TUOTEUUTUUS

STIHL iMOW® robottiruohonleikkuri uudistuu

Piha
STIHL lanseeraa seuraavan sukupolven iMOW® robottiruohonleikkurin. Älykkäiden toimintojen ja huolella harkitun muotoilun ansiosta keskiössä ovat suorituskyky, helppokäyttöisyys ja joustavuus. Laitteen erikoisominaisuuksia ovat muun muassa äänipalaute, puheohjaus, visuaalinen viestintä LED-valonauhojen avulla ja mahdollisuus leikata jopa 60 prosenttia kaltevat rinteet.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
8.3.2023

Uudesta iMOW® robottiruohonleikkurista lanseerataan keväällä 2023 kaksi mallia, iMOW® ja iMOW® EVO. Kummastakin mallista on saatavana kolme versiota, jotka on mukautettu nurmikon koon mukaan: 1 500 m², 3 000 m² ja 5 000 m². Kaikissa uuden sukupolven laitteissa on tehokas lataus- ja leikkuujärjestelmä sekä sähköinen leikkuukorkeuden säätö. Mallit mukauttavat liikkeensä ja nopeutensa ympäröivän ympäristön, kuten kaltevuuden, mahdollisten rajausten, kapeiden käytävien ja ruohon korkeuden mukaan.

Aktiivinen aika on robottiruohonleikkurille tärkeä ominaisuus – aika, jonka robottiruohonleikkuri tarvitsee tietyn alueen leikkaamiseen lataustauot mukaan lukien. Suuren leikkuuleveyden ja tehokkaan akun ansiosta uuden iMOW® robottiruohonleikkurin aktiivinen aika on huomattavasti lyhyempi.

– Uudessa iMOW® robottiruohonleikkurissa on älykäs latauksen hallinta. Se tarjoaa nopean ja tehokkaan latauksen aktiivisina leikkuuaikoina sekä hellävaraisen ja hitaan latauksen näiden aikojen ulkopuolella. Lyhyesti sanottuna, nurmikko on pääasiassa puutarhan omistajan, ei robottiruohonleikkurin käytössä, sanoo Johan Broström, Trainer, STIHL Nordic.

Leikkaa jyrkät rinteet

Kaikki robottiruohonleikkurit suoriutuvat nurmikonleikkuusta puutarhoissa, joissa rinteiden kaltevuus on jopa 40 prosenttia. iMOW® EVO -robottiruohonleikkurin erikoisuutena on, että se suoriutuu nurmikoista, joiden kaltevuus on jopa 45 prosenttia. Lisävarusteena olevan päivityssarjan ansiosta iMOW® EVO leikkaa jopa 60 prosenttia kaltevat rinteet.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

– Robottiruohonleikkurin tulee voida leikata myös kaltevat nurmialueet. Robottiruohonleikkurin myyntiargumenttina käytetään usein ajansäästöä. Robottiruohonleikkuri, joka suoriutuu älykkäiden ominaisuuksiensa ansiosta myös epätasaisesta maastosta keskeytyksien välttämiseksi, antaa myös rinnepuutarhojen omistajille aikaa muuhun, sanoo Johan Broström.

Täydellinen hallinta älykkäillä apuvälineillä

Käyttäjä saa tietoa robottiruohonleikkurin senhetkisestä tilasta ääniviesteillä. EVO-malleissa on myös kannessa LED-matriisinäyttö, jossa animoidut symbolit kertovat työn etenemisestä puutarhassa.

– Uuden iMOW® robottiruohonleikkurin toiminnot ja muotoilu ovat aivan uudella tasolla. Tarkoituksena on ollut kehittää tuote, jonka teknologia auttaa ja helpottaa käyttäjää samalla, kun se on myös muotoilultaan houkutteleva, sanoo Mats Gustafsson, tuotepäällikkö, STIHL Nordic.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Käyttäjä voi ohjata iMOW® robottiruohonleikkuria intuitiivisesti – suoraan robottiruohonleikkurista sekä uuden MY iMOW® -sovelluksen avulla. Sovelluksen avulla voi helposti asettaa leikkuuaikoja, kuten viikkoaikatauluja, sekä leikkuukorkeuden. Räätälöidyllä vyöhykehallinnalla tiettyä osaa nurmikosta voidaan käyttää samalla, kun toista leikataan. Vyöhykkeet on luotu raja- ja ohjauskaapelilla, ja vyöhykkeiden leikkaamista ohjataan MY iMOW® -sovelluksella.

Uuden sukupolven iMOW® robottiruohonleikkurit ovat saatavilla valtuutetuilta STIHL jälleenmyyjiltä keväällä 2023.

STIHL Finland, stihl.fi

STIHL tarjoaa laitteita ja tuotteita puutarhaan, metsätalouteen ja maisemointiin. Sertifioidut jälleenmyyjät tarjoavat kuluttajille ja ammattikäyttäjille akkukäyttöisiä puutarhakoneita, kuten robottiruohonleikkureita, pensasleikkureita ja ruohonleikkureita sekä painepesureita, moottorisahoja, raivaussahoja ja älykkäitä digitaalisia ratkaisuja. STIHL on maailmanlaajuinen konserni, joka pyrkii edistämään kestävämpää tulevaisuutta, ja sen avainsanoja ovat laatu ja turvallisuus. Konsernissa on noin 20 000 työntekijää, ja liikevaihto oli 5,06 miljardia euroa vuonna 2021. Pohjoismaiden pääkonttori sijaitsee Ruotsissa ja yritys toimii myös Norjassa, Tanskassa ja Suomessa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU