Naantalin Asuntomessut – Suomen ensimmäinen saunarivitalo

Kylpyhuone
Naantalin asuntomessut: saunarivitalo piirrettynä
Naantalin asuntomessut esittelee Suomen ensimmäisen saunarivitalon, joka rakennetaan Lounatuulen ihastuttavalle ranta-alueelle. Asuntomessut järjestetään Naantalissa 15.7.-14.8.2022.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Naantalin Asuntomessut ovat pian valmiina! Lounatuulessa Naantalin asuntomessualueella rakennetaan tällä hetkellä messukoteja ja joukkoon mahtuu myös Suomen ensimmäinen saunarivitalo. Neljästä piensaunasta koostuvalle rivitalolle tulee myös oma uintilaituri.

Talviaikaan saunarivitalon rannassa voi harrastaa avantouintia, sillä yksi saunoista jää yleisesti varattavaan käyttöön. Toisista saunoista voi halutessaan hankkia itselleen osakkuuden, joka oikeuttaa esimerkiksi viikoittaiseen saunavuoroon, tai sitten ostaa koko saunan.

CLT-massiivipuusta rakennettavat piensaunat palvelevat alueen ja ympäristön asukkaita sekä veneilijöitä ja matkailijoita. Asuntomessujen jälkeen alueesta pääsevät siis nauttimaan muutkin kuin alueen asukkaat.

– Saunominen on tärkeä osa suomalaista kulttuuria, mutta kaikilla ei ole mahdollisuutta omaan saunaan omasta mökistä puhumattakaan. Lounatuulen Villa Lillan rantasaunat tarjoavat kaikille tilaisuuden nauttia puusaunan lämmöstä meren äärellä ympäri vuoden, toteaa hankkeen alulle panija Miikka Vainio.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Saunatupa minikeittiöllä

Yksittäiset saunat sopivat kooltaan sekä perhe- että pienryhmäkäyttöön. Saunatupa on kooltaan noin 30 neliömetriä. Tupatilassa on minikeittiö ja tunnelmaa luova takkakiuas. Jokaisella saunalla on käytössään oma terassi ja laituriosa, mikä takaa oman rauhan.

Saunoille tulee yhteinen tila puiden säilytykseen ja saunan käyttäjille tarjotaan myös mahdollisuus veneen käyttöön sekä venepaikka niille, jotka saapuvat saunomaan omilla veneillään.

Saunarivitalo täydentää hyvin Asuntomessujen tarjontaa.

– Saunat perinteisesti kiinnostavat Asuntomessujen kävijöitä ja moni etsii inspiraatiota kotiinsa ja mökille. Vaikka kävijät eivät vielä messujen aikana löylyistä pääsekään nauttimaan, tapahtumassa mukana olevilla näytteilleasettajilla on mahdollisuus varata saunoja messupäivän päätteeksi omaan käyttöönsä pitkän messurupeaman päätteeksi, kertoo Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Naantalin Asuntomessut järjestetään 15.7.-14.8.2022 kauniilla Luonnonmaan saarella, jossa sijaitsee myös Kultaranta eli Suomen tasavallan presidentin kesäasunto. Muumimaailmakin on vain vartin ajomatkan päässä asuntomessualueelta.

Lue myös: Löyly lämmittää syksyllä – huomasithan nämä asuntomessujen saunatrendit