Testissä pakastava käymälä – vesivessan vaihtoehto

Kylpyhuone
Pitkän pohdinnan jälkeen päädyimme mökillä pakastavaan käymälään. Kokemukset ovat olleet hyvät. Pakastava käymälä toimii kuin kotipakastin. Laite jäädyttää jätökset nopeasti. Bakteerikasvu estyy, ja käymälä on hajuton.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
3.4.2023

Käymälän asentaminen on helppoa

Vesijohtoa, viemäriä, tuuletusputkea tai lattiaan kiinnittämistä ei tarvita; tarvitaan vain sähköä maadoitetusta pistorasiasta. Biolan Icelett asennettiin lämpimään sisätilaan. Tarkasti vaakasuoraan se saatiin säädettävien jalkojen avulla. Laite kytketään pistorasiaan ja käynnistetään.

Pakastettu käymäläjäte voidaan kompostoida


Icelettin toiminta ei tarvitse vettä eikä viemäriä ─ vain sähkö riittää.

Keräilyämpäriin sijoitetaan Bioska Dry Toilet 40 -pussi. Pussi painellaan astian pohjalle ja käännetään ämpärin reunojen yli. Icelett on tarkoitettu kompostoituville käymäläjätteille, myös wc-paperille. Kuiviketta ei tarvita, mutta näkösyistä sitä voi lisätä jätösten päälle.

Laite tyhjennetään, kun astia on täynnä. Säkin reunat käännetään jätteen päälle, ja säkki siirretään ämpärissä kompostoitavaksi talousjäte- tai puutarhajätekompostorissa. Sitä ennen kompostiin lisätään kuiviketta nesteen sitomiseksi.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Icelettin toimintaperiaate

Toiminta ei tarvitse vettä eikä viemäriä ─ vain sähkö riittää. Laitteen toimintaperiaatteena on jätteen pakastus. Laite jäähdyttää jätteen -15 asteiseksi, jolloin mikrobitoiminta pysähtyy. Lauhdutusilman muodostaman lämpölukon vuoksi Iceletissa on miellyttävä asioida eikä istuminen tunnu kylmältä.

Biolan Icelett painaa noin 30 kiloa, leveys 44 cm, syvyys 64 cm, korkeus 56 cm. Sähkönkulutus on enimmillään 1,44 kWh vuorokaudessa. Käyttötaukojen ajaksi tyhjennetyn laitteen voi sammuttaa. Kapasiteetti on 1–5 henkilöä.

Hinta noin 1 250 euroa

Lisätietoja: www.biolan.fi

MAINOS
MAINOS LOPPUU