MAINOS | Ledvance

Älylamppu sammuu, syttyy, himmenee ja vaihtaa väriä kännykällä – myös etänä

Sisustus Talo
Nainen ottaa Ledvance-älyvalon paketistaan.
Älylamppu tuo kodin sisä- ja ulkovalaisuun vaihtelevuutta ja kiinnostavuutta helposti ilman sen kummempia asennustöitä. Alkuun pääsee laittamalla vaikka yhden älylampun kotona jo olevaan valaisimeen ja lataamalla sovelluksen kännykkään.
14.12.2023

Ledvance Smart + WiFi -lamppuja ohjataan älypuhelimeen asennettavalla ilmaisella sovelluksella. Lisäksi kodissa pitää olla wifi-yhteys, koska sovellus hyödyntää kodin omaa langatonta verkkoa. Muuta ei sitten tarvitakaan – paitsi älylamppu.  

Ensin voi hankkia yhden tai kaksi lamppua ja kokeilla älyvalaistuksen käyttöä pienin annoksin. Kun innostus ja ymmärrys älyvalaistuksen hyödyistä kasvaa, voi lisätä ja monipuolistaa älyvalaisua pikkuhiljaa sekä sisällä että ulkona.

Smart+ WiFi -tuoteperheessä on saatavilla älylamppujen lisäksi, ulkovalaisimia, led-valonauhoja ja pistorasioita. Niistä on helppo tehdä omaan kotiin sopiva kokonaisuus.

Älyvaloja voi käyttää kännykän sovelluksen myös kaukosäätimellä sekä toki edelleen sammuttaa ja pistää päälle valokatkaisijasta. Älyvaloja voi ohjata lisäksi älykaiuttimella linkittämällä sovelluksen ääniohjausjärjestelmään, kuten Google Assistant tai Amazon Alexa. 

Nainen istuu sohvalla ja säätää valaistusta. Älylamppua tottelee kännykkäsovellusta.
Kännykkä- tai ääniohjauksen ansiosta enää ei tarvitse nousta ylös laittamaan valoja päälle ja pois vaan kaikki hoituu kännykän sovelluksella tai äänikomennoilla.

Monta hyvää syytä hankkia älylamppu tai älyvalaisin:

  • helppo asentaa ja käyttää
  • sopii kaikkiin koteihin, joissa on wifi
  • helpottaa jokapäiväistä elämää
  • voi käyttää etänä ja asentaa perheenjäsenten älylaitteisiin
  • luo tunnelmia esimerkiksi juhliin
  • tuo monipuolisuutta valaistukseen
  • löytyy monipuolisesti vaihtoehtoja niin sisätiloihin kuin pihapiiriinkin.

Katso video LEDVANCE SMART+ WiFi -valaistuksesta:

Eri värejä ja voimakkuuksia

Perinteinen ajatus valaistuksesta on, että valot ovat joko päällä tai pois päältä. Älykkäät valaisutuotteet kuitenkin mahdollistavat paljon erilaisia variaatioita valaisuun. Älyvalaistusta hyödyntäen voi esimerkiksi suunnitella omanlaisensa tunnelmavalaistuksen tai ajastaa valaistusta.

On esimerkiksi mahdollista automatisoida sarastusvalaistus herättelemään pikkuhiljaa sen sijaan, että havahtuisi kertarysäyksellä kirkkaiden valojen loisteeseen.

Päivällä halutaan yleensä kirkasta työskentelyvaloa, kun taas iltaa kohden sama lamppu saa valaista lämpimällä sävyllä. Jos valaistus tuntuu liian kirkkaalta, sen voi vaivatta himmentää tai vaihtaa eri värisävyseksi.

Älytoiminnoilla voi ryhmitellä valoja ja määritellä erilaisia päivittäisiä rutiineja, joiden avulla valot muuntautuvat automaattisesti.

Mahdollisuus vaihdella lamppuun erilaisia värejä tuo iloa ja hauskuutta valaistukseen. Esimerkiksi juhlien aikaan älylampun värin voi valita sopimaan teemaan – miten olisi vaikka jouluna punertavaa sävyä ja vappuna monenkirjavia valoja?

Värivaloryhmiä voi kokeilla ja sommitella etukäteen ja tallentaa asetuksen sovellukseen odottamaan juhlahetkeä. Valittavana on jopa 16 miljoonaa värisävyä.

Älyvalaisimet luovat turvallista arkea

Älylamppu helpottaa ulkovalojen säätämistä ja käyttöä, koska kaikki säädöt voi tehdä sisältä, kunhan langaton lähiverkko ulottuu ulos asti. Ei siis hätää, vaikka juuri ennen nukahtamista huomaisi ulkovalojen jääneen paistamaan kirkkaina yötä vasten – kännykästä voi sammuttaa tai himmentää ne ilman, että tarvitsee nousta sängystä, saati mennä pihalle.

Älylamppua voi ohjata kännykän avulla etänä, jos esimerkiksi unohti sammuttaa valot kotoa lähtiessä tai haluaa jättää ne pimeän aikaan päälle lapsia tai kotielämiä varten ja sammuttaa vasta päivän valjetessa.

Etäohjaus tuo turvaa myös reissun aikana, koska aina välillä päällä olevat valot antavat vaikutelman, että joku on kotona.

Värilämpötilaa muuttamalla tunnelma vaihtuu tilanteen mukaan. Säädettävät ulkovalot lisäävät pihan ja terassin turvallisuutta sekä käyttöä myös pimeän aikaan.  

Älyvalaistus moneen tarpeeseen

Hyvän valaistuksen lähtökohtana ovat kodin tilojen erilaiset valon tarpeet ja huoneiden käyttötarkoitukset, jotka voivat vaihdella vuorokauden tai päivän mukaan. Oikeanlaisella valaistuksella voidaan luoda haluttua tunnelmaa, korostaa esteettisiä muotoja, lisätä vireyttä ja turvallisuutta.

Ledvance Smart + WiFi -valonlähteitä on olemassa monenlaisia ja monipuolisiin käyttötarkoituksiin. Saatavilla on erilaisia lamppuja, valaisimia, led-nauhoja sisä- ja ulkokäyttöön.

Älypistorasioita voi hyödyntää esimerkiksi ajastamalla kausivaloja kytkeytymään päälle sopivina hetkinä, vuodenaikoina tai vuorokauden aikoina.

Kaaviokuva Ledvance Smart + wifi -älyvalaisimesta.