MAINOS | NIBE Energy Systems Oy

Lämmitysjärjestelmä juuri oman kodin tarpeisiin

Lämmitys
Uuden kodin rakentajana tai vanhan talon remontoijana sinulla on tilaisuus paitsi vaikuttaa tuleviin kustannuksiisi, niin myös helpottaa arkeasi valitsemalla lämmitysjärjestelmä järkevästi.
22.2.2024

Juuri nyt moni miettii, miten saisi karsittua lämmityskuluja ja lisättyä ympäristöystävällisyyttä lämmityksessä. Mikä olisi oikeanlainen lämmitysjärjestelmä? Helppous, säästöt ja toimintavarmuus ovat toki ehdottomia lämmitysjärjestelmän kriteerejä.

Lämmitysjärjestelmä kannattaakin miettiä kokonaisuutena ja ennakoida tulevaa: sähkön hinta voi vaihdella paljonkin, aurinkosähkö yleistyy ja kodin toimintojen etävalvonta ja -hallinta nousevat tärkeiksi. Kuumat kesät ovat opettaneet meille, että toimiva lämmitysjärjestelmä pystyy myös viilentämään taloa.

Jotta kotiisi tulee varmasti oikein mitoitettu ja asennettu lämmitysjärjestelmä, ole jo heti suunnittelun alkuvaiheessa yhteydessä asiantuntevaan asennusliikkeeseen – oli kyse sitten uudis- tai remonttikohteesta. Saat halutessasi koko projektin avaimet käteen -toimituksena. Täältä löydät lähimmän NIBE-jälleenmyyjän.

Lämmitykseen on monia hyviä vaihtoehtoja, jotka parantavat asumismukavuutta ja ekologisuutta sekä tuovat säästöjä asumiskustannuksiin.

Energiatehokkain lämmitysjärjestelmä – maalämpö

Maalämpö sopii loistavasti uudisrakennuksiin ja myös korjausrakentamiseen, kunhan lämmönjako on vesikiertoinen, kuten patteri- tai lattialämmityksessä. Se on monipuolinen ja tehokas lämmitysjärjestelmä niin pieniin kuin suuriinkin rakennuksiin.

Oikein mitoitettu energiakaivo ei jäähdy merkittävästi vuosien saatossa, vaan luovuttaa lämpöä tarvittavan määrän vuoden ympäri.

Modernit NIBE invertterimaalämpöpumput mukauttavat tehoaan automaattisesti talon energiantarpeeseen. NIBE S -sarjan nettiin ja myUplink-etävalvontapalveluun liitetyt maalämpöpumput osaavat ottaa jopa sääennusteen huomioon optimoidessaan kodin lämpötilaa. Kesällä maalämpö tarjoaa mahdollisuuden maaviilennykseen: energiakaivo, josta talvella kerätään lämpöä, luovuttaa kesäkuumilla edullista viileyttä jäähdytysjärjestelmän avulla.

Ilma-vesilämpöpumppu tiivistää lämpöä ilmasta

Ilma-vesilämpöpumpussa talon ulkopuolelle sijoitettava yksikkö tiivistää ilmasta lämpöenergiaa, joka siirretään talon sisälle vesikiertoiseen patteri- tai lattialämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tekoon.

Ilma-vesilämpö on lämmitysjärjestelmä, joka sopii maalämmön lailla sekä uudiskohteisiin että lämmitysremonttiin ja kaiken kokoisiin taloihin. Erityisen suositeltavaa ilma-vesilämpöpumppu on silloin, kun tontille ei voi toteuttaa maalämmön vaatimaa lämmönkeruuputkistoa tai energiakaivoa.

Kaikki NIBE ilma-vesilämpöpumput ovat invertteriohjattuja, joten ne mukauttavat tehoaan tarpeen mukaan. Niissä on myös NIBE S -sarjan kaikki ominaisuudet (pois lukien NIBE SPLIT Classic), kuten sisäänrakennettu wifi, etävalvontaan ja -hallintaan myUplink-palvelu, pörssisähköohjaus ja sääennusteen huomiointi. Lisäksi sama ulkoyksikkö kykenee lämmityksen lisäksi viilentämään taloa, kun lämpöpumppuun liitetään Cool-IN -jäähdytysjärjestelmä tai esim. lattiaviilennys.

NIBE Polar -ilmavesilämpöpumppu edestä jutussa lämmitysjärjestelmä

NIBE Polar ilmavesilämmityspaketissa on fiksulla ohjauksella varustettu NIBE S -sarjan sisäyksikkö VVM S320 ja ulkoyksikkö lämpöpumppu NIBE S2125, joka tuottaa lämpöä jopa -25 asteeseen asti. Ne muodostavat valmiin lämmityskokonaisuuden suurempiinkin pientaloihin.

 

Lämmitysjärjestelmä nykyisen lämmityksen rinnalle

Jos talon öljy- tai puukattila on vielä kunnossa, sitä ei välttämättä kannata poistaa. Rinnalle kannattaa kuitenkin asentaa NIBE PLUS -ilma-vesilämpöpumppujärjestelmä, jolloin lämmityskustannuksista saa helposti pois kolmanneksen ja lämpö jakautuu vanhaan tapaan tasaisesti koko asunnossa. Muutos myös edistää lämmityksen ekologisuutta.

Ilma-vesilämmitys kannattaa mitoittaa ja asentaa niin, että sen saa helposti laajennettua päälämmitykseksi, kun aika ajaa vanhan öljy- tai puulämmitysjärjestelmän ohi.

Ilma-vesilämpöpumpun hankinta on helppoa ja asennus nopeaa, eikä energiakaivoa tarvita. Pihalle tarvitaan vain tukeva alusta ulkoyksikölle ja lähelle sadevesikaivo tai vastaava kondenssivedelle.

Hankinnan kustannukset pysyvät kohtuullisina, mutta energiakustannussäästäminen alkaa saman tien.

Poistoilmalämpöpumppu ottaa lämmön talteen

Poistoilmalämpöpumppu ottaa talteen talon poistoilmaan sitoutunutta lämpöä ja voi säästää lämmityskustannuksista jopa puolet.

Poistoilmalämpö sopii parhaiten uudisrakennuksiin, koska silloin poistoilmalämpöpumpulle voidaan suunnitella sopiva ilmanvaihtokanavisto.

NIBE-poistoilmalämpöpumput sopivat pieneen tilaan ja hoitavat sekä kodin lämmityksen, ilmanvaihdon että käyttöveden lämmityksen.

Uusimmat, invertteriohjatut NIBE-poistoilmalämpöpumput ovat niin tehokkaita, että ulos puhallettava ilma on selvästi pakkasen puolella, vaikka ulkona olisikin lämpöasteita. 

Valvo lämmitysjärjestelmääsi etänä

NIBE Uplinkin tai myUplinkin (NIBE S -sarjan laitteille) ja internetin avulla saat älypuhelimellasi tai tabletillasi nopeasti yleiskuvan kiinteistön lämmityksestä, lämpöpumpusta ja sen tämänhetkisestä tilasta – ihan sama, missä itse olet. Voit myös ottaa käyttöösi lämpöpumpun pörssisähköohjauksen, jolloin lämpöpumppun painottaa toimintaansa halvimpien sähkötuntien ajalle.

Mahdollisen käyttöhäiriön sattuessa saat ilmoituksen sähköpostitse, ja voit toimia nopeasti tilanteen korjaamiseksi. Pienestä vuotuisesta lisämaksusta voit myös muuttaa lämpöpumppujärjestelmäsi yleisimpiä asetuksia etänä.

NIBE ekosysteemi maksimaaliseen mukavuuteen

Kun liität NIBE S -sarjan lämpöpumppuusi NIBE ilmanvaihtokoneen, aurinkosähkön ja viilennyksen, huolehtii lämpöpumpun automatiikka paitsi kotisi maksimaalisesta mukavuudesta – sinun asettamien tavoitteiden mukaisesti – niin myös maksimaalisesta energiansäästöstä. NIBE ekosysteemin viet vielä ylemmälle tasolle fiksujen langattomien lisätarvikkeiden avulla. Tällöin voit saada mm. ilmanvaihdon tehostumisen sisäilman hiilidioksidi- ja kosteustason noustessa.