Anita sisustaa – Keittiön kodinkoneet tyylikkäästi katseilta piilossa

Keittiö
Modernin keittiön kodinkoneet ovat miellyttäviä käyttää ja katsoa. Kalusteisiin integroiminen on päivän sana.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Keittiön kodinkoneet suunnitellaan sopusointuisiksi kokonaisuuksiksi keittiön muun sisustuksen kanssa, ja niiden laatu vastaa parhaimmillaan ammattilaistasoa. www.miele.fi

Tyylikkäät kodinkoneet sopivat nykypäivän selkeälinjaisiin keittiöihin. Kovaa vauhtia kehittyvä teknologia helpottaa laitteiden käyttöä ja täysipainoista hyödyntämistä päivittäisissä askareissa.

Parhaat kotikäyttöön tarkoitetut keittiön kodinkoneet lähentelevät laadultaan ammattilaiskeittiöiden tasoa.

Asemoinnissa huomioidaan keittiöergonomia: esimerkiksi uuni ja tiskikone sijoitetaan sellaiselle korkeudelle, että niitä käyttäessä ei tarvitse kyykkiä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Keittiön laitteet edustavat siis ulkonäöltään ja ominaisuuksiltaan vahvasti uutta aikaa ja vastaavat vaativankin kuluttajan toiveita: kodinkoneiden pitää helpottaa työskentelyä nykykeittiöissä ja näyttää ympäristöönsä sopivilta kokonaisuuksilta.

Kodinkoneet integroidaan yhä useammin kalusteisiin ja piilotetaan kalusteovien taakse, kun tavoitellaan selkeyttä ja esteettisyyttä. Jopa kahvikoneet integroidaan kaapistoihin.

1. Uuni asemoidaan korkeammalle kuin aiemmin, jotta enää ei tarvitse kyykkiä lattianrajassa polvillaan joulukinkku sylissä tai marjapiirakka käsissä.

Useimmissa uunitorneissa on mikroaaltouuni uunin yläpuolella kalusteisiin integroituna. Tosin viimeisintä uutta on uuni mikroaaltouunitoiminnolla: mikro sulattaa ja uuni paistaa samassa laitteessa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

2. Kylmälaitteet integroidaan keittiön kalusteisiin, ja ne saatetaan piilottaa jopa täysin etupaneelin taakse. Kuitenkin persoonalliset laitteiden ovet halutaan jättää näkyviin, kuten esimerkiksi teräksinen tai värikäs ovi.

Isoja täyskorkeita (1 800 mm) side by side -jääkaappi-pakastinyhdistelmiä suositaan, koska niihin mahtuu paljon ruokatavaraa ja tarpeet löytyvät väljästä kaapista helposti. Hyllyjen ja pidikkeiden paikkoja voi vaihdella. Jääpalakoneet integroidaan kylmäkalusteisiin kaapistoiden sisälle.

↑ Induktiolieteen integroitu liesituuletin imee käryt suoraan liedeltä. Mielen mallissa kahden PowerFlex-keittoalueen keskellä on liesituuletin. Hinta 3 805 €. www.miele.fi

MAINOS
MAINOS LOPPUU

3. Induktioliedet ovat tulleet jäädäkseen, ja ne sijoitetaan keittiön työtasoon. 

Kaikkein modernimmissa malleissa käytetään tasoon upotettavia liesituulettimia, eivätkä ne roiku näköesteinä lieden yllä. Tuulettimet imevät kaiken käryn suoraan liedeltä!

Huippuluokan kalusteisiin sijoitettava viinikaappi kelpaisi ravintolaankin. Kahvattomuus korostaa selkeälinjaisuutta. Hinta 3 545€. www.miele.fi

MAINOS
MAINOS LOPPUU

4. Viinikaapit kuuluvat nykykeittiöön, joten sellaisellekin halutaan suunnittelussa varata paikka. Moderneissa malleissa voi valita omat säädettävät lämpötila-alueet niin puna- kuin valkoviineillekin.

5. Aamupalakaappi on aivan uusi ilmestys suomalaisissa keittiöissä, mutta ehdottomasti ihastuttava idea. Siinä kaapin sisälle kätkeytyy veden- ja kahvinkeittimet sekä astiat aamiaista varten.

6. Astianpesukoneet voidaan sijoittaa kalusteisiin, jolloin ne pysyvät mukavasti piilossa katseilta. Ne voivat olla korotettuina kaapiston sisällä, jolloin ei tarvitse kumarrella konetta täyttäessä ja tyhjentäessä.

Nykyajan tiskikoneet ovat ekologisia ja hiljaisia. Laatuun kannattaa satsata, jotta saa keittiöönsä pitkäikäisen pesijän.

Persoonallisia jääkaapin ovia ei kannatta piilottaa kalusteovien taakse. www.festivo.fi

 

Monitoimiuuniin sisältyy sekä tavallinen uuni että mikroaaltouuni. Lämpö jakautuu tasaisesti, ja myös paistotulos on tasainen. www.electrolux.fi. Induktiokeittotason yläpuolelle ei tarvitse asentaa tavallista liesituuletinta, jos liesituuletin on integroitu keittotasoon. Tällaisen keittotason voi sijoittaa minne vaan keittiössä. www.aeg.fi

Kalusteisiin integroitava kompakti jääkaappi-pakastin sopii pienempään keittiöön. Hyllyjä voi nykypäivän kaapeissa siirrellä omian tarpeiden mukaan. www.elelectrolux.fi

↑ Ison keittiön jääkaappi-pakastinyhdistelmään mahtuu väljästi runsaasti ruokatavaraa, jota voi sijoittaa sopivaan kohtaan tarvittavan lämpötilan mukaan. www.festivo.fi

Teksti: Anita Koponen, kuvat: valmistajat