Ruohonleikkuri juuri minun pihaani – tutustu tarjontaan

Piha
Valitse omalle pihallesi ja omiin tarpeisiisi parhaiten sopiva ruohonleikkuri. Valmistaudu uuteen kesään ja nurmikon kasvukauteen tutustumalla monipuoliseen ruohonleikkuritarjontaan.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Tunnettujen valmistajien ruohonleikkurit ovat nykypäivänä mukavia ajella ja ergonomisia käyttää. Moderni ruohonleikkuri käynnistyy helposti, ja säädöt onnistuvat vaivatta. Osa leikkureista toimii akkuvoimalla ollen käryttömiä ja hiljaisia.

Ruohonleikkurin valinnassa tulee kiinnittää huomiota moneen asiaan, kuten koneen laatuun ja käytön helppouteen. Pienen ja keskikokoisen pihan saa mainiosti leikattua perässä käveltävällä ruohonleikkurilla, mutta isot, jopa 10 000 neliömetrin nurmialueet kannattaa urakoida päältä ajettavalla mallilla.

Jos olet hankkimassa ruohonleikkuria ensi kesäksi, tutustu tarjontaan seuraavassa jutussa. 

Silppuava akkuleikkuri

Stigan keltainen ruohonleikkuri

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Tehokas ja hiljainen Multiclip 547e Kit -akkuleikkuri silppuaa ruohon pieneksi ja palauttaa sen nurmelle lannoitteeksi. Kone leikkaa yhdellä latauksella jopa 500 neliömetrin alueen. Fulcrum-työntöaisaa voi kääntää sivusuunnassa vasemmalle ja 180 astetta varastointia varten sekä säätää korkeussuunnassa kahteen eri asentoon. Etukahva helpottaa kuljetusta, ja puskuri leikkuukannen edessä suojaa törmäyksiltä. Leikkurin mukana tulee 48 voltin, 4 Ah STIGA ePower -akku ja laturi vakiona. Suositushinta: 599 €.

www.stiga.fi

Ketterän ajon akkuleikkuri

Boschin vihreä ruohonleikkuri

CityMower 18V-32-300 sopii pienille pihoille helppoon nurmikonhoitoon. Ruohonleikkurin ruohokampa leikkaa siististi myös reunojen, seinien ja aitojen vierestä. ErgoFlex-kahvat varmistavat ergonomisen työasennon ja helpon hallinnan. Leikkuukorkeuden säätö onnistuu kolmiportaisella keskussäätövivulla. Sama akku sopii kaikkiin Power for all -akkuperheen 18 V:n puutarhatyökaluihin. Akku ja latauslaite kuuluvat pakettiin. Hinta: 349 €.

www.bosch.fi

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Hiljainen puurtaja

Efco lri44t -akkuruohonleikkuri kuuluu Efcon akkukäyttöisten puutarhakoneiden sarjaan, joissa kaikkiin laitteisiin käy samat litiumakut. Itsevetävä ruohonleikkuri leikkaa yhdellä latauksella noin 250 neliömetrin alueen lähes ääneti. Se kerää leikkaamansa ruohot talteen tai puhaltaa ne taakse alaviistoon. Akun latausaika tyhjästä täyteen on vakiolaturilla 220 ja pikalaturilla 70 minuuttia. Hinta: 569 €.

www.pihakone.fi

Luottoleikkuri akkuvoimalla

Toron punainen ruohonleikkuri

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Toro 60V Recycler 55 -akkuruohonleikkuri kierrättää leikatun ruohon takaisin maaperään, mutta voi myös kerätä leikkuujätteen talteen. Siinä on 2 kW:n harjaton 60 V -moottori, takapyöräveto sekä 55 sentin leikkuuleveys. Ruohonleikkuri käynnistyy vaivatta, ja valittavana on kaksi ajonopeutta. Akun lataus kestää enimmillään 40 minuuttia. 60 voltin L324-akku on yhteensopiva muiden Toron tuotteiden kanssa Flex-Force-akkusarjassa. Akku ja laturi sisältyvät hintaan. Hinta: 1 240 €.

www.hako.fi

Heittävä, keräävä ja silppuava ruohonleikkuri

Greenstar S511VHY-T ruohonleikkuri

Greenstar S511VHY-T on itsevetävä ruohonleikkuri, joka heittää leikatun ruohon sivulle tai taakse mutta pystyy myös murskaamaan ruohon alleen tai keräämään sen 50 litran keruusäiliöön. Ruohonleikkurissa on tehokas, hiljainen ja vähäpäästöinen 146 cc OHV -nelitahtitahtimoottori. Isojen 10-tuumaisten takapyöriensä ansiosta ruohonleikkuri kulkee mukavasti myös epätasaisella pinnalla. Hinta: 299 €.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

www.kone-glans.fi

Erityisen hiljainen akkuleikkuri

AdvancedRotak 36-650 ruohonleikkuri

AdvancedRotak 36-650 on hiljainen akkuruohonleikkuri keskisuurille pihoille. Se viimeistelee nurmikon huolellisesti reunoja myöten. Seitsemänportainen leikkuukorkeudensäätöjärjestelmä toimii yhdellä painikkeella. Leikkuri silppuaa ruohon sekä lehdet ja kerää ne kokoojasäiliöön. Akun pikalataus lataa akun 80-prosenttisesti 96 minuutissa. Pakkaus sisältää 1 x 4,0 Ah:n akun ja AL 36V-20 latauslaiteen. Hinta: 659 €.

www.bosch.fi

Niittytrimmeri pärjää epätasaisella alustalla

niittytrimmeri on myös ruohonleikkuri

Itsevetävä ProForest NT60S -niittytrimmeri on suunniteltu pitkän heinän niittämiseen epätasaisilta ja vaikeakulkuisilta alustoilta. Vahvat 4 millimetrin leikkuusiimat ja tehokas pienipäästöinen 173 kuution moottori hoitavat isommatkin alueet joutuisasti. Leikkuukorkeuden voi säätää 45:stä 120 millimetriin. Hinta 999 €.

www.pihakone.fi

 

PÄÄLTÄ AJETTEVAT RUOHONLEIKKURIT

Suuren nurmen teholeikkuri

punainen päältäajettava Toron ruohonleikkuri

Toro Timecutter ZS 4200 T -leikkurissa on kaksisylinterinen Toro V-Twin 708 cm³ moottori ja kaksoishydrostaatti vaihteisto. Kone kääntyy paikallaan, joten se leikkaa laajoja nurmialueita nopeasti ja tehokkaasti ilman turhaa kaartelua. Timecutter kierrättää leikatun ruohon takaisin maahan lannoitteeksi tai heittää sivulle. Timecutterilla on kolmen vuoden takuu. Hinta: 5 780 €.

www.hako.fi

 

Järeä jenkki

ruohonleikkuri ajoleikkuri

 

MTD 20A42B -ajoleikkurissa on tehokas 20 hv Briggs & Stratton twin -moottor ja automaattivaihteisto. Amerikassa valmistetussa järeärunkoisessa koneessa on 107-senttinen kaksiteräleikkuri ja leikkuualusten tukipyörät edessä. Isojen 20-tuumaisten takapyörien ansiosta ajoleikkuri sopii mäkisiinkin maastoihin ja vain 41 sentin kääntösäde mahdollistaa nurmen leikkaamisen marjapensaiden ympäri. Hinta: 2 790 €.

www.kone-glans.fi

Vahva neliveto

Nelivetoinen Park 500 WX -etuleikkuri suoriutuu tehokkaasti leikkuutöistä myös rinnemaastossa. Siinä on tehokas 2-sylinterinen, 586 cc STIGA ST 550 twin -moottori ja Tuff Torq -vaihteisto. Työskentelyalue ulottuu jopa 7 500 neliömetriin asti. Leikkuria on helppo ohjata ja hallita esteiden ympärillä runko-ohjauksen ja rungon rakenteen ansiosta. Kelluva kolmiteräinen leikkuulaite suoriutuu helposti myös epätasaisista pinnoista. Hinta Combi 100 Q Plus -leikkuulaitteella: Suositushinta: 5 995 €.

www.stiga.fi