Siirry pääsisältöön

Tiesitkö tämän vesieristyksestä?

Lämmitys
Nämä asiat on hyvä tietää.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
27.3.2023
Tiesitkö tämän vesieristyksestä?
Nämä asiat on hyvä tietää.
Teksti: Esko Kuokkanen
1. Kaakelit ja klinkkerit ja etenkään niiden saumat eivät riitä vedeneristeeksi. Ne muodostavat vain kauniin kulutuspinnan, jonka alla on märkätiloissa ehdottomasti oltava vedeneriste.

2. Betoni ja tiili imevät vettä, ja huokoinen materiaali on otollinen alusta orgaaniselle kasvulle, kuten homesienille. Siksi myös kivipinnat vaativat vedeneristyksen.

3 . Aikoinaan paljon käytetty muovitapetti ei riitä vedeneristeeksi, sillä kosteus pääsee rakenteisiin ratkeilleista saumoista ja läpivienneistä.

4. Tuuletus on märkätiloissa melkein yhtä tärkeä kuin vedeneristys, eikä pelkkä seinäventtiili tuuleta. Vanhoissa märkätiloissa voi olla katon rajassa suoraan ulos johtava venttiili, joka saattaa etenkin talvella toimia väärinpäin eli tuoda kylmää ulkoilmaa sisälle. Tuuletusventtiilistä pitää ulottua putki ylös vesikaton yläpuolelle, jotta painovoimainen tuuletus toimii. Viisainta on varustaa tuuletuskanava tuulettimella. Korvausilma otetaan vaikka oven alaraon kautta. Lattialämmitys pitää kuivana.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

5. Märkätiloihin kannattaa harkita lattialämmitystä, niin roiskeet kuivuvat nopeasti ja pinnat pysyvät kuivina ja raikkaina.