Terassin pinnoite terveellä pohjalla

Piha Talo
terassin pinnoite valmiina
Omakotitalon betonirakenteiselle terassille oli aika tehdä täydellinen muodonmuutos. Nyt sitä peittää tyylikäs ja elegantti kotimainen terassin pinnoite, joka kestää mielin määrin kosteutta ja kulutusta.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Omakotitalon 40-neliöisen terassin laatoitettu lattia oli mennyt 17 vuodessa huonoon kuntoon, koska terassin pinnoite oli pettänyt. Kosteutta oli tunkeutunut laattojen alle, ja niiden alla oleva vedeneristys pettänyt, minkä seurauksena alla oleva ontelolaatta oli kauttaaltaan märkä.

Asukkaiden toiveissa oli kokonaan uudenlainen ja helppohoitoinen lattiapinta. Monien vaiheiden jälkeen he valitsivat kohteeseen kotimaisen Elaproof-pinnoitteen, joka tekisi terassista tyylikkään ja varmasti hyväkuntoisen.

Ennen pinnoitustyötä purettiin vanhat laatat ja alusta kuivatettiin. Rakenteiden kuivatuksessa ei käytetty laitteita, joten terassi huputettiin sateiden varalta, minkä jälkeen Suomen suven annettiin tehdä taikojaan.      

terassin pinnoite -jutussa vanhat laatat poistettiin

Vanhojen laattojen alta paljastui kosteutta.

terassin pinnoite ja Vaisalan rakennekosteusmittari

Kostetutta ja kuivumista seurattiin säännöllisillä poranreikämittauksilla, jotka tehtiin Vaisalan rakennekosteusmittarilla.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Saumaton ja vesihöyryä läpäisevä terassin pinnoite

Juhannuksen jälkeen terassin rakenteet olivat vihdoin kuivat, jolloin päästiin tekemään pohjatyöt: kaadot laitettiin kuntoon ja vedeneristys saatettiin nykyaikaisten vaatimusten tasolle betonin suojaukseen CE-hyväksytyllä Elaproof H -käsimassalla.

Lopullinen pinta toteutettiin Elaproof + Sand-pinnoituksella, jossa hiekan raekoko on 0,7–1,2 mm eli karkein mahdollinen. Lopullinen pinta tuntuu mukavan karhealta jalan alla ja vähentää liukastumisriskiä.

terassin pinnoite

Elaproof + Sand -pinnoite jättää terassin pinnan täysin saumattomaksi.

 

Pinnoitukseen ei tullut saumoja, vaan se muodostaa yhtenäisen pinnan. Elaproof on vesitiivis ja vesihöyryä läpäisevä, eli hengittävä, materiaali, kertoo toimitusjohtaja Jarno Kontio Build Care Oy:stä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Elaproof + Sand -pinnoite levitettiin vesieristyksen päälle teräslastalla kahteen kertaan.

– Yleensä tämä pinnoite tuo jo itsessään riittävän vedeneristyksen sekä ulko- että sisälattioille, mutta tässä kohteessa vedeneristys oli pettänyt niin pahasti, että se varmistettiin erillisellä käsittelyllä, Kontio perustelee.

terassin pinnoite

Terassi ennen pinnoitusta….

terassin pinnoite

…ja pinnoitettuna ja täysin terveenä rakenteena.

Viimeistely lakalla

Terassin pinnoitus viimeisteltiin värittömällä Elaproof TopCoat -lakalla, jotta se on helppo pitää puhtaana.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

– Tässä kohteessa pinnoitustyöstä vastasivat Laatukodit Uusimaa Oy:n ammattilaiset, mutta Elaproofin voi tehdä itsekin, jos lasta pysyy kädessä, Kontio kertoo.

Omakotitalon asukkaat ovat tyytyväisiä terassinsa uuteen ulkonäköön ja siihen, että vedeneristys on varmasti kunnossa. Kuluneen talven vaihtelevat lumiolotkaan eivät ole aiheuttaneet huolta terassin pinnasta tai vedeneristyksestä.

terassin pinnoite

Elaproof + Sand -pinnoite levitettiin vesieristyksen päälle teräslastalla kahteen kertaan. Vesierityksellä haluttiin varmistaa, ettei terassin rakenteisiin pääse enää kosteutta, mutta kaikissa kohteissa se ei ole välttämätön Elaproofin alla.

Katso videolta, miten terassin pinnoitusremontti eteni

 

 

MAINOS
MAINOS LOPPUU