Pientalon herkkusuut – suklaafondant ja vadelmamelba

Keittiö

Jälkiruokafondantin lämmin ja valuva suklaasydän hurmaa jokaisen ruokavieraan! Suklaafondant tarjoillaan heti paistamisen jälkeen raikkaan vadelmamelban ja kermavaahdon tai jäätelön kanssa. Annosvuokiin jaettu taikina voi odottaa jääkaapissa paistamista.

Suklaafondant

8 kpl

  • 1 dl fariinisokeria
  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1–2 rkl kaakaojauhetta
  • ripaus vaniljaa myllystä
  • 100 g tummaa suklaata

Vadelmamelba

  • 200–300 g kotimaisia vadelmia
  • tomusokeria maun mukaan
  • n. 1 tl sitruunamehua
  1. Valmista vadelmamelba: painele marjat siivilän läpi ja mausta kastike tomusokerilla ja sitruunamehulla.
  2. Vaahdota fariinisokeri ja pehmeä voi kulhossa. Lisää munat yksi kerrallaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa 10 s kerrallaan. Sekoita suklaasula taikinaan.
  3.  Jaa taikina voideltuihin annosvuokiin tai muffinivuoan syvennyksiin (syvennyksiin voi leikata leivinpaperisuikaleet ja asetella ne ristikkäin, jotta valmiit leivokset on helpompi irrottaa vuoasta). Älä täytä vuokia piripintaan.
  4.  Paista 200-asteisessa uunissa n. 8–9 min niin, että taikina jää sisältä pehmeäksi. Jäähdytä hetki ja tarjoa vadelmamelban ja kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Vinkki! Annosvuokiin jaettu taikina voi odottaa jääkaapissa paistamista.

Kuva: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

jälkiruoka Pientalon herkkusuut resepti

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: