MAINOS | Paaluperustajat Oy

Jätevesipuhdistamo toimii ilman kemikaaleja

Talo
Omakotitaloihin sopiva Biosmart-pienpuhdistamo täyttää Suomen puhdistusvaatimukset, vaikka se toimii täysin ilman kemikaaleja. Säiliö ei sisällä liikkuvia osia, joten se pysyy kunnossa vain vähällä huollolla.
27.5.2024

Kunnallisen jäteverkoston ulkopuolella taloon tarvitaan oma pienpuhdistamo jätevesiä varten. Sen ei onneksi tarvitse olla kallis tai mutkikas tekninen kokonaisuus ollakseen tehokas. Jätevesipuhdistamo ei välttämättä edes tarvitse kemikaaleja toimiakseen, vaikka se käsittelisi isonkin talon jätevedet.

Biosmart-pienpuhdistamo on todella tehokas ja luotettava jätevedenpuhdistusjärjestelmä, jonka säiliössä ei ole liikkuvia osia. Se täyttää Suomen puhdistusvaatimukset, vaikka ei tarvitse toimiakseen kemikaaleja.

Puhdistamo käsittelee ilman hajuhaittoja kotitalouden kaiken jäteveden, eli wc-, kylpy-, tiski- ja pesuvedet. Se on edullinen verrattuna moniin pienpuhdistamoihin, koska ei sisällä monimutkaista tekniikkaa, eikä sen käyttökustannuksetkaan ole korkeat.

CE-merkitty Biosmart soveltuu omakotitaloihin, rivitaloihin tai koko asuinalueen jätevesijärjestelmäksi. Se sopii mainiosti myös mökeille, koska sen biologinen puhdistusprosessi pysyy aktiivisena 180 vuorokautta ilman käyttöä.

jätevesipuhdistamo

Lietteet tyhjennetään noin kerran vuodessa ja lisäksi on hyvä tarkkailla, että kompressori toimii. Muuta huoltoa ei tarvita.

Luonnonmukainen puhdistusprosessi

Jätevesi voidaan puhdistaa monella eri tavalla, mutta mahdollisimman luonnonmukainen on ympäristön kannalta tietysti paras. Puhdistamon toimintavarmuus on olennaista; Biosmartin yksinkertainen rakenne takaa sen, että puhdistamo pysyy kunnossa ja toimivana.

Biosmartin patentoitu VFL®-vesivirtausratkaisu perustuu samaan tekniikkaan, jota käytetään myös isoissa puhdistamoissa. Tekniikalla saa hyvän puhdistustuloksen ilman kemikaaleja, mikä on aivan erityistä ja luonnon kannalta arvokasta.

Korkean puhdistusasteen ansioista syntyy vain vähän lietettä, joka tyhjennetään yleensä kerran vuodessa lieteautolla. Sen lisäksi ainoa huoltotoimi on seurata, että kompressori toimii.

Biologisessa puhdistusprosessissa on viisi vaihetta

  1. Mekaaninen puhdistus, kun jätevesi tulee sisään järjestelmään.
  2. Anaerobinen eli hapeton vaihe.
  3. Denitrifikaation aikana anaerobiset bakteerit hajottavat nitraatteja ja nitriittejä typpikaasuksi tai vaihtoehtoisesti typpioksidiksi.
  4. Aerobinen saostus.
  5. Toissijainen saostus.
jätevesipuhdistamo

Biosmart-pienpuhdistamon asentaminen on helppoa, koska siihen kuuluu vain yksi yksikkö.

Helppo yksiputkijärjestelmä 

Biosmartin asentaminen on helppoa, koska kokonaisuuteen kuuluu vain yksi yksikkö. Helpon asennuksen ansioista se sopii hyvin myös kunnostuskohteisiin silloin, kun korvataan perinteiset sakokaivot.

Puhdistamo asennetaan betonilaatalla maahan upotettuna. Jätevesipuhdistamon toimitus sisältää myös kannen, kompressorin, ohjauspaneelin ja kompressorin laatikon, joka tulee puhdistamon viereen (AT15).

Jätevesipuhdistamo, joka on mitoitettu 1–225 henkilölle, toimitetaan tehtaalta valmiiksi kytkettynä. Sitä suuremmat puhdistamot valmistetaan myös tehtaalla, mutta loppuasennus tapahtuu asiakkaan luona.