Suklaafondant ja vadelmamelba

28.3.2023
Suklaafondant
8 kpl
- 1 dl fariinisokeria
- 100 g voita
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1–2 rkl kaakaojauhetta
- ripaus vaniljaa myllystä
- 100 g tummaa suklaata
- Vaahdota fariinisokeri ja pehmeä voi kulhossa. Lisää munat yksi kerrallaan.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
- Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa 10 sekuntia kerrallaan. Sekoita suklaasula taikinaan.
- Jaa taikina voideltuihin annosvuokiin tai muffinivuoan syvennyksiin (syvennyksiin voi leikata leivinpaperisuikaleet ja asetella ne ristikkäin, jotta valmiit leivokset on helpompi irrottaa vuoasta). Älä täytä vuokia piripintaan.
- Paista 200-asteisessa uunissa 8–9 minuuttia niin, että taikina jää sisältä pehmeäksi. Jäähdytä hetki ja tarjoa vadelmamelban ja kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
Vinkki! Annosvuokiin jaettu taikina voi odottaa jääkaapissa paistamista.
Vadelmamelba
- 200–300 g kotimaisia vadelmia
- tomusokeria maun mukaan
- 1 tl sitruunamehua
MAINOS
MAINOS LOPPUU- Valmista vadelmamelba painelemalla marjat siivilän läpi kulhoon.
- Mausta kastike tomusokerilla ja sitruunamehulla.
Kuva: Maru Lemmetty