Tiramisu – herkullinen italialaisjälkiruoka

Ruoka
Klassinen tiramisu kruunaa aterian ja sopii myös juhlapöydän antimiin. Valmista tiramisu jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023
  • 2,5 dl vahvaa, kylmää kahvia
  • 1⁄2 dl Amaretto-likööriä
  • 5 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 500 g mascarponejuustoa
  • 200 g savoiardkeksejä
  • 1⁄4 dl kaakaojauhetta
  1. Mausta kahvi Amaretto-liköörillä.
  2. Erottele kananmunan keltuaiset valkuaisista.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  4. Vaahdota sokeri ja keltuaiset eri kulhossa.
  5. Sekoita mascarponejuusto keltuaisvaahtoon. Nostele joukkoon valkuaisvaahto.
  6. Kasta yksitellen savoiardkeksejä kahvi-likööri-seokseen ja asettele tarjoiluastian pohjalle sokeripuoli ylöspäin.
  7. Levitä päälle kerros juustoseosta. Toista keksi-mascarponekerrokset.
  8. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty