Puolukka-kinuski-trifle on yhtä aikaa raikas ja makea – siis ihana yhdistelmä jälkiruuaksi. Jouluinen muunnos tehdään piparkakusta ja karpaloista.
Puolukka-kinuski-trifle on suussa sulava ja helposti valmistuva muunnos perinteisestä englantilaisesta jälkiruuasta, joka koostuu kerroksista sokerikakkua, vanukasta, hedelmiä, hilloa ja kermavaahtoa.
Tarkasti perinteitä kunnioittaen kakkupohja kostutetaan vaikkapa sherryllä, mutta ilman alkoholiakin syntyy aivan maukas triffeli.
Triflen voi annostella kauniisti pieniin lasikulhoihin, josta se on helppo lusikoida suoraan suuhun. Seuraavassa ohjeessa puolukka-kinuski-trifle koristellaan marjoilla, mutta triflen voi koristella myös manteleilla.
Sumujen saarella trifleä tarjoillaan juhlien aikaan, etenkin jouluisin. Puolukka-kinuski-triflen jouluinen muunnos sisältää piparkakkua ja karpaloita. Molemmat raikkaan marjaisat versiot sopiva suomalaiseen makuun ja päihittävän englantilaisen esikuvansa kirkkaasti.
Voit tehdä Puolukka-kinuski-triflestä jouluisen version käyttämällä piparkakkuja ja karpaloita. Annos syntyy niin, että ainesosat astellaan kerroksittain lasiastiaan. Tämä triffeli on helppo valmistaa – kokeile ja ihastu!
Triflen lyhyt historia: Trifle on vanha jälkiruoka, jonka perinteet juontavat aina 1500-luvun lopulle. Resepti mainitaan ensimmäisen kerran vuonna 1596 Thomas Dawsonin opuksessa The Good Huswife’s Iewell – tosin Dawsonin resepti muistutti ennemminkin hedelmärahkaa kuin nykymuotoista trifleä. Ensimmäinen nykyisenkaltaisen triflen resepti on peräisin Kaarle I:n kokilta vuodelta 1654. (lähde: Trifle – Wikipedia)
MAINOSKirpeä puolukka ja makea kinuski saavat miellyttävän parin sopivasti hapokkaasta, aromaattisesta ja matala-alkoholisesta viinistä. Puolikas pullo madaltaa kynnystä kokeilla ja riittää mukavasti kahden hengen jälkiruokahetkeen.
Teksti: Suomelan toimitus / kuvat: Maru Lemmetty