MAINOS | Kattokeskus Oy

Kattoremontin hinta – saat hinta-arvion laskurilla

Talo
kattoremontin hinta
Kattoremontin hinta muodostuu monesta tekijästä, kuten katon koosta ja kattomateriaaleista. Myös remontin ajankohdalla voi olla ilahduttavaa vaikutusta hintaan – talvella kattoremontti voi tulla jopa edullisemmaksi.
1.11.2023

Katon kuntoa kannattaa arvioida ainakin kahdesti vuodessa, keväällä ja syksyllä. Katolla käynti ja silmämääräinen tarkistaminen antavat osviittaa siitä, alkaisiko olla kattoremontin aika. Kattoremontin hinta selviää vasta ammattilaisen arviointikäynnin jälkeen, mutta itse on tärkeä seurata tilannetta vuosittain.

Mitä enemmän katolla on ikää, sitä tarkemmin sen kuntoa kannattaa seurailla – katto kun suojaa kaikkia muita rakenteita talossa. Myös katon ikä antaa vihjeitä remonttitarpeesta. Tällä hetkellä uusitaan 1990-luvun alun tai sitä vanhempien talojen kattoja.

Kaikki katon puutteet eivät näy päälle, jos esimerkiksi kosteus on päässyt valumaan talon muihin rakenteisiin rikkinäisestä tai muuten puutteellisesta aluskatteesta. Kannattaa siis pyytä ammattilainen arvioimaan katon kunto, jos itse ei ole varma. 

Aina ei vanhoillekaan katoille tarvitse tehdä mitään, mutta mahdollinen korjaustarve kannattaa tutkia joka tapauksessa iäkkäissä taloissa. Aluskatteessa saattaa esimerkiksi olla puutteita tai se voi vanhoista taloista puuttua kokonaan, mikä vahvistaa remontin tarvetta. 

Mies korjaa kattoa kattoremontin hinta -jutussa.

Vaikka monet kattoremontit tehdään kesällä, talvellakin niitä voi tehdä. Itse asiassa talvella remontin hinta voi olla edullisempi kuin kesällä. Tässä ammattilainen kiinnittää kattoruoteita.

Mitä kattoremontti maksaa?

Kattoremontissa mietityttää usein kattoremontin hinta, koska kyse on kuitenkin monesti isosta ja tärkeästä projektista.

Kattoremontin hintaan vaikuttavat muun muassa

 • katon pinta-ala
 • käytettävä materiaali
 • katon erityispiirteet, vaikkapa mahdolliset kattoikkunat
 • turvakaiteiden tai telineiden asennus
 • remontin laajuus

Myös remontin ajankohdalla saattaa olla vaikutusta sen hintaan. Talvella, kattosesongin ulkopuolella kattoremontin hinta voi olla edullisempi kuin muina aikoina.

Kattoremontin hintalaskurin avulla saa arvion kattoremontin hinnasta. Kun täytät laskuriin tiedot muun muassa kattosi pinta-alasta ja muodosta, saat hinta-arvion sähköpostiisi. Kattoremontin hinta täsmentyy, kun kattoasiantuntija tulee paikalle tutkimaan katon.

Katso video – näin kattoremontti sujui:

Kattoremontin hinta sovitaan aina etukäteen

Kattokeskuksen tekemän kattoremontin hinta sovitaan aina etukäteen, joten kustannukset eivät tule asiakkaalle yllätyksenä. Remontin tilauksen yhteydessä tehdään kiinteä sopimus, johon kirjataan tarkasti remontissa käytettävät materiaalit, tehtävät työt, aikataulu ja hinta.

Kattokeskuksen tekemän kattoremontin hinta sisältää aina:

 • materiaalit
 • työn osuuden
 • nostinten ym. välineiden käytön
 • työn jälkien siivouksen
 • vanhan katemateriaalin kierrätyksen.

Kattoremonttiin voi hakea kätevästi rahoitusta remontin yhteydessä.

Harmaa katto omakotitalossa on juuri uusittu.

Kun kattoremontti on valmis, työ jäljet siivotaan ja katto sekä talon ympäristö jää moitteettomaan kuntoon. Kuvan talo on katettu harmaalla Ruukin Tiilikainen -peltikatteella.

Kattoremontti etenee sujuvasti

Kattoremontin ei tarvitse kestää viikkokausia, vaan oikeat ammattilaiset pystyvät viemään sen läpi jopa parissa päivässä.

– Pääsemme nosturiautolla suoraan työmaalle, ja homma sujuu joutuisasti, kertoo myyntijohtaja Janne Lehtola Kattokeskuksesta. Yritys uudistaa kattoja Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Kuopiossa ja nykyään myös Jyväskylässä.

Talvi ei suinkaan haittaa kattoremontin tekoa vaan päinvastoin, sillä talvella on vähemmän asennusta haittaavan vesisateen vaaraa ja toisaalta roudasta kova maa kestää katolta pudotettavat materiaalit ja piha pysyy kunnossa.

Kattokeskus asentaa tiili- ja peltikattoja. Kattoremontin yhteydessä voi myös vaihtaa peltikaton tiilikatoksi, jos vain talon rakenteet kantavat tiilien painon.

– Käytämme Ruukin peltejä ja Ormaxin tiiliä eli olemme valinneet markkinoiden parhaat merkit, Lehtola huomauttaa.

Nosturiautot lisäävät turvallisuutta kattotyömaalla jutussa kattoremontin hinta.

Kattoremontissa ammattitaito ja oikeat välineet, kuten nosturiauto ja turvakaiteet, takaavat turvallisuuden ja laadukkaan lopputuloksen.

Näin kattoremontti etenee

 1. Suunnittelu: Kattoasiantuntija kartoittaa asiakkaan kanssa kattoremontin tarpeen. Samalla päätetään sopivat katemateriaalit.
 2. Tarjous: Kattokeskus antaa kiinteän tarjouksen, johon kirjataan yhdessä sovitut asiat kattourakasta, kuten hinta ja oikeat kattoratkaisut ja niiden toteutus.
 3. Asennus: Ammattitaitoiset asentajat tekevät uudet katot ja kattoremontit sopimuksen mukaisesti.
 4. Siivous: Työmaa jätetään siistiin kuntoon eli urakoitsija huolehtii kaikki kattoremontista aiheutuneet jätteet pois.
 5. Takuu: Kattokeskus antaa asennukselle viiden vuoden takuun. Valmistaja antaa katemateriaalille 10–50 vuoden takuun valitun katemateriaalin mukaan.

Katso video – näin kattoremontti eteni:

Säännöllinen kattohuolto pitää katon kunnossa

Katto kannattaa tarkistaa ainakin keväisin rikkoutuneiden rakenteiden varalta ja samalla poistaa roskat, harjata sammalet ja tyhjentää vesikourut. Perusteellisempi ammattilaisen tekemä huoltotarkastus olisi syytä tehdä vähintään viiden vuoden välein. 

Hyvällä huolenpidolla katon elinkaaresta tulee mahdollisimman pitkä. Säännöllinen huolto myös säästää rahaa, koska katto pysyy kunnossa vuodesta toiseen pitäen talon rakenteet suojassa.

Kattokeskuksen kattohuolto varmistaa, että vesikate näyttää hyvältä ja pysyy kunnossa. Ammattilaiset tietävät, mitkä kohdat ovat niitä kriittisimpiä ja huoltoa vaativia. Kattokeskus tekee huoltotöitä kaikentyyppisillä katoilla ja korjauksia pelti- sekä tiilikatoilla.