Pientalotohtori vastaa – Kylpyhuone lattialaatoitus

Kylpyhuone
Kysy-Pientalotohtorilta_Kylpyhuone lattialaatoitus
Pientalotohtori vastaa lukijoiden kysymyksiin. Kysy tohtorilta pientalojapiha.fi/pientalotohtori. Kysymyksiä ja vastauksia julkaistaan Pientalo ja piha -lehdessä sekä nettisivuillamme.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
24.2.2020
Kuva: Aspen

Pientalotohtori vastaa – Kylpyhuone lattialaatoitus

Pientalotohtori vastaa lukijoiden kysymyksiin. Kysy tohtorilta pientalojapiha.fi/pientalotohtori. Kysymyksiä ja vastauksia julkaistaan Pientalo ja piha -lehdessä sekä nettisivuillamme.

 

Voiko kylpyhuoneen lattian uudelleen laatoittaa vanhan laatoituksen päälle ja laittaa väliin sähkövastukset? Kylpyhuoneessa on ollut ennen vesikiertoinen lattialämmitys, mutta lämpöputkiremontin yhteydessä tämä jäi pois, koska vesikierto oli sellainen, että sitä ei saanut uudelleenkytkettyä ja auki piikkaaminen ei oikein tule kysymykseen.

–Jorma

 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Pientalotohtori vastaa

Hei Jorma!

Kosteusteknisesti se on mahdollista, jos laatan alla on nykyaikainen vedeneriste. Haasteeksi tulee laatoituksen kiinni pysyminen, varsinkin kun laastikerrokseen tulee lattialämmitys, joka aiheuttaa väistämättä uuden ja vanhan laatoituksen rajapintaan lämpöliikkeen kautta jännityksiä, jotka voivat irrottaa laatoituksen. Lattialämmitys pitäisi pystyä käytön aikana pitämään ainakin  mahdollisimman tasalämpöisenä, koska nimenomaan lämpötilan pumppaaminen aiheuttaa noita jännityksiä.

— Matti Kaijomaa, Raksystems Insinööritoimisto Oy

www.raksystems.fi

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Onko sinulla kysyttävää talostasi?

Jos sinua mietityttää jokin asia talossasi ja haluaisit saada Pientalotohtorin mielipiteen, voit esittää kysymyksesi osoitteessa pientalojapiha.fi/pientalotohtori >