Raparperitiramisu on kesäisen pirteä ja täyteläinen jälkiruoka. Kokeile helppoa reseptiämme - tiramisun voi valmistaa jääkaappiin valmiiksi jo edellisenä päivänä!
MAINOSMAINOS LOPPUU
2.11.2023
Herkullinen raparperitiramisu kruunaa kesäisen grilliaterian tai tekee kahvipöydästä ikimuistoisen. Ja mikä parasta, se virkistää mukavasti hellepäivänä.
Raparperitiramisu
400 g raparperia
0,5 dl fariinisokeria
0,5–1 litraa vettä
1 vaniljatanko
2 munaa
1 dl sokeria
1 prk (250 g) mascarponea
1 prk (2 dl) kuohukermaa
150 g Savoiardi-keksejä (Ladyfingers)
2 dl vahvaa kahvia (espressoa)
1 dl Amaretto-likööriä
Koristeluun kaakaojauhetta
Valmista ensin raparperitäyte
Kuori ja pilko raparperit.
Halkaise vaniljatanko ja lisää se kattilaan raparperipalojen kanssa.
Lisää sokeri ja vesi.
Keitä noin 5 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut.
Anna jäähtyä kylmäksi.
Vinkki: Hillokkeen voit valmistaa jo edellisenä päivänä.
Valmista sitten keltuais-, valkuais- ja mascarponevaahdot
Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset toisistaan.
Vatkaa 0,5 dl sokeria ja keltuaisia keskenään vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää mascarpone.
Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset ja 0,5 dl sokeria kovaksi vaahdoksi.
Vaahdota kerma.
Yhdistä keltuais-mascarponevaahto, valkuaisvaahto ja kermavaahto keskenään.
Kokoa raparperitiramisu astioihin näin
Sekoita vahvan kahvin joukkoon Amaretto-likööri.
Kasta keksit Amaretto-kahvissa nopeasti, noin 2 sekuntia jokainen keksi.
Peitä annosmaljan pohja 1–2 keksillä.
Lusikoi keksien päälle ensin kerros raparperitäytettä ja sen päälle mascarponevaahtoa.
Annosmaljan korkeuden mukaan jatka tarvittaessa laittamalla vuorotellen keksejä, raparperitäytettä ja mascarponevaahtoa. Päällimmäiseksi tulee kerros vaahtoseosta.
Laita jälkiruoka-astiat jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.
Koristele raparperitiramisu tummalla kaakaojauheella ennen tarjoilua.