Saltimbocca broilerin rintafileistä ja persiljarisotto

Saltimbocca on italialainen klassikkoruoka, jonka voi valmistaa esimerkiksi kanan rintafileistä tai vasikasta. Risotto täydentää annoksen.
28.3.2023
- ohueksi nuijittuja kanan rintafileitä (filee halkaistaan kahtia)
- parmankinkkua
- tuoretta salviaa
- kirnuvoita
- oliiviöljyä
- curryjauhetta
- sitruunan mehua
- suola
- mustapippuri
- 1,5 dl kuivaa valkoviiniä
cocktailtikkuja
- Halkaise rintafileet kahtia. Marinoi fileitä hetki sitruunamehussa, jossa on loraus oliiviöljyä ja ripaus curryjauhetta.
- Kääri kaksi parmankinkkusiivua fileen ympärille. Kiinnitä kääreisiin muutama salvian lehti cocktailtikuilla.
- Paista kanat runsaassa voi-oliiviöljyssä, jossa on muutama valkosipulinkynsi, aluksi muutama minuutti kuumalla pannulla koko ajan käännellen ja sitten pienellä lämmöllä, kunnes kana on kypsää.
- Nosta valmiit nyytit tarjoiluastiaan ja lisää pannulle paistoliemeen 1,5 dl kuivaa valkoviiniä sekä nokare voita. Anna kiehua muutama minuutti, että alkoholi haihtuu pois.
- Kaada kuuma liemi fileiden päälle.
Persiljarisotto
- 2 salottisipulia
- 2–3 valkosipulin kynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 3 dl risottoriisiä
- 1,5 dl valkoviiniä
- n. 1 l kanalientä
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1⁄2 sitruunan mehu
- nippu lehtipersiljaa mustapippuria
- 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
- nokare voita
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki.
- Lisää riisit ja jatka kuullotusta, kunnes riisit saavat hieman läpikuultavaa väriä. Lisää viini ja anna imeytyä.
- Lisää kanalientä vähän kerrallaan. Älä päästä nestettä loppumaan.
- Kypsennä noin 15–20 minuuttia. Tarkista riisin kypsyys.
- Raasta parmesaanijuusto ja sitruunan kuori. Silppua lehtipersilja.
- Mausta risotto vasta lopuksi. Lisää joukkoon raastettu sitruunan kuori ja lehtipersilja, purista puolikkaan sitruunan mehu ja rouhi maun mukaan mustapippuria suoraan myllystä.
- Lisää viimeisenä raastettu parmesaanijuusto sekä voinokare. Sekoita tasaiseksi.
Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty