MAINOS | CTC

Ilma-vesilämpöpumppu lämmittää ilmaisella energialla

Lämmitys
Ilma-vesilämpöpumppu hyödyntää ilmassa olevaa lämpöä eli täysin ilmaista uusiutuvaa energiaa. Se säästää lämmityskuluja huomattavan määrän ja on ympäristöystävällinen vaihtoehto.
21.8.2023

Ilma-vesilämpöpumppu asennetaan talon ulkoseinustalle tai muuhun sopivaan paikkaan, josta se siirtää ilman lämpöenergiaa talon ja käyttöveden lämmitykseen.

Ulkoyksikön voi sijoittaa mihin vaan, kunhan sillä on käytettävissä ulkoilmaa. Yleensä ulkoyksikkö laitetaan talon seinustalle takapihalle tai mahdollisesti vaikka terassin alle.

Ilmasta otettava energia on täysin ilmaista ja ympäristöystävällistä, mikä tekeekin siitä erityisen houkuttelevan vaihtoehdon. Ilma-vesilämpöpumpun käyttö vähentää myös hiilidioksidipäästöjä.

Ilma-vesilämpöpumpussa viehättää ekologisuuden ja energian ilmaisuuden lisäksi asentamisen helppous, koska sitä varten ei tarvita porausreikää tai putkistoa maahan. Asennus on siis myös edullista verrattuna esimerkiksi maalämpöön, koska porakaivo ja muut maatöiden kustannukset jäävät pois.

Ulkoyksikön toimintaa täydentää sisäyksikkö, joka ohjaa ilma-vesilämpöpumppua. Sisäyksikön ohjausautomatiikka ottaa huomioon talon lämmöntarpeen ja huolehtii siitä, että tuotetaan aina oikea määrä lämpöä ja lämmintä käyttövettä. Automatiikkaa ohjataan värillisellä kosketusnäytöllä aivan, kuten älypuhelinta.

Ilma-vesilämpöpumppu
Ilma-vesilämpöpumppu asennetaan esimerkiksi talon ulkoseinustalle, josta se siirtää ilman lämpöenergiaa talon ja käyttöveden lämmitykseen.

Säästä jopa 75 prosenttia lämmityskuluissa!

CTC on yksi Euroopan johtavia lämmitystuotteiden valmistajia, jolla on pitkät juuret kestävän ja fossiilisista polttoaineista riippumattoman yhteiskunnan edistäjänä. Sen valmistamilla ilma-vesilämpöpumpuilla voi säästää jopa 75 prosenttia lämmityskuluissa.

CTC:n valikoimassa on kahdentyyppisiä ilma-vesilämpöpumppuja: invertteriohjatut ja on/off-toiminnolla varustetut lämpöpumput.

CTC EcoAir 600 -sarja on valikoima lämpöpumppuja, joissa on invertteriohjattu kompressori ja jotka mukautuvat talon tehontarpeeseen. Kun tarvitaan lisää lämpöä tai lämmintä vettä, lämpöpumpun teho kasvaa. Vastaavasti kierrosluku laskee, kun lämmitystä tarvitaan vähemmän. Sarjan malli CTC EcoAir 614M ilma-vesilämpöpumppu varustettuna Eco Zenith i350 sisäyksiköllä valittiin testivoittajaksi energiatehokkuudessa ruotsalaisen Folksam vakuutusyhtiön lämpöpumppuvertailussa. Katso testi täältä folksam.se/varmepump.

CTC EcoAir 400 -sarja on perinteinen lämpöpumppu, joka lämmittää talon ja lämpimän käyttöveden kompressorilla, jossa on start ja stop -toiminto. Tällainen perinteinen on/off -lämpöpumppu on hieman edullisempi kuin invertteriohjattu lämpöpumppu, mutta tuo toisaalta hieman sitä pienemmät säästöt.

Ilma-vesilämpöpumppu
Sisäyksikön automatiikka ohjataan värillisellä kosketusnäytöllä kuin älypuhelinta.

Huoltovapaa järjestelmä on helppo

CTC:n ilma-vesilämpöpumput eivät kaipaa juuri huoltoa eli ne ovat käytännössä huoltovapaita. Talvella kannattaa toki tarkistella, ettei ulkoyksikköön ole kertynyt lunta tai jäätä.

Ilma-vesilämpöpumpun saa kotiinsa ottamalla yhteyttä lähimpään jälleenmyyjään ja tilaamalla sieltä asentaja kotiin tarkastelemaan asennuspaikkaa ja antamaan hinta-arviota. Sen jälkeen tehdään sopimus ja valitaan asennusaika.

CTC tarjoaa ilma-vesilämpöpumpuille kolmen vuoden tuotetakuun ja kolmen vuoden turvavakuutuksen, mikä antaa yhteensä kuuden vuoden turvan yksityishenkilölle.

Hybridivaraaja ohjaa lämmitysjärjestelmiä

Ilma-vesilämpöpumppu sopii kumppaniksi ainutlaatuiselle CTC EcoZenith i550 Pro -hybridivaraajalle, joka voi ohjata kaikkia yhden tai usean lämmitysjärjestelmän komponentteja: aurinko- ja allaslämmitystä, lisälämminvesi- ja puskurivaraajia sekä sähkö-, puu-, öljy-, kaasu- ja pellettikattiloita.

Lisäksi se voi ohjata useita erityyppisiä lämpöpumppuja ja valita niistä taloudellisimman vaihtoehdon.

CTC EcoZenith i550 Pro -hybridivaraaja tuottaa runsaasti lämmintä käyttövettä, sillä virtauksella 22 litraa minuutissa sen kapasiteetti on yli 600 litraa 40-asteista käyttövettä.

Ilma-vesilämpöpumppu
Hybridivaraaja on vain 1,7 metriä korkea, joten sen voi sijoittaa myös mataliin tiloihin.