1. Lohko pestyt perunat kuorineen 4–6 osaan.
  2. Sekoita sula voi ja oliiviöljy kulhossa. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja lisää rosmariini. Pyöräytä perunalohkot seoksessa.
  3. Kuori porkkanat ja lisää perunoiden kanssa uunivuokaan tai pellille.
  4. Paista uunissa 220 °C:ssa noin puoli tuntia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  5. Mausta suolalla.

Reseptit: toimitus, kuvat: Maru Lemmetty

 

Lue myös

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Pääsiäisen marenkikakku

Pääsiäisen täytetyt kananmunat

MAINOS
MAINOS LOPPUU