MAINOS

Syksyn herkut talteen – valmistele kylmälaitteet säilömistä varten

Keittiö

Syksyn sadon kypsyessä on hyvä valmistella kylmälaitteet säilömistä varten. Vaikka laitteet olisivat energiamerkeillä varustettuja, on niiden toiminta energiatehokasta ainoastaan oikein käytettynä.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Muun muassa huonelämpötila vaikuttaa kylmälaitteen toimintaan, ja päivien viiletessä syksyä kohti on hyvä kiinnittää huomiota laitteiden sisälämpötilaan.

– Sopivat sisälämpötilat kylmälaitteissa varmistavat elintarvikkeiden hyvän säilyvyyden. Energiaa kuluu vain tarvittava määrä eikä ruokahävikkiäkään synny niin helposti, kertoo energianeuvoja Laura Vuorinen Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:ltä.

Kuluttajien energianeuvonta Etelä-Savossa listaa seuraavat viisi vinkkiä kylmälaitteiden tehokkaaseen käyttöön:

  • Sulata ja puhdista pakastin sekä imuroi takana oleva putkisto. Varmista samalla, että ilma kiertää laitteen ympärillä eikä vieressä ole lämpöä tuottavia laitteita. Mitä lämpimämpi sijoituspaikka kylmäsäilytyslaitteella on, sitä enemmän se käyttää sähköä pysyäkseen asetuslämpötilassa.
  • Tarkista kylmälaitteiden sisälämpötilat mittaamalla ja säädä kohdilleen. Jääkaapin peruslämpötilan pitäisi olla keskimäärin 5–6 astetta, pakastimen -18. Helpointa on laittaa vesilasi jääkaappiin ja siihen lämpömittari. Pakastimen lämpötilan mittaukseen tarvitaan ulkolämpömittari. Uusimpienkaan kylmälaitteiden näytöt eivät välttämättä kerro totuutta laitteiden todellisista lämpötiloista, joten asia kannattaa itse tarkistaa.
  • Hyödynnä viileä ulkoilma ja esijäähdytä kylmäsäilytykseen meneviä ruokia parvekkeella tai terassilla.
  • Sulata pakastimesta otetut tuotteet jääkaapissa.
  • Pidä jääkaappi siistinä, pyyhi sisäpinnat, ritilät ja hyllylevyt säännöllisesti.

Lisätietoja:

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

www.mikseimikkeli.fi

Lähde: ePressi.com

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kylmälaite kylmälaitteet pakastaa säilöä