Karitsankare, valkosipuli ja rosmariini ovat yhdistelmä, joka hellii makunystyröitä. Tarjoa karitsankareen kanssa rosmariiniperunoita ja papu-pekoniseosta.
4.4.2023
Karitsankare uunissa
Ohjeet 6:lle
- 2 rkl oliiviöljyä
- 25 g voita
- 5–10 valkosipulinkynttä
- 1,2–1,5 kg karitsankaretta
- kourallinen tuoretta timjamia
- suolaa, mustapippuria
Kastike karitsalle
- 1 dl paistinlientä tai lihafondia
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl punaviiniä
- mustapippuria, tarvittaessa suolaa
- Kuumenna oliiviöljy ja voi pannulla. Lisää kokonaiset valkosipulinkynnet kuorineen. Paista lihaa pannulla molemmilta puolilta pari minuuttia.
- Nosta liha uunivuokaan ja mausta timjamilla, pippurilla ja suolalla. Paista uunissa 180 °C:ssa n. 15 min tai kunnes lihalämpömittarin sisälämpötila on 56 °C.
- Anna lihan vetäytyä n. 10 min ja leikkaa siivuiksi luiden välistä. Valmista kastike kiehauttamalla nesteet kattilassa, keitä hieman kasaan ja mausta.
Papu-pekonilisuke
- 200 g pekonia
- 3 valkosipulinkynttä
- 400 g vihreitä pakastepapuja
- mustapippuria
- Silppua pekoni ja valkosipulinkynnet. Paista pekonia, valkosipulia ja papuja kuumalla pannulla, kunnes pavut ovat kypsiä. Mausta pippurilla.
Rosmariiniperunat
- 1 kg perunoita (siikli)
- 100 g voita
- 1⁄2 dl oliiviöljyä
- 7 valkosipulinkynttä
- 3 rkl kuivattua rosmariinia
- muutama porkkana
- suolaa
- Lohko pestyt perunat kuorineen 4–6 osaan.
- Sekoita sula voi ja oliiviöljy kulhossa. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja lisää rosmariini. Pyöräytä perunalohkot seoksessa.
- Kuori porkkanat ja lisää perunoiden kanssa uunivuokaan tai pellille.
- Paista uunissa 220 °C:ssa noin puoli tuntia, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Mausta suolalla.
MAINOS
MAINOS LOPPUU