Pientalon herkkusuut – Tiramisu

Keittiö

Saapasmaan askelin kohti kevättä! Valon lisääntyessä aterioita ryyditetään italialaisilla vivahteilla. Yritit ja hapokkuus tuovat ruokapöytään iloa ja virkeyttä. Klassinen tiramisu kruunaa aterian.

  • 2,5 dl vahvaa, kylmää kahvia
  • 1⁄2 dl Amaretto-likööriä
  • 5 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 500 g mascarponejuustoa
  • 200 g savoiardkeksejä
  • 1⁄4 dl kaakaojauhetta
  1. Mausta kahvi Amaretto-liköörillä.
  2. Erottele kananmunan keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota sokeri ja keltuaiset eri kulhossa.
  3. Sekoita mascarponejuusto keltuaisvaahtoon. Nostele joukkoon valkuaisvaahto.
  4. Kasta yksitellen savoiardkeksejä kahvi-likööri-seokseen ja asettele tarjoiluastian pohjalle sokeripuoli ylöspäin.
  5. Levitä päälle kerros juustoseosta. Toista keksi-mascarponekerrokset.
  6. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

jälkiruoka kaakao Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut tiramisu

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: