Tiramisu – herkullinen italialaisjälkiruoka
Klassinen tiramisu kruunaa aterian ja sopii myös juhlapöydän antimiin. Valmista tiramisu jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
28.3.2023
- 2,5 dl vahvaa, kylmää kahvia
- 1⁄2 dl Amaretto-likööriä
- 5 munaa
- 1 dl sokeria
- 500 g mascarponejuustoa
- 200 g savoiardkeksejä
- 1⁄4 dl kaakaojauhetta
- Mausta kahvi Amaretto-liköörillä.
- Erottele kananmunan keltuaiset valkuaisista.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Vaahdota sokeri ja keltuaiset eri kulhossa.
- Sekoita mascarponejuusto keltuaisvaahtoon. Nostele joukkoon valkuaisvaahto.
- Kasta yksitellen savoiardkeksejä kahvi-likööri-seokseen ja asettele tarjoiluastian pohjalle sokeripuoli ylöspäin.
- Levitä päälle kerros juustoseosta. Toista keksi-mascarponekerrokset.
- Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty