MAINOS | Suomen Lasitehdas

Saunan lasiseinä luo tyyliä & avaruutta

Kylpyhuone
Saunan lasiseinä tekee kylpyhuonetiloista modernin kotikylpylän, jossa riittää valoa ja tilan tuntua. Näin valitset saunaasi täydellisen lasiseinän!
15.9.2023

Saunan lasiseinä on tyylikäs keino saada avaruutta pieneenkin tilaa. Lasi luo houkuttelevaa kylpylämäistä tunnelmaa, joka kutsuu rentoutumaan.

Valo pääsee kulkemaan viihtyisästi lasiseinän läpi.

Saunan lasiseinä vaatii suunnittelua ja ammattitaitoa, jotta siitä tulee tilaan täydellinen elementti. Koska kyse on kokonaisesta seinästä, kaikki yksityiskohdat sijoittelusta ja asennuksesta aina turvallisuuteen asti tulee miettiä todella tarkasti.

Kuvan saunan lasiseinä on väriltään superkirkas optiwhite.
Lasiseinä avartaa tilaa. Kuvassa on superkirkas optiwhite-lasi

Minkävärinen saunan lasiseinä kannattaa valita?

Yksi pohdittava asia on lasin väri – saunan lasiseinä voi nimittäin olla monen värinen. Suosituinta on kirkas lasi, mutta moni valitsee myös esimerkiksi savunharmaan lasin.

Pesutilojen laattojen värit ja lauteiden sävyt ohjaavat lasin sävyn valintaa. Myös se, miten paljon valoa saunaan halutaan, vaikuttaa värivalintoihin.

Lasin väri ja tummuus valitaan sen mukaan, kuinka hyvin kylpyhuoneesta halutaan nähdä saunaan ja päinvastoin.

Jos kylpyhuoneesta toivotaan mahdollisimman vähän näkymää saunaan, kannattaa valita tummanharmaa lasi. Sitä kutsutaan usein myös mustaksi, koska se antaa tehokkaasti näkösuojaa.

Yleensä normaali kirkas lasi on varma valinta, mutta jos pesuhuoneen ja saunan yleisilme on kovin vaalea, kannattaa valita superkirkas optiwhite-lasi. Normaali kirkas lasi taittaa hieman vihreään, mutta optiwhite-lasista on pyritty poistamaan lasin luonnollista vihreää väriä.

Suomen lasitehtaan saunan lasit ovat tyylikäs valinta.
Lasiseinän voi asentaa jalkojen päälle, jolloin vesi pääsee valumaan seinän alta ja puhtaanapito on helpompaa.

Saunan lasiseinän suunnittelu millintarkasti

Lasitehdas suunnittelee ja valmistaa lasiseinät millintarkasti mittojen mukaan.

– Olemme kehittäneet saunan lasiseinän rakentajille ja tee-se-itse-sisustajille. Saunan lasit on helppo tilata ja asentaa ohjeidemme mukaan, kertoo Mikko Hosiokoski Suomen Lasitehdas Oy:stä.

Toimitus sisältää aina tarvittavat asennustarvikkeet, kuten saranat, listat ja vetimet.

Kaikki on mietitty valmiiksi, jotta asennus olisi mahdollisimman sujuvaa.

– Asiakas saa meiltä tarkan mittakuvan sen jälkeen, kun on tehnyt tilauksensa. Lopullinen vahvistus tapahtuu vasta mittakuvien tarkastamisen jälkeen.

Entä onko saunan lasiseinä turvallinen? Kyllä on, sillä kaikki Lasitehtaan saunan lasiseinät on valmistettu CE-merkitystä 8 millimetrin paksuisesta karkaistusta turvalasista.

– Kyseessä on siis turvallinen ja luotettava sekä tietysti erittäin tyylikäs sisustuselementti, Hosiokoski toteaa.

Kuvan lasi on väriltään superkirkas optiwhite.
Lasiseinä voi olla myös osittainen. Kuvan lasi on väriltään superkirkas optiwhite.

Saunan lasiseinä – huomio suunnittelussa

  1. Mihin kohtaan saunan lasiseinä kannattaa asentaa? Lasiseinää ei tule asentaa liian lähelle lauteita, jotta lasin pystyy puhdistamaan myös lauteen ja lasin välistä.
  2. Mikä on oven sopiva korkeus? Usein oven päälle tulee kiinteä lasi, mutta jos portaat nousevat lauteille hyvin jyrkästi, tulee huomioida, että ovesta mahtuu kulkemaan vaivatta. Lasituksen voi toteuttaa myös ilman ylälasia oven päällä varsinkin, jos sauna on matala.
  3. Mitä lasiseinä vaatii kiukaalta? Lasi eristää huonosti, joten saunaan tulee mitoittaa riittävän tehokas kiuas. Nyrkkisääntönä voi pitää vähintään 20–30 % isompaa kiuasta kuin ilman lasiseinää.
  4. Asennetaanko suoraan lattiaan listalla vai jalkojen päälle? Kiinteät lasit voidaan asentaa lattiaan joko listalla tai jalkojen päällä. Yleensä jalat ovat hyvä valinta puhtaanapidon kannalta, sillä listojen viereen kerääntyy likaa ja puhdistaminen voi olla työlästä.
  5. Mitä jos saunassa ja kylpyhuoneessa on yhteinen viemäri? Mikäli saunassa ja pesuhuoneessa on vain yksi viemäri, lasit pitää aina asentaa jalkojen päälle, jotta vesi pääsee kulkemaan vapaasti viemäriin.

Kiinnostaako saunan lasiseinä? Kysy lisää!

Lasiseinä mahdollistaa monenlaisia seinäratkaisuja. Koska seinät tehdään mittojen mukaan, vain oma kekseliäisyys on rajana.

Saunan lasiseinän asennus

Lasitehdas on kotimainen joustava ja nopea yritys, joka toimittaa saunan lasiseinän tehtaalta suoraan asiakkaalle ilman välikäsiä.

Uudenmaan ja Seinäjoen alueella toimivat Lasitehtaan omat asentajat, joiden avulla asennustyö onnistuu aina ammattitaidolla ja varmasti.

Saunan lasien asennuksen voi tehdä itsekin, kunhan pystyy toimimaan tarkasti ja varovaisesti. Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota, että lasit pääse osumaan laattoihin, silloin lasi voi hajota yllättävän helposti.

Lue lisää Lasitehtaan tuotteista