Asuntomessut Seinäjoella – perinnerakentamista ja modernia arkkitehtuuria

Sisustus Talo
Seinäjoen Asuntomessut Pruukinrannasssa avautuvat messuvieraille heinäkuussa 2016. Talojen arkkitehtuuri on tässä ajassa, mutta esimerkiksi alueen pohjalaistalokortteli on taidonnäyte perinteisestä pohjalaisesta rakennustaidosta.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
16.5.2016

Vaikka kesän asuntomessuihin on vielä pari kuukautta aikaa ja rakennustyöt ovat osittain kesken, on osa Seinäjoen Pruukinrannan asuntomessutaloista jo nyt viimeistelyä vaille valmiita. Asuntomessualueelle on rakennettu kaikkiaan 35 pientaloa, joista yksi on paritalo. Lisäksi alueella on yksi puukerrostalo ja yksi luhtitalo.

03-seinajoki-toukokuu_0

Pohjalainen rakennus- ja puusepäntaito näkyy erityisesti asuntomessualueen pohjalaistyylisissä taloissa. Kohde 31, Kimara Katariina. Kuva: Suomen Asuntomessut, Antero Tenhunen

Pruukinrannan asuntomessualue poikkeaa Pohjanmaan peltolakeuksien perinnemaisemasta, sillä alue sijaitsee keskellä kalliopohjaista metsää. Erikoisuutena Pruukinrannassa on Kyrkösjärven tekojärvi, joka on tarkoitettu myös virkistyskäyttöön uimarantoineen ja veneilymahdollisuuksineen.

Asuntomessut_yleis

Asuntomessualue on aivan Kyrkösjärven kainalossa. Kuva: Suomen Asuntomessut, Antero Tenhunen

Asuntomessut_Pentik

Moderni luhtitalo on sisustettu kokonaan Pentikin tuotteilla. Makuuhuoneessa on käytetty rauhallisia värejä ja ylellisiä materiaaleja. Kohde 22 As Oy Seinäjoen Tulikivimylly.

Seinäjoen asuntomessutalojen arkkitehtuuri edustaa nykyaikaista laadukasta rakentamista kuitenkaan unohtamatta perinteitä tai tulevaisuuden haasteita. Esimerkiksi tilaelementtirakenteinen puukerrostalokortteli vastaa tulevaisuuden asumisen haasteisiin mm. uudenlaisella rahoitusjärjestelmällä.

Perinteet näkyvät puolestaan arkkitehtuurissa ja sisustuksessa, joissa kunnioitetaan vanhaa modernilla otteella. Tämä tulee esille muun muassa aidoissa materiaaleissa, pohjalaisessa käsityöperinteissä ja puusepäntaitojen laadussa. Pohjalaisesta tekemisen tahdosta on malliesimerkkinä Honkatalojen Riihi-talo, joka tuhoutui tulipalossa tammikuun lopussa mutta nousee nyt tuhkasta entistä ehompana ja avautuu muiden messukohteiden lisäksi yleisölle 8.7.2016.

MAINOS
MAINOS LOPPUU
P5100094

Puuta ja muita luonnonmateriaaleja käytetään monien kohteiden sisustuksessa. Harmaa on ajaton ja käytännöllinen valinta. Kohde 30, Hartman Koti Ruutu.

Asuntomessut_Lumiance

Ulkoa musta puutalo on sisustettu tummin sävyin myös sisältä. Tummat pinnat saavat valoa näyttävistä valaisimista. Kohde 33, Lumiance-talo.

Asuntomessujen pientalot ryhmittyvät viiden korttelipihan ympärille. Eteläosan Tulikivimyllyn sisäkehän talot ovat kaksikerroksisia pohjalaistyylisiä puutaloja. Ulkoringin talojen ensimmäinen kerros aukeaa sisäpihalle. Katutilasta syntyy perinteinen pohjalaistalokortteli. Alueen pohjoisosan talot sijoittuvat korttelipihojen ympärille ja muodostavat taloryhmiä.

Asuntomessut_Honka_Markki

Nykyaikaisen hirsitalon arkkitehtuurissa on yhtymäkohtia myös perinnerakentamiseen. Kohde 19, Honka Markki. Kuva: Suomen Asuntomessut, Antero Tenhunen

Asuntomessut_Nuuna

Makuuhuoneen taulu ja koristetyynyt ovat samasta värimaailmasta. Kohde 40, Kuusamo Nuuna.

P5100161

Perinteiset ruukut ovat vaihtuneet paperipusseihin.

Asuntomessut_Pentik_keittio

Metallinhohtoinen keittiön yläkaapisto kääntää katseet. Kohde 22, As Oy Seinäjoen Tulikivimylly.

Asuntomessut_Nuuna

Punainen piristää kylpyhuonetta. Kohde 40, Kuusamo Nuuna.

Asuntoja messualueelle tulee kaikkiaan 76 ja asukkaita 35 pientaloon, puukerrostaloon ja rivitaloon noin 250. Messukohteita on yhteensä 43. Asuntomessut järjestetään Seinäjoella 8.7.–7.8.2016.

Lue lisää: Suomen Asuntomessut >

MAINOS
MAINOS LOPPUU