MAINOS | Sortter

Remontti edessä? Kotitalousvähennyksellä säästöä 2250 euroa, remonttilainan kilpailutuksella tyypillisesti 1682 euroa

Sisustus
Remontti vaatii aina rahaa, mutta remontin luonteesta ja laajuudesta riippuen kotitalousvähennystä voi saada jopa yli 2 000 euroa.
27.10.2023

Remontti on projekti, johon kuluu aina sekä aikaa että rahaa. Lähes kaikki kodin remonttitöistä ovat kotitalousvähennyskelpoisia, mutta monesti kodissa tehtävä laaja tai monimutkainen remontti voi vaatia toteutuakseen ulkopuolista rahoitusta. Remonttilaina soveltuu kaikenkokoisten remonttien kustannusten kattamiseen, ja kilpailuttamalla remonttilainat voit löytää talouteesi parhaiten sopivan lainan reilun ehdoin.

Huomioi nämä kotitalousvähennyksestä

Kotitalousvähennys on kalenterivuosikohtainen eli vähennys kohdistuu sille vuodelle, jona olet maksanut remonttiin liittyvän yrityksen laskun tai remonttiin otetun työntekijän palkan sekä palkan sivukulut.

Vuonna 2023 kotitalousvähennystä voit saada remontista:

● maksimissaan 2 250 euroa 100 euron omavastuulla
● 40 % työn osuudesta, kun työ on ostettu yritykseltä
● 15 % vähennyksen palkatun työntekijän palkasta sekä palkkaan liittyvistä työnantajan sivukuluista
● maksimivähennyksen eli 2 250 euroa, kun yritykseltä ostetun työn arvo on 5 875 euroa.

Mikäli teet remonttia yhdessä puolisosi kanssa, voitte molemmat hakea kotitalousvähennystä, jolloin yhteenlaskettu enimmäisvähennys on 4 500 euroa. Näin suuren kotitalousvähennyksen saadakseen on remontin työn osuuden luonnollisesti oltava suurempi.

Kotitalousvähennys koskee asunnon perusparannus- ja kunnostustöissä vain työn osuutta eikä esimerkiksi tarvikkeita. Voit ostaa työn joko yritykseltä tai palkata työntekijän remontin toteuttamiseen. Mikäli teet remontin itse, et tällöin voi hyödyntää kotitalousvähennystä. Mikäli kodin remontointi vaatii ulkopuolista rahoitusta, kannattaa remonttilaina aina kilpailuttaa: Sortter auttaa sinua löytämään talouteesi parhaiten sopivan ja aidosti edullisimman lainavaihtoehdon vertailusta.

Kilpailuta remonttilainat ja säästä remonttikuluissa

Kodin eri tilojen remonteilla on perinteisesti hyvin erilaiset hintalaput: keittiö- tai kylpyhuoneremontti on arvoltaan 5 000–20 000 euroa riippuen siitä, uusitaanko remontissa pelkät kalusteet vai myös kodinkoneet. Sen sijaan makuu- tai olohuoneen remontit ovat yleensä edullisempia, koska ne sisältävät useimmiten vain pintaremonttia.

Remontti voi laajuudesta riippuen vaatia toteutuakseen ulkopuolista rahoitusta. Sortter on kotimainen lainanvertailupalvelu, jonka kautta voit kilpailuttaa vakuudettomat remonttilainat 60 000 euroon asti. Sortterin kautta kilpailutetut remonttilainat ovat tyypillisesti 8 000–10 000 euron suuruisia, ja lainalla rahoitetaan sekä remonttityötä että materiaalihankintoja.

Remonttilainojen kilpailuttaminen on pieni vaiva, joka tuo asiakkaillemme tyypillisesti 1 682 euron säästön luottokustannuksissa. Kilpailuttamisen kautta saavutettu säästö on laskettu vertaamalla edullisimpia ja kalleimpia lainatarjouksia keskenään

● voit saada remonttilainan paremmilla ehdoilla sekä pienemmillä lainakustannuksilla
● voit saada useita lainatarjouksia, mutta et sitoudu ottamaan lainaa
● näet saamasi lainatarjoukset edullisuusjärjestyksessä
● saat lainapäätöksen nopeasti.