MAINOS | SmartPipe System Oy

Eroon tukkeutuneista viemäreistä ja hajuhaitoista – tätä yksinkertaista ratkaisua käyttävät jo sadat kiinteistöt ja taloyhtiöt

Talo
Viemäriputkiston toimintaan kiinnitetään huomiota vasta silloin, kun jokin ei ole kunnossa. Hajuhaittojen ja tukosten taustalla on usein viemäristöön kertynyt rasva ja orgaaninen aines.
16.2.2024

Suomalainen puhtaan teknologian yritys SmartPipe on kehittänyt markkinoille tehokkaan putkenkäsittelyaineen, jota käyttävät jo sadat kiinteistöt. Mikrobeja hyödyntävä, täysin biologinen liuos hajottaa putkistoon kertynyttä orgaanista jätettä, poistaen samalla epämiellyttävät hajut ja putkissa pesiytyvät hyönteiset. Säännöllisesti annosteltuna putkistosta syntyvät hajut loppuvat jo muutamien viikkojen päästä. Myös putkistoon kiinnittynyt jäte alkaa hajota jo nopealla aikavälillä, jättäen jälkeensä vain vettä ja hiilidioksidia.

Hajuton ja vapaasti virtaava putkisto on myös ympäristöteko

Tuntuuko sinustakin, että viemärit eivät aina vedä tai menevät tukkoon? Kotitalouksien viemäreihin ajautuvat ruoantähteet, keittorasvat, öljyt ja hiukset eivät kuulu putkistoon. Orgaanisen jätteen kertyminen viemäreihin aiheuttaa tukkeumia, hajuhaittoja, rikkivedyn muodostumista ja siten putkiston kunnon heikkenemistä. Lisäksi jätekertymä luo hyönteisille oivallisen kasvuympäristön putkistoon.

Hyönteisistä etenkin perhossääsket (psychodidae) vaivaavat tällä hetkellä suomalaisia kiinteistöjä. BioTroop-liuos poistaa lyhyelläkin aikavälillä hyönteisille otolliset pesiytymisolosuhteet rikkomalla veden pintajännityksen ja muodostamalla putken sisäpintaan suojaavan biofilmin. Näin ollen muun muassa öljyistä, tärkkelyksestä ja rasvasta muodostuva orgaaninen jäte ei pääse kiinnittymään putkeen.

Orgaanisen jätteen kertyminen viemäreihin aiheuttaa tukkeumia, hajuhaittoja, rikkivedyn muodostumista ja siten putkiston kunnon heikkenemistä.

Hajun- ja rasvanhajotusaine on ympäristöystävällinen ja vähentää osaltaan jätevesien ympäristökuormitusta sekä jäteveden puhdistusta. Kulkeutuessaan kotitalouksien viemäristä julkiseen viemäriverkkoon liuoksen bakteerikannat jatkavat orgaanisen jätteen hajottamista ja edesauttavat koko viemäriverkon toimintaa.

Orgaaninen jäte voi näyttää pahimmillaan putken sisältä tältä.

Putket puhdistuvat jätteestä elävien mikrobien avulla

BioTroop BL-20:n toiminta perustuu tarkasti valittuihin eläviin mikrobeihin, jotka ovat 100 % ympäristöystävällisiä ja turvallisia käyttää. Kestävän kehityksen periaatteiden mukainen kotimainen tuoteinnovaatio on suunniteltu erityisesti öljy- ja rasvajätteen hajottamiseen ilman kemiallisesti haitallisia aineita. Samankaltaista mikrobiteknologiaa on hyödynnetty vedenpuhdistuslaitoksissa jo vuosikymmenien ajan.

Bioliuoksen avulla SmartPipe on auttanut jo satoja asiakkaita pitämään viemärit, rasvanerotuskaivot ja pisuaarit toiminnassa. Toimintakuntoinen putkisto tuo säästöä, parantaa kiinteistön sisätilojen viihtyvyyttä ja pidentää putkiston elinkaarta. Tuote sopii ammattikäytön lisäksi kotitalouksille manuaalisesti annosteltavaksi.

Kotitalouksille suunniteltu 1 l pullo on helppokäyttöinen ja mahtuu vaivattomasti kodin pesuainehyllylle.

Toimintakuntoinen putkisto tuo säästöä, parantaa kiinteistön sisätilojen viihtyvyyttä ja pidentää putkiston elinkaarta.

Useat perinteiset putkistonhoitotuotteet sisältävät putkistolle pitkällä aikavälillä haitallisia kemikaaleja. Ne eivät myöskään syö orgaanista jätettä, vaan toimivat usein liuottaen putkeen kiinnittyneitä jätteitä. Mikrobien käyttö on vihreän siirtymän kannalta puhdas valinta, sillä mikrobit käyttävät orgaanista jätettä ravintonaan niin kauan, kuin sitä riittää. Ja niin kauan, kun on ihmisiä, ajautuu putkistoon mikrobeille sopivaa ravintoa.

SmartPipen ratkaisu putkien vapaaseen virtaamiseen ja toimintavarmuuteen on yksinkertaisesti älykäs, kun putkiin kuulumatonta jätettä kertyy joka tapauksessa.

BioTroop BL-20

Ympäristöystävällinen ja turvallinen hajun- ja rasvanpoistoaine putkille. Sisältää mikrobeja, jotka käyttävät orgaanista jätettä ravintoaineenaan ja jotka on valittu triglysereiden ja rasvahappojen (FOG = rasvojen, öljyjen ja eläinperäisten rasvojen) hajottamiseen. BL-20 on ekologinen ratkaisu viemäreiden puhtaana pitämiseen poistaen samalla pahat hajut.

BioTroop BL-20 1 l on kotitalouksille suunniteltu putkenkäsittelyaine.
  • Liuoksen bakteerikannat hajottavat rasvoja ja öljyjä muodostamalla biologisia entsyymejä.
  • Estää pienten kiteiden, kuten virtsahappokiteiden muodostumista putken sisäpinnalle.
  • Bakteerikannoilla on kyky selviytyä myös aktiivisen rasvanerottimen alhaisen pH:n ympäristössä.
  • Kestää jopa puhdistusaineiden sisältämää klooria ja muita voimakkaita kemikaaleja.
  • Tuote sisältää Bacillus-bakteereja, jotka ovat 100 % itiömuodossa.
  • Pitkä käyttöaika.
  • Annostellaan manuaalisesti tai automaattisella SmartPipe-annostelupumpulla.
  • Korkean laatutason avainlipputuote.
  • Valmistettu Suomessa.