Saltimbocca broilerin rintafileistä ja persiljarisotto

Ruoka
Saltimbocca on italialainen klassikkoruoka, jonka voi valmistaa esimerkiksi kanan rintafileistä tai vasikasta. Risotto täydentää annoksen.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
30.10.2023
  • ohueksi nuijittuja kanan rintafileitä (filee halkaistaan kahtia)
  • parmankinkkua
  • tuoretta salviaa
  • kirnuvoita
  • oliiviöljyä
  • curryjauhetta
  • sitruunan mehua
  • suola
  • mustapippuri
  • 1,5 dl kuivaa valkoviiniä

cocktailtikkuja

  1. Halkaise rintafileet kahtia. Marinoi fileitä hetki sitruunamehussa, jossa on loraus oliiviöljyä ja ripaus curryjauhetta.
  2. Kääri kaksi parmankinkkusiivua fileen ympärille. Kiinnitä kääreisiin muutama salvian lehti cocktailtikuilla.
  3. Paista kanat runsaassa voi-oliiviöljyssä, jossa on muutama valkosipulinkynsi, aluksi muutama minuutti kuumalla pannulla koko ajan käännellen ja sitten pienellä lämmöllä, kunnes kana on kypsää.
  4. Nosta valmiit nyytit tarjoiluastiaan ja lisää pannulle paistoliemeen 1,5 dl kuivaa valkoviiniä sekä nokare voita. Anna kiehua muutama minuutti, että alkoholi haihtuu pois.
  5. Kaada kuuma liemi fileiden päälle.

Persiljarisotto

  • 2 salottisipulia
  • 2–3 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1,5 dl valkoviiniä
  • n. 1 l kanalientä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1⁄2 sitruunan mehu
  • nippu lehtipersiljaa mustapippuria
  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • nokare voita
  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki.
  2. Lisää riisit ja jatka kuullotusta, kunnes riisit saavat hieman läpikuultavaa väriä. Lisää viini ja anna imeytyä.
  3. Lisää kanalientä vähän kerrallaan. Älä päästä nestettä loppumaan.
  4. Kypsennä noin 15–20 minuuttia. Tarkista riisin kypsyys.
  5. Raasta parmesaanijuusto ja sitruunan kuori. Silppua lehtipersilja.
  6. Mausta risotto vasta lopuksi. Lisää joukkoon raastettu sitruunan kuori ja lehtipersilja, purista puolikkaan sitruunan mehu ja rouhi maun mukaan mustapippuria suoraan myllystä.
  7. Lisää viimeisenä raastettu parmesaanijuusto sekä voinokare. Sekoita tasaiseksi.

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty