MAINOS

Sähkömies vastaa – Valaisimen pistotulppa

Sisustus

Valaisimen pistotulppa on lukijalla väärän mallinen. Saako sen muokata itselleen sopivaksi? Löydä sähkömies -palvelun (Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto) ammattilaiset vastaavat lukijoiden kysymyksiin. Kysy sähkömieheltä suomela.fi/kysy-sahkarilta. Kysymyksiä ja vastauksia julkaistaan Pientalo ja piha -lehdessä sekä nettisivuillamme.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Hei,

Voiko tuon maadoittamattoman valaisinpistokkeen kytkeä maadoitettuun valaisinpistokkeeseen? Kyseessä olohuoneen kattovalaisin ja sijaitsee samassa tilassa kuin tupakeittiö.

Kävin Prismassa, niin se myyjä kaiversi tuohon maadoittamattomaan pistokkeeseen tuon reiän. Onko luvallista kytkeä? Ja valaisin on metallia.

Sari

Sähkömies vastaa

Mitään pistotulppia ei saa muokata sopivaksi, jos se ei sellaisenaan mahdu pistorasiaan. Tässä piilee sähköiskun vaara, sillä maadoittamaton ns. nollaluokan laite maadoitetussa ympäristössä vikaantuessaan voi olla hyvin vaarallinen.

— tekninen asiantuntija Jenna Kauppila Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n Löydä sähkömies -palvelusta

Oikeudet omaavien sähköasennusliikkeiden yhteystiedot ovat paikkakuntakohtaisesti haettavissa www.löydäsähkömies.fi palvelusta.

Onko sinulla sähköistä kysyttävää?

Onko sinulla sähköasioihin liittyviä kysymyksiä, joihin haluaisit saada luotettavia vastauksia? Kysy sähkömieheltä osoitteessa www.suomela.fi/kysy-sahkarilta

Kuva: Pixabay

 

 

 

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kattovalaisimen asennus kattovalaisin Kysy sähkäriltä kysy sähkömieheltä pistoke STUL Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry


Lisää samasta aiheesta