Vinkkejä pakastukseen – näin pakastat energiatehokkaasti

Keittiö
Pakasta kesän sato energiatehokkaasti. Muista myös huoltaa pakastin, jotta kesämaut säilyvät seuraavaan satokauteen.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
3.4.2023
  1. Tarkista, ettei pakastimessa ole vanhentuneita elintarvikkeita: marjat/kasvikset säilyvät noin 12 kk, liha rasvaisuudesta riippuen n. 3-10 kk. Pakastimen inventaario on hyvä tehdä hyvissä ajoin ennen uuden marjakauden alkua.
  2. Ennen sulatusta pidä pakastinta hetken aikaa pakastuskytkennällä, että vielä säilytettävät elintarvikkeet jäähtyvät kunnolla. Laita pakasteet isoon laatikkoon ja peittele hyvin sanomalehdillä ja huovilla. Siirrä mahdollisimman viileään paikkaan.
  3. Irrota pakastin verkkovirrasta. Laita pakastimeen astioita, joissa on kuumaa vettä. Tämä nopeuttaa huurteen sulamista. Paksun huurrekerroksen irrottamiseen voi käyttää puista tai muovista lastaa. Metalliset lastat voivat vahingoittaa pakastimen pintaa.
  4. Käytä pesuun mietoa pesuainetta. Puhdista myös laitteen ovet ja tiivisteet sekä imuroi laitteen tausta. Pyyhi ja kuivaa pinnat huolellisesti ennen pakastimen uudelleen käynnistämistä.
  5. Myös automaattisulatustoiminnolla varustettuja kylmälaitteita on syytä aika-ajoin puhdistaa, vaikka huurretta ei pakastimeen kerrykään.
  6. Täytä pakastin niin, että sinne on helppo laittaa uusia pakastettavia tuotteita. Jos mahdollista, sijoita vanhat pakasteet niin, ettei uusia tarvitse laittaa pakastumaan vanhojen päälle.

Kylmälaitteiden energiankulutuksen kehitys on ollut nopeaa: markkinoiden tehokkaimmat laitteet ovat energiatehokkuudeltaan A+++ -luokkaa. Markkinoille ei enää saa tuoda laitteita jotka ovat energiatehokkuudeltaan huonompaa kuin A+ -luokkaa.


Lähde: Motiva