Puutarhan keväthuolto – kalkitse ja lannoita

Piha

Kun lumet ovat sulaneet, on aika aloittaa puuhastelu pihapiirissä. Paras ajankohta kalkita kasvit, nurmikko ja perennapenkki ovat silloin, kun maa on vielä kostea. Kalkituksen jälkeen kannattaa antaa kasveille ja maalle kasvuvoimaa lannoittamalla.

Vaihe yksi: kalkitus

Puutarhan keväthuolto on hyvä aloittaa kalkittamalla maa. Kalkitus parantaa kasvien ravinteidensaantia ja ehkäisee sammaleen kasvua. Kalkkeja on erilaisia: rakeinen puutarhakalkki, hienokalkki ja marmorikalkki. Kalkituksen määrä on syytä aina tarkistaa pussista. Ohjeistus kertoo kalkin riittoisuuden per 100 neliötä tai 10 neliötä.

Vaihe kaksi: lannoitus

Lannoite on hyvä levittää muutama viikko kalkin levityksen jälkeen, jotta kalkin vaikutus ehtii mennä maahan ja ravinteet ovat käyttökelpoisemmassa muodossa kasveille. Kevätlannoite sisältää kaikki kaikki kasvien tärkeimmät ravinteet kuten typpeä, joka käynnistää keväisen kasvun. Lannoituspussin kyljestä näkee riittoisuuden.

Katso video puutarhan keväthuollon vaiheista!

Teksti ja kuvat: Hankkija


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

hankkija kalkita kalkitus kalkki kevätlannoitus lannoittaa lannoitteet lannoitus puutarhan keväthuolto

Julkaisuun liitetty yritys

https://www.hankkija.fi

Hankkija on täyden palvelun maatalouskauppa

Hankkija on Suomen johtava maatalouskauppaketju, joka koostuu 53 myymälästä ja maatalouden monipuolisimmasta verkkokaupasta. Hankkija-konsernin palveluksessa työskentelee lähes tuhat henkilöä ja 2016 liikevaihto oli 729 MEUR. Hankkija-konserniin kuuluu Hankkija Oy:n lisäksi logistiikkayhtiö Movere Oy, josta Hankkija omistaa 66 %. Lannoitevalmistaja Yara Suomi Oy omistaa Moveresta kolmanneksen. Hankkija-konsernin omistaja on tanskalainen Danish Agro -ryhmä. Agrimarket ja Multasormi muuttivat nimensä perinteitä kunnioittaen Hankkijaksi vuoden 2016 alusta alkaen.

Etelä-Pohjanmaalla osuuskauppa Eepeen alueella Hankkijan jälleenmyyjänä toimii Eepee Agri.

Hankkijan tavoitteena on toimia maatalouden ammattilaisten parhaana kumppanina ja tarjota viljelijälle kaikki maatalouden tuotantopanokset. Hankkijan palveluita tarjoavat myymälöiden lisäksi asiakasvastuumyyjät, konekeskukset ja konemyyjät, myyntikeskus ja Suomen laajin maatalousalan verkkokauppa. Hankkija tarjoaa viljelijälle laajan valikoiman palveluita ja tuotteita: siemenet, lannoitteet, kasvinsuojeluaineet, ammattipuutarhaviljelytarvikkeet, rehut, traktorit, leikkuupuimurit ja maataloustyökoneet, varaosat, työkalut, tarvikkeet ja polttoaineet. Hankkijan valikoimista löytyvät alan johtavat tuotemerkit. Hankkija-perheen arvostettuja brändejä ovat Suomen Rehu ja Kasvuohjelma-kasvinviljelyn palvelukokonaisuus.

Puutarhaharrastajille, hevostalouden ammattilaisille ja harrastajille, lemmikinomistajille sekä rakentajille ja remontoijille on myös tarjolla laadukas tuotevalikoima kilpailukykyiseen hintaan.

Lue lisää: Hankkija